Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jutro ide poznac rodzinę faceta i spotykamy się na cmentarzu jak się ubrać

Polecane posty

Gość gość

Wiem ze to głupie pytanie, ale jak wg was powinnam się ubarc na cmentarz a potem na ciasto u jego rodziców w domu? Wiem ze tam sa groby jego dziadków - czy mam przynosić znicze i kwiaty? A jeżeli tak to jakie wg was?

Gość gość
przecież to temat z zeszłego roku ;-) dalej nie wiesz w co się ubrać 0/10

Gość gość
Wystarczy że on przyniesie a ty staniesz obok i się pomodlicie razem oczywiście nic się nie stanie jak przyniesiesz znicze ale przesadą były by kwiaty na grób osób których nawet nie znałaś i na oczy nie widziałaś , a co do ubioru to ubierz się ciepło i weź parasol bo będzie padać w całej Polsce

Gość gość
Dziwny termin na poznawanie rodziny... Skąd wiecie, że to przetrwa? Lepiej poznawać się w mniej uroczystych dniach. Za duży ciężar gatunkowy. Na święta powinno się zapraszać już narzeczone, poważne związki generalnie.

Gość gość
Studiujemy w innymi mieście i jedziemy po prostu pierwszy raz do niego, dzisiaj przyjeżdzamy i najpierw śpimy u jego brata a potem jutro się widzimy z rodziną.

Gość gość
9:07 popieram, jak już chcesz być z nimi w takim dniu to zapal znicz nie zbiedniejesz. Ubierz się czysto i skromnie! Skoro ludzie z neta mają mówić Ci jak masz się ubrać bo sama nie umiesz się zachować to nie najlepiej wróży w sensie rokuje.

Gość gość
ło ooo matko modlic sie za trupy , nieznane trupy , stawiac im kwiaty i swieczki ... maja miec kolorowo i ciepło czy jak ? a za ich zycia to gdzie byliscie tez im kwiaty i swieczki dawaliscie ?

Gość gość
Ale masz problem z tym ubraniem, naprawdę.... Ubierz się stosownie do okazji ...czyli skromnie, elegancko, ale ciepło. Ja ubieram czarne grubsze rajstopy, spódnicę do kolan, czarny sweterek i płaszcz z szalem i czapką. Możesz zapalić znicz, to ma znaczenie symboliczne, ogólnie za zmarłych, nie tylko tych konkretnych z tego grobu ;)

Gość gość
A jaki znicz powinnam? Owarty? Zamknięty?

Gość gość
9:51 żałosne prowo.