Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agula2610

Redukcja rozstępów, czyli jak sobie z nimi radzić?

Polecane posty

Gość agula2610

Bliźniacza ciąża = gigantyczne rozstępy. Mając je na całym brzuchu jakoś nie czuję się atrakcyjna. Moja pewność siebie drastycznie spadła, nawet wstydzę pokazać się mężowi w samej bieliźnie. Już nie mogę patrzeć na swoje odbicie w lustrze. Chciałabym się dowiedzieć czy są jakieś skuteczne kremy, dzięki którym pozbędę się mojego problemu? Czy lepiej wybrać się na jakiś zabieg?

bardzo trudno jest zrobić coś żeby skutecznie usunąć rozstępy skórne rozstęp to blizna uszkodzenie włókien kolagenowych tu nie pomogą żadne kremy tu skuteczna okazać się może mezzoterapia mikroigława którą może pani sama wykonać w domu przy pomocy rolerra na przeznaczonym do tego serum

Gość kamilaa89
U mnie mezoteriapia mikroigłowa nie dała zadowalających efektów. Ogólnie nie wyobrażam sobie, że mogłabym wykonać ją sama. Kiedyś też miałam rozstępy przez to, że podczas odchudzania straciłam dużo kilogramów w krótkim odstępie czasu. Niby fajnie, bo wypracowałam szczupłą sylwetkę, tylko te rozstępy się pojawiły. Dopiero jak zdecydowałam się na zabieg przy pomocy lasera frakcyjnego, mój problem całkowicie zniknął. Po tej nieudanej mezoterapii jakoś nie wierzyłam, że się ich pozbędę. Dopiero koleżanka, która usuwała bliznę po cesarce przy pomocy tego lasera, dała mi namiary na gabinet Efecta w Częstochowie. Zaryzykowałam i kolejny raz skorzystałam z dobrodziejstwa medycyny, tylko tym razem z oczekiwanym rezultatem. Jeżeli chciałabyś dowiedzieć się więcej w tym temacie to masz tu link https://efecta.eu/. W razie pytań, masz tam formularz kontaktowy i możesz zwrócić się bezpośrednio do specjalisty nie wychodząc z domu ;)

Gość gość
Sprawdź sobie zabieg mezoterapii igłowej, z moich doświadczeń wynika, że to jest skuteczna metoda walki z cellulitem, może na rozstępy też pomoże? Poczytaj na http://www.klinikasfera.pl/medycyna-estetyczna, tam jest sporo informacji na ten temat :)

Mam podobny problem - rozstępy, cellulit...na udach to już w ogóle okropnie duży i nie wiem co z tym robić, ale przyznam szczerze, że wszelkich zabiegów się boję więc w moim przypadku w grę wchodzą raczej jakieś naturalne sposoby na zwalczenie, dobre kosmetyki. Coś polecacie?

cellulit to pol biedy, bo mozna wycwiczyc i sie pozbyc, no ale rozstepy to juz gorsza sytuacja, tutaj najlepiej jest udac sie na zabieg laserowego usuwania, drogo ale w zupelnosci skutecznie.

No ale tak jak piszesz - to jest dosyć drogi zabieg :/ Jednak szukam czegoś tańszego... Słyszałam, że kosmetyki z kofeiną niby są dobre. Nawet ostatnio zrobiłam swój własny domowy peeling z kawą i staram się stosować systematycznie, zobaczymy czy coś to da...

Gość gość
mnie na szczęście zbiegu udało się uniknąć, to i tak nie moja półka cenowa, ale nie wiem czy może z http://ava-laboratorium.pl/ próbowałyście to serum na blizny i rozstępy? ono jest z tej serii bio to też się nie bałam, że chemią się w ciąży smaruję, a cenowo coś koło 30 zł dawałam więc bez dramatu

Ooo dzięki! Tego jeszcze nie stosowałam. Tobie już coś pomogło? Widzisz jakieś zmiany? W sumie rzeczywiście niedrogie to zamówię sobie. Tak czytam w różnych miejscach o tych sposobach na cellulit i rozstępy i w sumie widzę, że dziewczyny polecają peelingi kawowe bo niby ta kofeina dobrze działa, a przynajmniej naturalnie... Znacie jakąś fajną markę?

Gość gość
mi osobiście rozstępy nie przeszkadzają, ale mojej mamie już tak, miała je dość duże i postanowiła się zapisać na lifting termiczny u https://www.mediartinstytut.pl/ juz po pierwszym zabiegu widziała ogromną różnicę :) :) jest bardzo z tego zadowolona, niedługo idzie na 3 - ostatni już zabieg, będzie miała skórę gładsza niż ja ! :)

Gość gość
zalezy jakie są rozstepy, ale raczej jakis zabieg u komsetyczki+ nawilzanie ciała ( fajne są olejki do kapieli z seri Twoja pielęnacja )

Gość gość
oj ciezko z ta redukcja, ja stawiam przede wszytskim na nawilżanie, lubie olejki w kremie m.in abisynski i kokosowy z bielendy :)

Dzięki za rady dziewczyny! Jestem jednak za naturalnymi sposobami. Olejki już kiedyś miałam, ale chcę spróbować coś nowego. Od dwóch tygodni używam peelingu kawowego BodyBoom, kupiłam go jak były promocje na Black Friday :) Podobno pomaga zwalczać cellulit więc zobaczymy :D Używałyście go? Ja mam ten o zapachu mango, cudownie pachnie --> https://www.bodyboom.pl/pl/sklep/peeling-kawowy-boskie-mango.html Dajcie znać co myślicie ;)