Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

NASMAŻYŁEM SE SMAŻOKÓW FOTO DO OCENY ;)

Polecane posty

Gość gość

Tak se pomyślałem że te chipsy pringles które wszystkie są takiego samego kształtu na pewno nie są z ziemniaków no bo przecież nie da się takich samych równych kształtów wyciąć z pyrów. Każdy ziemniak jest inny, więc pewnie to robią z jakiegoś ciasta a ziemniaki zastępują skrobio ziemniaczano. Dlatego żem se zrobił takich smażoków na próbę. Nie wiem jakby to wyszło z samą mąką ziemniaczaną dlatego zrobiłem na razie pół na pół z mąką pszenną, ale ogólnie wyszły mega chrupiące i smaczne więc w przyszłości zrobie je ponownie:P 50g mąki pszennej 50g skrobi ziemniaczanej 2 łyżki oleju 5-6 łyżek wody trochę soli wymierchtać w misce i dać na stolnice, wyrobić rozwałkować, ciąć na mniejsze kawałeczki plastereczki, smażyć na oleju, potem na ręcznik papierowy żeby odsączyć z tłuszczu i do miski, na koniec wszystkie smażoki posypałem mieszanką soli, odrobiny roztartych ziół prowansalskich i ostrej suszonej czerwonej papryki, e włala... ;) FOTO -> http://pokazywarka.pl/v6kxv3/

A ja dzisiaj spaghetti zrobiłam z papryką w sosie bolognese. Następnym razem zrobię se w sobie pomidorowym z pomidorów z puszki, albo może i sosie własnym.

Gość gość
fajne i fajnie, że Ci się chciało

Gość gość
ja bolognese bede se robił gdzieś za tydzień, bo ogólnie rozpisuje se zawsze jadłospis na 1-2 tygodnie, planuje se co będę robić :D wtedy np. wiem ze jak wykorzystam pół jakiegoś składnika do jednego obiadu to reszte zużyje do kolejnego wróżbella nie podrywaj mnie :P

Gość gość
wróżbella następnym razem daj foto swojego obiadu

Gość gość
No pewnie, że pringlesy nie są czipsami. Tak sami jak laysy prosto z pieca.

Gość gość
nie jo żeh jest stund, jo żeh je tu urudzuny :D nie ale niby czemu mam być ze śląska? bo mówie smażoki? no a jak mam to nazwać co se usmażłem? smażAki? wtedy już nie będę ze sląska?

Gość gość
ja już wstawiłem na kafe z 300 posiłków do oceny foto :D

Gość gość
wróżbella daj nagranie audio jak jesz bolognese

Gość gość
grubas smakosz podrywa wróżbcie:o wróżko to jest ten co pierdolił ze nie zasluguje

Gość gość
to daj nagranie audio jak odpoczywasz :D pozdrów mnie na vocaroo, daj usłyszeć swój głos...

Gość gość
Filip a ty dziś dałeś jakieś żarełko do oceny? pewnie jakiś kurczaczek z warzywkami na obiadek albo angielskie śniadanko jaja kiełbaski bekonik

Gość gość
NO WRÓŻBELLA DAJ NAGRANIE POZDRAWIAJĄCE