Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Poroniłam z własnej winny.

Polecane posty

Gość gość

Leżę w szpitalu. Wczoraj spałam ze schodów. Uderzyłam o prawy bok i zlamałam żebro. W szpitalu dostałam krwawienia okazało się, ze byłam w ciąży ok 4 tydzien. Jakbym uważała nic by się nie stało. To wszystko moja wina.

Gość gość
a co to za różnica ile ma lat! nie poroniłaś z własnej winy, tylko przez przypadek! nie obarczaj się. przeciez nie rzuciałaś się z tych schodów celowo. przypadki chodzą po ludziach :-( trzymaj się, jeszcze będziesz mieć dzidziusia

Gość gość
23. Nawet nie powiedziałam narzeczonemu o poronieniu. Nawet nie chce mi mówić, po co ma cierpieć? Lekarz ma zakaz udzielania informacji. Gdybym chwyciła się poręczy nic by się nie stało. A tak to głupia ja.

Gość gość
To niczyja wina. Ot wypadek. A jak lekarze potwierdzili tak wczesna ciążę? To może tylko okres?

Gość gość
Miałam bardzo silne krwawienie lekarz od razu potwierdził wczesną ciąże . Cały czas krawiec lekarz powiedział, że w przypadku wcześniej ciąży lepsze jest oczyszczenie samoistne.

Gość gość
to chyba prowo, 4 tc nie widac ciazy

Gość gość
Spokojnie to nie jest Twoja wina. Powiedz partnerowi o dziecku.

Gość gość
Nie kombinuj. To nielegalne.

Gość gość
A co widać w 4tc? Może to tylko przypuszczenia lekarza. Mogą być bardzo mocne miesiaczki wręcz krwotoczne.

Gość gość
Dziecko w 4 tyg ma ok 1,5 cm długości. Ciężko cokolwiek poznać. Zrobił mi tylko USG i przebadał ginekologicznie. Nigdy nie miałam mocnych okresów. Raczej krótkie plamienie.

Gość gość
Jakie 1,5 cm? :O "Preembrion zagnieździł się już w ścianie macicy. To już zarodek! Ma około milimetra. " https://ebobas.pl/kalendarz-ciazy/4-tydzien-ciazy.html To że miałaś kiedyś tak nie znaczy że teraz nie może być inaczej. Ciało ludzkie się zmienia. Czyli nie masz nic na potwierdzenie ciąży. Tylko beta mogłaby coś wiecej powiedziec. A zabezpieczaliście się?

Gość gość
Tak, ale ponad miesiąc temu gumka zsuneła się, skończył we mnie.

Gość gość
Żebym raz tak poroniła. Raz dostałam krwotoku po wynoszeniu mebli do domu rodziców. Nawet nie wiedziałam, że jestem w ciąży. Drugi raz, niewiele później, spadłam z konia i dostałam krwotoku, kolejną ciążę diabli wzięli. Nie umarłam od tego. Mój facet nawet nie wie.

Gość gość
A który to był dzień cyklu? po ponad miesiącu od wpadki (zakładając że były to dni płodne) ewentualna ciąża byłaby nie 4t a 6t. Moim zdaniem to nie ciąża.

Gość gość
Kurczę nie mam pojęcia który to był dzień cyklu. A niestety telefon, w którym miałam wszystko zapisane ucierpiał podczas upadku. Ale skoro nie zorientowałam sie to mógł być 40 dzień. Nie mam pojęcia. Ale wychodzi na to, że okres spóźnił sie.

Gość gość
Mi lekarz potwierdzil ciążę w 4 tygodniu. I mam 5 letniego syna aktualnie. W 12 tygodniu powiedział jaka płeć i sie nie pomylil. Takze tak jest to mozliwe, ze byla w ciąży. Ale kafeterianki jak zawsze madrzejsze od lekarzy :o

Gość gość
no i wuj z zarodkiem, kolejne sobie zrobisz

Gość gość
Trochę empatii. Współczuję kochana.

Gość gość
oczywiście że tu wiemy lepiej. Przecież większość z was i tak woli zapytać tutaj niż lekarza albo zrobić test. :O A co do autorki to teraz to już i tak nie ma znaczenia. A twoja gość dziś ciąza potwierdzona w 4t jak wyglądała? Coś gin zobaczył na usg i był pewny że ciąża? Ten kto wynajdzie test wykazujący ciążę zaraz po stosunku zbije majątek. :D

Gość gość
Cóż, moja ciąża miała 4 tygodnie kiedy gin zobaczył pęcherzyk ciążowy a 7 tygodni gdy było widoczne serduszko. Kilka lat temu kiedy miałam nieregularne cykle pamiętam, że miałam dziwny "okres". Najpierw było plamienie brązowe więc myślałam, że się zaczyna (był mocno spóźniony). Kilka godzin później gdy byłam u terapeuty, podczas spokojnej rozmowy zaczęłam krwawic bardzo masywnie. Krzesło, spodnie, podłoga wszędzie krew. Ręce we krwi. Poszłam do toalety, pamiętam tylko komentarz mijającej mnie sprzątaczki "trzeba będzie skrobac :D" z totalnie bezczelnym i cynicznym uśmiechem na tym jej starym ry*u.bylam w szoku. Obkleilam się podpaskami, reklamowka przykrylam siedzenie w samochodzie i pojechałam do domu... Ludzie miejcie w sobie choć trochę serca. Trzymaj się autorko, nie powinnas się obwiniac. To był wypadek, to nie była twoja wina. Wiele kobiet, które nie starają się o ciążę często nie jest świadomych swego odmiennego stanu i imprezuja, uprawiają sporty ekstremalne. Kiedyś był nawet taki program chyba w ttv, że co 3 kobieta zachodzi i traci ciążę często o tym nie wiedząc. Wiem, że to tylko statystyka ale to się po prostu zdarza.

Gość gość
tragedia rzeczywiscie. chlopak bedzie cierpial Łola boga! ale wy macie problemy fajnie wam

Gość gość
Wypadki chodzą po ludziach.

Gość gość
To naucz się chodzić sieroto. Ruchać to się potrafisz, a zejść ze schodów po ludzku to nie. Co za paralityczka

Gość gość
o, teraz ****ać to już w wieku 14-17 lat umieja ale już wychowywać to co się nar***ało nie umieją

Gość gość
Ile tu jady. Napisałam leżąc w szpitalu i rozmyślając zostałam wyzwana. A to podlega pod obraze.

Gość gość
nie zesraj sie pietro wyzej moze ktos umiera