Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Grzyb na ścianie!

Polecane posty

Gość gość

Witam. To już trzy lata jak zmagam sie z grzybem wokół kaloryfera parapetu i okien. Kupiliśmy z mężem mieszkanie w okresie letnim czyste wyremontowane. Niestety przyszedl sezon grzewczy i wylazł taki grzyb ze głowa mała. W kuchni i pokoju jest najgorzej. Znika na wiosnę i lato, wyłazi na jesień zimę, standard. Próbowałam doslownie wszystkich specyfików, ale co chwile wyłazi to cholerstwo. Czy jedyną opcją będzie wykucie ścian, położenie gipsu a następnie polozenie kasetonów by to cholerstwo nie wylazło? Czy macie może jakies inne metody bez wykuwania ścian? Pomocy. Moja mała coreczka wiecznie choruje wydaje mi sie ze od tego grzyba, ponieważ zawsze byl spokój z chorobami a tylko te cholerstwo wylezie ciągnie sie nam chorobami miesiąc w miesiąc az do maja :( jestem załamana :(

Gość gość
Zmyj octem, często wietrz i kup pochłaniacze wilgoci.

Gość gość
trzeba skuć tynk-znaleźć murarza starej daty-nie jakiegoś młodego skuć tynk,wysmarować ścianę preparatem grzybobójczym potem wytynkować wapnem i przejdzie, ścianę trzeba pomalować wapnem,

Gość gość
a jak jest wokół kaloryfera i okien to trzeba odkuć wyciągnąć drewno,słomę -i wstrzyknąć piankę inaczej nie da rady-w ścianie jest drewno grzybieje i dopóki nie usunie się tych rzeczy będzie grzyb

Gość gość
Dziekuję za odpowiedzi. :) niestety czeka mnie wykuwanie tynkowanie :/ ciekawe czy taka usluga dużo kosztuje i to w dwóch pomieszczeniach :)