Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niedługo święta grudniowe, czy przygotowujecie się już do pieczenia placków hihi

Polecane posty

Gość gość

bo ja sie nie moge doczekać

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
"placek" to moze byc ziemniaczany. Normalne kobiety pieka CIASTA. chyba tylko w poznaniu sie mowi placek na ciasto

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
To samo chcialam powiedziec , nie plackow tylko ciast , wiesniaro

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nie,zamawiam albo jem na wyjezdzie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja pierdolę.. do grudnia jeszcze daleko a Ty już o ciastach masakra..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ona o plackach, nie o ciastach :-D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja niedługo będę wyrabiać ciasto na piernik staropolski. Musi poleżeć przynajmniej miesiąc, żeby dojrzał i był dobry. Potem po upieczeniu pierniki też powinny poleżeć ze dwa tygodnie, żeby zmiękły.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ale swieta za dwa miesiace, a nie miesiac

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Pięć tygodni dojrzewania ciasta, dwa tygodnie pierniki muszą leżeć, żeby zmiękły. Czyli siedem tygodni wychodzi. A przecież nie mówię, że będę robić jutro.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Zwracam honor, niediczytalam ze musza polezec 2 tyg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Daj przepis, jak takie dobre to może i ja zrobię

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Tez chetnie podpatrze przepis

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja nie mówie o ciastach kretynki tylko o plackach! Ja smaże krowie placki, takie so najleprze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
no i co z tego ze świeta za dwa miesiace? jesteście jakieś głupie czy co? przecież placki mozna spokojnie zamrozić i wyjąć na swięta jak nowe ja teraz odmrażma mazurek z wielkanocy i karpatke z poprzednich świąt

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A mozg juz wyciagnelas z zamrazarki? Chyba nie...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
w zamrażarce był tylko twój

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jak ja nie znoszę czegoś takiego, jak to, że autorka pisze o super cieście /placku, i jak ktoś prosi o przepis, to ma wywalone na całej linii :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gość dziś A google ci ukradli?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Zamrozona karpatka haha smacznego takie gowno jesc. Krem budyniowy zanrozony i odmrozony... Sraczka murowana. Jakby nie mozna bylo na swiezo zrobic.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
21:53 S skąd mam wiedzieć jaki to placek?! Pod jakim hasłem mam szukać w Google? Z******ty placek z kafeterii? :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gość dziś biedactwo, czytać ze zrozumieniem też nie umiesz? przecież nazwa jest jasno i wyraźnie podana...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Zamiast ci napisac, beda ublizac. Wpisz sobie piernik dlugodojrzewajacy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a! To ta kretynka, która przy każdym swoim debilnym temacie dopisuje "hihi" z doopy niepasujące do niczego. To jest twój jakieś podpis? znak rozpoznawczy? hihi-debil, tak się od teraz nazywasz na kafe :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
za dwa miesiace bedziemy miec raczej nowy rok nie swieta

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
pierozki w tym roku robie wczesniej na poczatku grudnia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
To jest niezły pomysł z tymi pierogami. Chyba sama zacznę robić po trochę i mrozić. Ostatnie 2 tyg przed wigilią zawsze pracuję po 12h, więc nie chciałabym się już w ten konkretny dzień "dojechać".

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dokladnie tak jak ja! My zawsze pierogi robilismy przed wigilia a ze robilismy ich duzo bo i z mieskiem i z kapusta i grzybami siedzielismy do poznej nocy i byly to tylko i wylacznie nerwy. a w tym roku robimy wczesniej i zamrazamy. mozna je potem ugotowac i polac cebulka albo po prostu ugotowac i podac smazone kto co lubi:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
zreszta pare dni przed wigilia to jest szal kupowania prezentow, dokupowania etc a takto na spokojnie dzien przed wigilia salatki, barszczyk ew zupka grzybowa i bigosik :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
o nie:D święta za rok, a zamrożeniowa sekta leniwych kobiet już aktywna. mąż to by mnie prześwięcił, jakbym mu sprezentowała mrożonkę zamiast f****n sernika und piernika.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Cała kwintesencja katolicyzmu. Najważniejsze w bożym narodzeniu są ciasta, pierogi, patelnie i kociołki i wokół tego wszystko się kręci :o nakupować, natachać tej paszy, nastać się przy tych garach, a potem zjeść postna wieczerzę. tak postna, że nikt oid stołu wstac nie może bo potem ciasta, słodycze i byle bęben napchać :o Ogólnie to newrówka, tyrada i po co to?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×