Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Uwaga skazuja matki za 500 plus skandal

Polecane posty

Gość gość
ale musialaby z nim nie mieszkaac. a ja nie mieszkam tylko z nowym partnerem. i tu jest roznica.

Gość gość
Kobieto, oszukujesz i tyle. Tworzysz wspólne gospodarstwo domowe z nowym partnerem - jak byście o TBS wnioskowali to nagle też tylko swoje dochody tylko byś podała, a jego olała? :P Nie, bo wtedy by Ci się opłacało podawać Wasze wspólne dochody. Krętaczka.

Gość gość
takie sa przepisy jesli chodzi o swiadczenia rodzinne.jak mozna podawac dochod osoby ktora w zaden sposob nie jest spokrewniona z osoba ktorej takie swiadczenie przysluguje?czyli dziecko. przeczytaj sobie ustawe o swiadczeniach rodzinnych. tak jesli chodzi o o mieszkanie oczywiscie podalam dochod partnera- bo trzeba- to jest wymagane.dodam ze moj partner jest u mnie zameldowany.

Gość gość
Nawet nieformalny związek z bogatym partnerem może skutkować odebraniem świadczeń rodzinnych, jeśli mają wspólne dziecko Dochód konkubenta może rzutować na prawo do świadczeń rodzinnych. Możliwe, że starając się o zasiłek i dodatki do niego trzeba będzie przedstawić dochód partnera. Wszystko zależy od tego, czy konkubent jest rodzicem przynajmniej jednego dziecka wychowywanego wspólnie. Rodzina, czyli kto Ustawodawca definiuje rodzinę jako małżonków, rodziców dzieci, opiekuna faktycznego dziecka

Gość gość
Skandal że kradła? Skandalem jesteś ty autorko.

Gość gość
tutaj co przedsawione sa przyklady w artykule to wiadomo ze to kombinatorstwo. ale moj przypadek i sytuacja jest zupelnie inna. pamietam jak skladalam 1 raz papiery rok temu na 500 plus.I pani w mops pytala sie kto jest w skladzie rodziny. mowie ja corka mam partnera, z ktorym zyje. Ale ojciec dziecka- ja mowie ze nie. W takim razie nie wpisuje pani dochodu partnera.wyjdzie pani za maz albo urodzi dziecko wtedy prosze zglosic.i tyle.

Gość gość
a ja jestem sama z dzieckiem i mnie j****e pisowce nie dają 500+, bo mamy aż 1750 zł dochodu na nas dwoje, przeklinam codziennie ten rząd

Gość gość
gość dziś Gdzie tu widzisz skandal? Ludzie chachmęcą na całego. Sama znam przypadek, że celowo koleś dostaje na umowie mniej, by łapać się na 500 na pierwsze dziecko. jak to celowo dostaje mniej? nie da się. jest najnizsza krajów ai nie można dac mniej. chyba ze to umowa zlecenie ale wtedy dostaje tyle ile przepracował. piszesz cos klecisz trzy po trzy a się nie znasz.

Gość gość
Ale o co chodzi? Czy to tylko w tej kwestii ludzie kombinują? Kto nie ściemnia, ten nie ma. A krzyczą tutaj te, co noc nie są w stanie wykombinować, ponieważ jakby mogły, toby tez się postarał i juz moralnośc by poszła w kąt. Dulszczyzna drogie panie.

Gość gość
Szkoda tylko że nikt nie zauważył jak bardzo wzrosły koszty życia i one uderzają nie tylko w beneficjentów 500plus. Uderzają też w te samotne matki które pracują i nie mają partnerów bądź dzieci ojców pseudo nieznanych. Luki w p*********m prawie są ogromne. I żeby nie było mam dziecko dorosłe pracujące.

Gość gość
no ale co ma cena masła do 500 to nie wina 500 tylko wina unii i zasranych limitów , i tak jest z większością . Nie wprowadzajcie ludzi w błąd Drobnym pocieszeniem może być to, że na zachodzie Europy ceny wzrosły nawet mocniej: we Francji o 80 proc., w Niemczech i Holandii o 90 proc., a we Włoszech nawet o 100 proc. w porównaniu do analogicznego okresu ubiegłego roku. Nic więc dziwnego, że francuskie „Le Figaro” obawia się, że wzrosną ceny croissantów, brytyjski „Guardian” już teraz ostrzega przed niedoborami masła przed świętami Bożego Narodzenia, a niemiecki „Die Welt” bije na alarm, ogłaszając najwyższe ceny masła w najnowszej historii. Innymi słowy – przyczyn wzrostu cen masła szukać należy poza Polską, a nawet poza Europą. Zostańmy jeszcze jednak na moment w UE i cofnijmy się do 2015 r. Komisja Europejska zdecydowała wówczas, że po 31 latach obowiązywania, system kwot mlecznych zostanie zniesiony (w 1984 r. w ramach Wspólnej Polityki Rolnej rozpoczęto limitowanie produkcji, ponieważ podaż przewyższała popyt, a dopłaty i skupy interwencyjne uznano za nieopłacalne). Jak nie trudno się domyślić, zniesienie limitów doprowadziło do zwiększenia produkcji. - Kiedy w UE zniesiono limity, podaż mleka gwałtownie wzrosła. To normalne, każdy chciał zarobić. W związku z tym rolnicy zaczęli produkować dużo. Większa podaż spowodowała spadek cen i ten spadek najbardziej dotkliwy był w pierwszym półroczu 2016 r. – komentuje Lech Karendys, dyrektor wydziału handlu SM MLEKPOL w Grajewie, producenta mleka i masła marki „Łaciate”. Jak dodaje, niższe ceny mleka mocniej uderzyły w producentów zachodnioeuropejskich, ze względu na wyższe koszty – robotnikowi rolnemu we Francji, ze względu na brak chętnych do pracy, zapłacić trzeba więcej, niż wynosi tamtejsza płaca minimalna (obecnie 1480 euro).

Gość gość
Skazują za OSZUSTWA a nie za 500+.

Gość gość
Jakby tylko o masło chodziło ślepi czy udajecie nie widząc że co wchodzicie do sklepu ceny żywności są wyższe?? Z nieba ta kasa nie spada ktoś ją musi tak wsadzić a niby samotną mama z jednym dzieckiem i konkubentem chyba niewiele tam władza bo ciężko uwierzyć że pracując i mając alimenty łapie się na 500plus. I może od tego trzeba zacząć.

Gość gość
22.57 Tylko dziwnym trafem wyborcy PiS, pierwsi kombinatorzy i chachmęciarze, najgłośniej krzyczą o "złodziejach" i "rozliczaniu".

Gość gość
21.44 Na umowie ma tyle, by nie przekroczyć progu bodajże 8 stów na osobę w rodzinie i dostawać pięćset także na pierwsze dziecko. Resztę pod stołem. Zresztą tylko on pracuje.

Gość gość
21.44 Na umowie ma tyle, by nie przekroczyć progu bodajże 8 stów na osobę w rodzinie i dostawać pięćset także na pierwsze dziecko. Resztę pod stołem. Zresztą tylko on pracuje. czyli kradnie i oszukuje, a my wszyscy mamy się na te świadczenia zrzucać

Gość gość
Pani Kasiu ta samotna mama pisząca tu ma jedno dziecko i żyje sobie z konkubentem.Doskonale jest za to zorientowana co jej się należy i na jakich zasadach.

Gość gość
Rzeczywiście masło to inna bajka, ale OC, mięso i inne produkty poszły w górę przez 500+.

,,Pani Kasiu ta samotna mama pisząca tu ma jedno dziecko i żyje sobie z konkubentem.Doskonale jest za to zorientowana co jej się należy i na jakich zasadach." Skoro żyje z kimś to nie jest samotna.

Gość gość
10.10 Ja jestem natomiast uważana za frajerkę, bo ani myślę wykazywać się podobną "zaradnością życiową". Nawet nie wiecie ile jest takich przypadków. Trudno je udowodnić. To samo tyczy się ciężarnych, dziwnym trafem, "zatrudnionych" w firmie tatusia/kochanka/wuka, a jednego dnia ich w firmie nie było.

Gość gość
22.57 Jednym słowem pochwalasz złodziejstwo, bo to przecież w Polsce oznaka bycia "zaradnym", a ci co nie kradną to tylko dlatego, że nie mają wystarczająco sprytu? Godna podziwu postawa, naprawdę.

Gość gość
10.05 Nie chodzi często o drugie dziecko, ale o to, że ludzie kombinują, by na pierwsze też dostać. Pomysłowości w narodzie nie brakuje tylko jest wykorzystywana nie na tym polu co trzeba.

Gość gość
Ale tym ciezarnym tez sie do du'p dobieraja znalam taki przypadek cala ciaze oplacala najmniejszy zus a po porodzie jej odrzucili i sadowanie nie pomoglo ha ha i dobrze

Gość gość
Ja znam przypadek tłumaczenia się przed komisją (i słusznie, bo to lipa była), ale rozeszło się po kościach. Co skasowała to jej. Ot, sprawiedliwość na tym świecie. Ludzie, patrzcie najpierw na siebie, a nie pitolicie o przekrętach na szczytach władzy.

Gość gość
Ale jak próbujesz taką ciężarną podwalić gdzie trzeba to na Kafe piszą ci, że od ust jej odbierasz i karma do ciebie wróci, a nie, że złodziejka okrada wszystkich.

Gość gość
Trzeba podpierdzielac w cywilizowanych krajach ludzie nie toleruja oszustwa i je zgladzaja

Gość gość
" Ludzie, patrzcie najpierw na siebie, a nie pitolicie o przekrętach na szczytach władzy. " Nie, nie, nie. Oni uważają, ze skoro władza kradnie to oni mają tym większe prawo kraść. Bo oni okradają mitycznych "ich", nie mnie, Ciebie, swoją matkę na emeryturze - tylko paskudnych złodziei. Niczym Robinowie Hood. To nie działa tak, że władza jest emanacją społeczeństwa, wcale złodzieje i chachmęciarze nie wybierają podobnych sobie złodziei i chachmęciarzy.

Gość gość
12:02 A w Polsce będziesz kablem, obojętnie czy zgłosisz fikcyjny stosunek pracy, czy to, że Twój kolega kogoś zgwałcił.

Gość gość
Faktycznie skandal, że matki aż tak oszukują i kradną nam wszystkim nienależne im pieniądze.