Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

facet chce moje dane

Polecane posty

Gość gość

Witam. Poszukuję odpowiedzi. Na facebooku zaprosił mnie do znajomych pewien mężczyzna.W informacji miał miejsce zamieszkania Berlin. I tak sobie jakiś czas pisaliśmy i się "poznawaliśmy". Zawrócił mi w głowie, nie jestem nastolatką,mam 30 lat. Komplementował mnie,mówił, żeprzyjedzie do Pl i się spotkamy. Chce,żyć ze mną w moim kraju.Później wiadomości stały się dziwne,mówił, że potrzebuje pomocy (nie będę rozwijała tematu,bo nie chcę już pisać czym się dokładnie zajmuje, mówił, że pływa na statku). Nagle prosił mnie o adres zamieszkania, telefon, pocztę email, dokładne imię i nazwisko. Nie podołam bo wydawało mi się to dziwne. Odkryłam, że ma polubione kilka stron nigeryjskich i należy do jednej z grup na fb "uromi".Do czego mogły być mu moje dane, czuję, że chciał mnie w coś wkręcić.

Gość gość
Na koniec zapytał się czy zakiszę mu ogóra. Co to znaczy?

Gość gość
Nic mu nie dawaj i lepiej ogolnie ogranicz kontakt bo jeszcze cie w cos nieciekawego wkreci

Gość gość
Dobrze czujesz, nie podawaj. Chciał wyłudzić pieniadze. Sama czytałam, zeby nie reagować na maile z prośba pomocy wlasnie z nigerii. Tak samo kiedys na sympatii do mojej mamy pisał facet, zza granicy, listy z translatora, ale mama sie nie znała na takich rzeczach, moja siostra szukała czegoś o nim i szybko znalazła fora, na których widniał on jako oszust, co jakis czas zmieniający tylko login. Okazało sie, Że wyłudzał pieniadze.

Gość gość
Ale właśnie to niby on chcial mi przslac swoje pieniądze przez jakaś firme , ze tak powiem na przechowanie. Bo byl na morzu i mial jakies klopoty.

Gość gość
gość dziś I ufa ci na tyle, by przesłać ci jakąś kasę? Najs ;) Kasę nie wiadomo jakiego pochodzenia, może nawet z rabunku :) albo, co bardziej prawdopodobne on po prostu cię wkręca żebyś to ty jemu zaufała, a potem "coś się stanie" i to najpierw ty będziesz musiała przesłać pieniądze jemu, żeby on potem "mógł" wysłać tobie..;) A to już najgorszy z możliwych scenariuszy: wpadnie z kolegami w środku nocy - jeszcze tej, bo po pierwsze jest w Pl, a nie na statku, a po drugie nie da ci czasu żebyś kogokolwiek poinformowała (że podałaś bliżej nieznanej osobie swoje dane) ogłuszą cię i wywiozą do nowej "pracy" do berlińskiego burdelu.

Gość gość
Nie podalam danych zaświecila mi sie czerwona kontrolka.