Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy moje 10msc dziecko jest opóźnione?

Polecane posty

Gość gość

Jak słyszę że inne niż mówią mama tata robią papa i brawo to aż mnie skręca. Mój tylko prawie chodzi sam stoi przez minutę ale kroku boi się zrobić. Tylko wokół stołu Nie umie ani mama ani tata tylko czasem mu wyjdzie babababa Martwię się Uczę go dużo z nim rozmawiam:(

Gość gość
Nie jest opóźnione, kazde rozwija sie we wlasnym tempie, nie porównuj je z innymi

Gość gość
mój ma 4 lata i nie mówi tylko jakieś nieskładne babab itp. Chodzi tak koślawo ze przykro patrzec jak inne dzieciaki skacza i biegaja

Gość gość
Głupio mi jak inne matki się chwala że ich dzieci tyle umieją a moje tylko babababa dobrze ze chociaż wyraźnie...

Gość gość
Kazde dziecko rozwija sie inaczej. Moja corka na dniach skonczy 10 miesiecy i tez mowi glownie tylko bababa. Powie od swieta mama. Nie pokazuje papa, nie bije brawo ale mysle ze jest wszystko ok. chodzi przy meblach. Natomiast Synek ktory obeznie ma 2 lata w jej wieku potrafil o wiele wiele wiecej. Chodzil sam jak mial 8 miesiecy i wtedy tez zaczal mowic mama tata.. W wieku 10 miesiacy potrafil naprawde duzo. Mowil juz kilka slowek daj, mniam, pic, papa, chodz.. Nie uwazam ze corka sie zle czy wolniej rozwija. Jest spokojniejsza od brata a on jak to psychologowie mowili strasznie bystre dziecko ;)