Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Strasznie wypadają mi włosy. Co możecie polecić?

Polecane posty

Gość gość

Kiedyś robiłam maskę z czarnej rzepy. Jakoś nie pomogła. Macie jakieś sprawdzone sposoby lub suplementy ?

Gość gość
Podpinam się. 3 miesiące temu urodziłam i od 2 tygodni włosy wychodzą garściami ....dosłownie

Gość gość
Szampon bialy kerastasse oraz tabletki ducray anacaps. Zadziala na 100%.

Gość gość
Do 19:59- to ja od kerastassa. Tez mam dziecko 8m i jak tylko zaczely mi wpadać pierwsze wlosy po ok 3m to od razu go kupilam i efekt jest szybki. Po 1szej ciazy to samo. Nie bralam zadnych suplementow bo kp.

Gość gość
Ja biorę witaminy Skrzyp + Vit z bambusem, codziennie wcieram w skórę głowy odżywkę wcierkę z bursztynem z firmy Farmona, dodatkowo myję włosy szamponem do włosów wypadających z Farmony i używam szczotki Tangle Teezer. Widzę ogromną różnicę. Po umyciu włosów w dniu dzisiejszym sitko w wannie, które z reguły było pełne włosów, było prawie puste. Ale potrzeba do tego cierpliwości. Trzymam kciuki.

Gość JaneczkaKKK
ja miałam ten problem po ciąży. włosy leciały mi na potęgę, to było straszne. nic się nie dało zrobić... gdzieś kiedyś trafiłam na takie kosmetyki, że niby są lepsze od drogeryjnych i spróbowałam. po ok miesiącu jakoś się uspokoiło i włosy wypadały normalnie, tzn po kilka a nie cała garść masz link https://organicznewlosy.pl/20-wlosy-wypadajace-loss-control

Gość gość
Kobiety! Po ciąży włosy muszą wypaść. W ciąży włos nie przechodzi ostatniej fazy wzrostu w której to właśnie powinien wypaść. Po ciąży się to zmienia. Więc te włosy które nam w ciąży nie wypadły wypadają po. Muszą przejść tą fazę. Jedyne co możemy zrobić w tej sytuacji to zadbać żeby te wyrastające były zdrowe i silne. Jedynie coś na porost włosów a nie na ich wypadanie. A jeśli wypadają nie po porodzie to ja polecam cynk i skrzyp. Jedno i drugie w tabletkach. Do tego kreatyna. Kiedyś miałam straszny problem i nic mi nie pomogło. Pani w zielarskim poleciła taki zestaw i po kłopocie. Znam też 2 panie które piły codziennie galaretkę. Nie wiem co w niej jest ale bardzo sobie zachwalały. Ostatnio też znajoma opowiadała historię jak koleżanki w średnim wieku nie poznała przez burzę włosów. Nigdy nie miała ich za wiele. Mówi że to po czarnym mydle. I uważajcie z tabletkami różnymi! Kiedyś fryzjerka powiedziała że zna jedne bardzo skuteczne. Ale raczej nie poleca bo jej klientki po kuracji włosy miały nie tylko na głowie. Niestety nie pamiętam nazwy

Gość tonin
jasne, podobie jak dziennie wypada nam ok 100 włosów, ale co za dużo to nie zdrowo. ja używałam kosmetyków z organicznewlosy.pl i bardzo mi pomogły przy wypadaniu włosów.

Gość gość
Na wypadające włosy możesz sprobować zastosować plastry dermastic. Kupisz je w aptece. Cala kuracja trwa dwa miesiące i codziennie przyklejasz sobie taki plaster na czoło, albo na kark. To naprawdę wzmacnia włosy.

Gość gość
Cynk..zelazo...brac brac brac Na pewno to braki spowodowaly U mnie tak bylo

Gość gość
Tak to prawda po ciazy wypadaja te wlosy, ktore nie wypadly w ciazy. Jednak jesli wlosy wracaja do stanu sprzed ciazy wszystko ok ale jesli robia sie cienkie i nie jest to typowe dla naszych wlosow trzeba uwazac. Zbadajcie wyniki i ogolnie bierzcie witamine D 2000

Gość gość
gość wczoraj na resztkę mózgu sobie przyklej, spamerska ściero! :O