Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy najpierw miałyscie test Pappa czy usg genetyczne?

Polecane posty

Gość gość

Pytam, bo dzwoniłam dzisiaj i mnie umowili najpierw na test Pappa, apotem na usg. Czy taka kolejnosc jest ok?

Gość gość
Chyba chcą od ciebie wyciągnąć kase, test pappa jest przestarzały i czesto sie myli, a najpierw powinno byc raczej usg. Ja miałam, wszystko w normie, nikt mnie nie pchał na pappa itp, dziecko zdrowe.

Gość gość
ale ja sama chcę zrobic test pappa, tylko moje pytanie czy nie powinno byc najpierw usg genetycznego a dopiero potem testu pappa?

Gość gość
Pappa to statystyki. Nie robiłam, szkoda zachodu.

Gość gość
na serio tak uwazacie? mojej kolezance usg genetyczne wyszlo dobrza a na tescie pappa ryzyko zespolu downa 1:59

Gość gość
Nigdy nie dam się namówić n pappa! To wręcz szkodliwe, niepotrzebny stres, często niepotrzebne narażenie na ryzykowną amniopunkcję. To tylko wyliczenia!

Gość gość
Totalna bzdura. Do pappa potrzebne są wymiary z usg

Gość gość
No i wyjdzie ci down 1 do 59 i co zrobisz? Pappa to mega stara technologia. Nie robilam w wieku 32 i 34 lat.

Gość gość
A jaki jest czas oczekiwania pomiędzy testem Pappa a usg ? Bo ja słyszałam że czasem robią tak że najpierw robią Pappa żeby już wyniki były gotowe przy USG ale ja osobiście miałam najpierw USG a potem test z krwi.

Gość gość
Według pappa nie powinnam poronić, a jednak tak się stało. W kolejnej ciąży darowałam sobie statystykę, bo usg wyszło w porządku. Dziecko mam zdrowe, szkoda nerwów i kasy na pappa.

Gość gość
zadzwonilam w inne miejsce, i mam wszystko w jednym dniu. nie chce jak moja kolezanka.

Gość gość
Ile będziesz płaciła? Ja za samo usg 180 zł. Ileż dziś się umówiłam. Ale moja gin. O Teście pappa nic nie mówiła.

Gość gość
18 06 Pappa nie mówi o poromieniu

Gość gość
Pappa to o niczym nie mowi.

Gość gość
ja mialam refundowane badania prenatalne, najpierw test pappa ( na wyniki czeka sie chyba tydzien) i potem usg, na podstawie testu pappa i usg oceniaja ryzyko wad genetycznych

Gość gość
Mój lekarz odradzil mi pappa a mialam 37 lat. Usg genetyczne bez zarzutu, dziecko urodzilam zdrowe

Gość gość
bede placic 450zl za usg i pappa

Gość gość
18.35 Miałam też jakieś testy z krwi i tam było ryzyko wady genetycznej ileś tam, ryzyko przedwczesnego porodu i poronienia.

Gość gość
18:59 moj lekarz tez mnie wysłał tylko na usg genetyczne, nic mi nie mowil o tescie, ale na miejscu w tamtej przychodni powiedziano mi ze przysługuje mi ten test w pakiecie razem z usg, a po 35 roku zycia jest to refundowane, to dlaczego mialabym nie skorzystac

Gość gość
Ja miałam w ramach refundacji.W jednym dniu USG i Pappa.Ryzyko mam niskie,USG idealne.

Gość gość
Dlatego, że to tylko głupie szacunki. Pół biedy jak wynik będzie ok, a nie daj Boże dziecko będzie chore, ale jak wyjdzie Ci fatalny wynik to przeżyjesz najgorsze chwilę w swoim życiu, narazisz dziecko na poronienie po amniopunkcję albo poronisz że stresu.

Gość gość
Żałosne! Korzystasz bo dają za darmo! Poczytaj najpierw o tym teście kilka artykułów, opinie pań, które go miały. Nie wiem w jakim celu się do robi. Pamiętaj że dobry wynik nie znaczy że dziecko zdrowe.

Gość gość
Co z tego, że testy są za darmo. 37 lat, wiadomo, że ryzyko byłoby podwyższone ze względu na wiek. Mimo, że usg genetyczne prawidłowe, miałabym nerwy całą ciążę, gdyby np.ryzyko ZD wyszło 1:100. Pewne są tylko testy z krwi, które kosztują ok 2-tys.

Gość gość
Amniopunkcja to jest kolejny etap badań jak coś wyjdzie nie tak wcześniej ale nie trzeba się na to zgadzać

Gość gość
Ja będę miała tylko usg prenatalne mam 25 lat. Już zdrowa córkę. To chyba sobie test daruje no chyba ze usg wyjdzie nie tak. .w poprzedniej ciąży nawet nie wiedziałam że są takie badania

Gość gość
Mój ginekolog powiedział, że jak chcę wywalić kasę na zabawę w statystykę to mogę, ale on nie widzi sensu, bo genetycznie na usg nie widział nic złego. Miał rację. Powiedział też, że statystycznie każdy człowiek ma 3 nogi.