Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Katechetka w szkole mojego dziecka agresywnie straszyła piekłem przed halloween

Polecane posty

Gość gość

co za suka, jakbym tam byla to bym jej w pysk strzeliła, sama do piekła trafi za swoją podłość i manipulacje umysłami

Gość gość
To jest chore zeby sie z tym pieklem nie zes'rali debile

Gość gość
teraz to jakas zbiorowa histeria katolików jest nt. halloween, jehowici zresztą tak samo pomyleni, nie wiadomo kto gorszy

Gość gość
Nie straszyła tylko informowała. W tym okresie jest więcej opętań.

Gość gość
Miała rację, Halloween to wielkie święto satanistów I oswajanie chrzescijańskich dzieci "dobrymi" diabłami, potworami i zlymi duchami

Gość gość
Dalej wystawiajcie swoje dzieci szatanowi. Brawo!

Gość gość
a wiesz głupia jedna z drugą że tzw ''wszystkich świętych'' to swięto pogańskie a nie chrześcijańskie ? wiesz, że zwyczaj obchodzenia świąt grudniowych, ubieranie choinki jest też tradycją pogańską i wywodzi się z terenów obecnych Niemiec ? poganie świętowali w ten sposób przesilenie zimowe... w ogole polska religia to właśnie pogaństwo, my polacy jesteśmy poganami, to nasza tradycja, katolicyzm to obca szkodliwa wiara narzucona nam podstępem i przymusem, obcy okupant tkwi w tym kraju od setek lat

Gość gość
A do kogo ty masz pretensje? Sama tam posyłasz dziecko. Uważasz że to w porządku zastraszać i indoktrynować małe dzieci, robić im wode z mózgu? Zasada kościoła katolickiego urabiać od najmłodszych lat, chodować bezmózgie owieczki.

Gość gość
17:33 Ale jesteś głupia ☺ Coś ci świta, ale nie wiesz co☺ "Wszystkich Świętych" to dzień Świętych Kościoła. Z Zasuszkami ci się pomyliło ☺ A i to święto traktuje tylko o ruszasz zmarłych, a nie o złych mocach...

Gość gość
Autorko widać, że masz spory problem z agresją.

Gość gość
Ja juz wypatroszylam dynke z synem . Bardzo fajne manualne zajecie a jutro rozwine swoje talenty artystyczne malujac dzieciaki. Buahahahahaha

Gość gość
A wiecie postępowe mamuśki, że halloween jest najważniejszym świętem satanistów?

Gość gość
Święto zbierania cukierków jest najważniejszym świętem satanistów? Gdzie mogę się zapisać?!

Gość gość
Jak dobrze, że ja nie należę to tej chorej katolskiej sekty! Jak dobrze, że moje dzieci nie uczęszczają na to pranie mózgu. Jednakowoż martwi mnie, że ja to muszę sponsorować :o

Gość gość
Słynna sprawa z lat 90. Dwaj bracia zamordowali swoją matkę, a później schowali zwłoki w szafie znajdującej się w ich pokoju. Młodszy ( 12 latek ) był pomysłodawcą. Co ciekawe jego starszy brak wciągnął się w okultyzm. Przez wiele tygodni 12 latek był pod mocnym wpływem swojego starszego brata. Jeden z nich podczas odbywania kary próbował popełnić samobójstwo. Matce odcieli głowę i wbili nóż w oko. Halloween jest dla satanistów najważniejszym świętem. Coraz więcej dzieci trafia do egzorcystów.

Gość gość
szkoda, że nie trafiłaś do psychiatry jak jeszcze było co ratować

Gość gość
a moją babcię cholerny ksiądz w pierwszej klasie szkoły podstawowej nastraszył piekłem, że teraz mając 70 lat dalej boi się piekła

Gość gość
piekła nie ma , nie istnieje . Po drugie katechetka poniekąd ma rację poniewaz nie mozna łaczyc rzeczy poganskich jakim jest hallowen z Bogiem . Jedno drugiemu zaprzecza . Bóg to nasz Ojciec , czy chcesz Go świadomie ranic swoim zachowaniem tym co jest odraza w Jego oczach ? Jezeli Twoj biologiczny ojciec nie lubi np kapusty to bedziesz gotowała mu codziennie obiad kapusciany ? badz chociaz raz w tygodniu ? zapewne nie . Wiesz ze nie lubi i tworzysz potrawy które lubi , bardzo lubi . Podobnie sie ma do naszego Niebianskiego Ojca . Hallowen to nie jest niewinne zbieranie cukierków czy przebranie ....to co uwłacza Bogu . Popierajac takie Swieta zaprzeczasz wierze w Boga . Ale wracajac do katechetki ... jej zachowanie , starszenie czymkolwiek jest karygodne .

Gość gość
Jakoś zaadaptowanie świąt i zwyczajów pogańskich do katolicyzmu, tak aby religia ta była bardziej strawna dla pospólstwa nie uwłaczało bogu.. Zastanów się kto decyduje o tym co Bogu uwłacza, a co nie, bo sam zainteresowany się nie wypowiada w temacie :)

Gość gość
Wypisać z religii zamiast w pysk strzelać za to, że ktoś wykłada założenia religii, na którą się posłało dzieciaka..

Gość gość
podnieca was ta zabawa cukierek , albo psikus :-D poważnie my w Polsce nie obchodzimy halowinów heheh no chyba że brayany jesici i nicole :-D tylko święto zmarłych i chodzimy na groby , Katechetka miała racje niech straszy gówniaki piekłem przed pogaństwem wszelkim p********a patologia

Gość gość
Co za głupi ludzie, za chwilę się posprzeczają czyje kupsko bardziej śmierdzi. Już niektórych opętało, nawet w piekle takiej hołoty nie zechcą ☺ Ze wszystkiego problem, byle była okazja pyskować i obrażać. O głupią zabawę dziecięcą, a nie jakieś czary mary i ofiary ze zdechłych kotów chodzi. Tyle hałasu o głupie przebieranki i imprezy, żeby się schlać w jakimś klubie? ☺

Gość gość
Co do zastępowania święta zmarłych zabawa w potwory, to mam mieszane uczucia. Moim zdaniem dzień ten powinien być w atmosferze wspomnień, naszych bliskich, przyjaciół, znajomych. Na zabawę halloweenowa można wybrać inne dni. Nie widzę jakoś imprezy po powrocie z cmentarza, na którym każdego z nas dotykają jakieś refleksje, wspomnienia, jednak taki wieczór powinien być cichy:) moja córka robi halloweenowa zabawę w domu 12 listopada, także ja nieam nic przeciwko zachodniej modzie, ale uważam że lepsze byłyby na przykład andrzejki:)

Gość gość
gość dziś Jakoś zaadaptowanie świąt i zwyczajów pogańskich do katolicyzmu, tak aby religia ta była bardziej strawna dla pospólstwa nie uwłaczało bogu.. Zastanów się kto decyduje o tym co Bogu uwłacza, a co nie, bo sam zainteresowany się nie wypowiada w temacie xxx popierasz takie świeta które ludzie zaadoptowali z poganstwa ? bo ja nie !!!! nie obchodze pogansko-katolickich świat . Wierze w Boga i wiem czego On oczekuje .

Gość gość
Dzieci żebrzą o cukierki, a ich starsi koledzy i niektórzy rodzice pójdą się schlać, a jutro grobing na kacu. Halloween dla ubogich, żaden szatan za tym nie stoi, tylko flaszka

Gość gość
Twoja chrześcijańska Wielkanoc i Bożego Narodzenie są świętami zaadaptowanymi z pogaństwa tak się składa. Nie popierasz tych świąt? :) Kościół wziął pogańskie święta, dorobił do nich nowe znaczenie, przejął część zwyczai i symboliki, trochę tego trochę owego i masz swoje chrześcijańskie święta.. I wybacz, ale bawi mnie takie zadęcie I przekonanie, że wiem czego bóg oczekuje..

Gość gość
Moje dzieci nie są chrześcijańskie

Gość gość
I wybacz, ale bawi mnie takie zadęcie I przekonanie, że wiem czego bóg oczekuje.. xxx a ty nie wiesz ? szkoda mi ciebie . Moze rozejrzyj sie dookola ciebie . Wtedy tez bedziesz wiedziała czego od ciebie Bóg oczekuje . Brak wiedzy to nie jest wytłumaczenie .