Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego mleko w butelce psuje się szybciej niż te w kartonie

Polecane posty

Gość gość
Nie wiesz ? poczytaj info na obydwu i pomyśl, myślenie nie boli.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
bo w kartonie jest UHT, o tym mleku piszesz?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
te w butelkach z reguły stoi w sklepie w lodówce prawda? a te w kartonach nie...no to pomyśl co tam jest oprócz mleka :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
mleko od krowy kwaśnieje w kilka godzin po udoju jak nie jest schłodzone. Mleko w kartonie jest przepalane w wysokiej temperaturze, mleko w butelce jest zaprawiane chlorkiem wapnia i pasteryzowane. Najlepsze jest prosto od krowy takie z pianą:) Osiągalne tylko na wsi i to już teraz mało gdzie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A gdzie znajde krowe zeby ją podoić?:-(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Kup sobie, za 3500 zł można taką dojną dostać, ale jedna krowa wyżywi 5-6 osobową rodzinę bo da ci ze 20 litrów mleka a to jest bardzo dużo, masz mleko, śmietanę, sery, masło - to wszystko jest bardzo drogie w sklepie i jakość do dópy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Mieszkam w bloku i niemiał bym gdzie jej zaparkować:-P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Czyli te w kartonie ma wiecej chemii?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×