Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

MASAKRA zauważyliście jak wszystko drożeje ???

Polecane posty

Gość gość

Bułki podrożały, ostatnio jajka, owoce, wszystko jest droższe :(

Gość gość
500+ nie wzięło się z powietrza:P

Gość Ja_Dyzio
spekulanci podbili ceny masła , podobno Bruksela przestała finansować producentów nabiału, teraz czas na spekulantów z jajkami , ceny cukru już nie podniosą, Bruksela zniosła ograniczenia produkcji cukru a odnośnie owoców naszych krajowych , są wysokie ceny, ponieważ na wiosnę śliwy, grusze, jabłonie zwyczajnie przemarzły w czasie kwitnienia , większość owoców pochodzi z importu

Gość gość
Dobrze, że jajka podrożały. Sprzedawałam codziennie 200 jajek po 60 groszy, teraz podniosłam do 70 groszy a od nowego roku będzie to 80 groszy. Haha a pasza i zboże potaniało:P

Gość Ja_Dyzio
jak wiadomo, Polacy są narodem paskudnym i wrednym , zawsze sobie dawali radę w czasie wojen i powstań , kombinowanie było i jest na I miejscu, 100 pomysłów na minutę i naturalna wyobraźnia w genach spowoduje, że producenci jajek pójdą z torbami w skarpetkach , ponieważ : - na działkach , w starych oborach, stodołach , w szopach po węglu pojawią się stada kur , być może znowu nad ranem usłyszę głos koguta, który będzie każdą kurę 'obłapiał' i gwałcił , gdy kogut nie bzyknie porządnie kury to jajko jest bez wartości , zatem reasumując , wkrótce jajek będzie tyle, że ze skorupek zbudujemy drugi Pałac Kultury i to będą jajka z oznaczeniem 'ZERO' na skorupce a cena tego jajka nie przekroczy 15 groszy za sztukę , i co powiesz ?

Gość gość
Żeby być samowystarczalnym pod względem jajek trzeba mieć 5-10 kur. Jest to dla 90 proc. ludzi mieszkających w mieście całkowicie nierealne. Ja i tak tanio biorę za jajka jak w biedronce ekologiczne potrafią kosztować 1 zł a nie mają polotu do tych co moje kury niosą. Ja nie daję ŻADNYCH sztucznych dodatków, tylko zboże, koniczynka, buraki pastewne. Z dodatków to tylko kreda żeby skorupki nie były zbyt cienkie.

Gość gość
Produkty drożeją bo bardziej się opłaca obecnie sprzedawać za granicę niż w Polsce. Oto cała tajemnica wzrostów cen.

Gość gość
Wszystko drożeje bo bardziej opłaca się sprzedawać producentom za granicę obecnie bo jest mega popyt!

Gość gość
500 plus to nie z jedzenia a z waszych banków głupki. Skad myslicie kasa idzie,skąd nagłe pieniadze na coś. TrzymAJCie dalej oszczędności na kontach,za chwilę nie będziecie mieć tam nic.Banki powstały nie w celu żeby być skrytką dla waszych pieniedzy.Same one są ważne by władze miały je w garści. NIE WY.Daje sie wam złudne ze macie kase i jest bezpieczna.Tak,tak kase waszą mają szychy w garsci.Nie wy

Gość gość
Zauważyłam. Niedobrze :o

Ja_Dyzio jak Ty coś powiesz :D :D to do cna :P Ale to prawda jest. Czy nie lepiej tak mieć swoje jajko uchowane, zdrowe i na paszach, a nie jakies z fabryki gdzie do pasz dodają nie wiadomo czego, oleje silnikowe przepracowane czy mielone skrzydla, resztki wnetrznosci z ubitych kurczakow, a potem my to jemy i chorujemy. Jak sobie uhodujesz to wiesz co jesz. Tak samo gotowane w domu a w knajpie. Sam pracowalem, wiem co mowie. Najlepsza zywnosc ekologiczna jest ta wlasna, a nie ze sklepu. Ta ostatnia nagonka na "eko-zywnosc" to tez pic na wode. Uhodując sobie samemu przynajmniej nie masz wartosci dodanej i wiesz na 100% co jesz. U mnie wlasnie 5-6 kur zaspokaja potrzeby jajeczne, a nawet jest nadprodukcja to oddaje sie rodzinie dalszej i komu znajomemu. Tylko pszenica, "zielone" oraz obierki z ziemniakow, a takze suchy chleb co zostaje w chlebaku moczony sobie jedzą i co dzien 5 jaj jest. Za cale zycie niesienia co jest zwykle 2 lata kura zniesie 200 jaj, a kupuje ją za 20zł, to powiedz co sie oplaci. Tylko trzeba miec gdzie ten kurnik postawic.