Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Uwaga skazuja matki za 500 plus skandal

Polecane posty

Gość gość
glupotu pisza w tych artykulach ze dochod nowego partnera tez sie liczy.A przeciez jest wykaz kto zalicza sie do rodziny.

Gość gość
12.08 Jak ich nie dostałaś to znaczy, że ci się nie należy i właśnie znaczy, że je ukradłaś. To, że ty myślisz, że tobie się należy to jeszcze nie znaczy, że tak jest, ale oczywiście złodzieje to są w PO, złodziejami są Żydzi czy tam Marsjanie, ale Jadzia spod siódemki już nie, bo ona bierze tylko co jej się należy....Wszystko sobie wytłumaczą.

Gość gość
Ja z 13.40 Pisałam ogólnie o tych, które myślą, że się należy, "bo tak".

Gość gość
Mój facet zarabia 4tys Ja na czarno 2tys Oficjalnie jesteśmy biedakami i dostaje n dziecko 600zl Głupi by tylko nie wziął

Gość gość
19.00 Uczciwy by nie wziął.

Gość gość
W Polsce, w powszechnej opinii nie ma nieuczciwych. Są "zaradni" i "frajerzy". Tak samo jak nie lubi się w Polsce "Kanarów", a solidaryzuje z tym kto nie skasował biletu.

Gość gość
Ja z partnerem specjalnie nie bierzemy ślubu bo samotne matki mają wiele przywilejów. Na umowie mam najnizszą, do ręki 3 razy tyle i biorę 500+ na pierwsze dziecko. Skoro dają to hmm...

Gość gość
No i właśnie za to powinni się zabrać i sorry mili Państwo ale i urzędy skarbowe winny zająć się pseudo biedakami.

Gość gość
20.37 I tego samego nauczysz swoje dziecko?

Gość gość
gość dziś Niech kombinuje :-)

Gość gość
To musicie miec, samotne bądź pseudo samotne zasadzone alimenty, bo zmieniły sie przepisy i na gębę juz na pierwsze 500 nie dają. Wlasnie, zeby ukrócić proceder.

Gość gość
Wszelkie kombinacje by się skończyły gdyby 500plus było dla wszystkich dzieci rodziców pracujących. Nie chce się pracować rodzicom to nie ma. Oboje rodzice którzy wrzucają kasę na 500plus ewentualnie jedno z nich jeżeli drugie wychowuje dziecko do lat 7.

Gość gość
Wszelkich kombinacji by nie było gdyby od maleńkości wbijać Polakom do głowy, że to jest złe.

Gość gość
Wszelkich kombinacji by nie było gdyby od maleńkości wbijać Polakom do głowy, że to jest złe x myslę, ze nie do końca... nic sie nie dzieje bez przyczyny, i to ze w niektórych krajach tolerancja na przekręty jest podwyzszona, wynika często z tego, ze zycie jest cięzkie. Ja niektórym ludziom co robią przekrety sie nei dziwię, bo np. jakas starsza osoba co straciła prace ale jej trudno znalezc przez wiek, ma np. niewielki dochód np. 700 zł z wynajmu kawalerki, i zataja to przed opieka zeby dostac zasiłek.. Zrobiłabym to samo, bo nie da sie u nas utrzymac za 700 zł... Ale co innego, jak ludzie maja tysiące złotych, czy pracuja za granica, a nie maja problemu doic od państwa. W tym kraju sie musi jeszcze duzo zmienic na lepsze, bo nadal z np. renty sie nie da utrzymac , a chyba tak byc nie powinno.