Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Cy zlodziej moze jakos unieszkodliwic alarm w domu jednorodzinnym?

Polecane posty

Gość gość

Cy zlodziej moze jakos unieszkodliwic alarm w domu jednorodzinnym?

Gość gość
to znaczy zrobic tak by alarm sie nie wlaczyl jak on wtargnie na teren działania czujek ruchu

Gość gość
oczywiście, że tak :D jeszcze nie wymyślono zabezpieczenia, którego ktoś inny nie byłby w stanie obejść

Gość gość
Może.

Gość gość
a teraz czekamy na reklamę, dla której założono ten temat :D

Gość gość
jaką reklamę? pytanie jest proste, czy majac alarm w domu nalezy bac sie, ze zlodziej go unieszkodliwi?

Gość gość
up

Gość gość
KAŻDY alarm da się rozbroić, KAŻDE auto ukraść, KAŻDY sejf otworzyć, KAŻDE zabezpieczenie obejść. Kwestia umiejętności i tego czy warto Włamują się do domów miliarderów, kolekcjonerów z zabezpieczeniami za pierdyliard, a ty się pytasz czy można unieszkodliwić śmieszny alarmik w domu na przedmieściu Pierdziszewa Dolnego u jakiejś tępej dzidy :o

Gość gość
ale jak sie unieszkodliwia takie alarmy? przeciez czujki ruchu nie oszukasz, wiec jak sie wylacza alarm nie majac dostepu do centrali alarmowej, ktora jest w diomu, w pomieszczeniu gdzie sa czujki ruchu>?

Gość Ja_Dyzio
praktycznie każdy elektronik z techniczną wiedzą na temat działania systemów alarmowych rozwali taki system alarmowy w kilka sekund !

Gość gość
ale jak? ma dostep do czestotliwosci alarmu by wylaczyc go zdalnie?

Gość Ja_Dyzio
czy chcesz aby napisać wskazówkę dla potencjalnego złodzieja ? jak wiadomo, do podtrzymania zasilania ALARMU jest schowany w małym 'pudełku' akumulator, najczęściej to jest akumulator o pojemności 7 Ah 12V, wiele firm instalujące systemy alarmowe w budynkach informuje klienta, że taki sprawny akumulator będzie działał bez zasilania ok. 4-5 godzin pracy ale wszyscy zapominają o najważniejszym , haha !

Gość gość
ale jak? ma dostep do czestotliwosci alarmu by wylaczyc go zdalnie? xxx tak, częstotliwość alarmu jest taka sama jak tykającej bąby kturom bez problemu może wyłączyć McGywer

Gość gość
Ja_Dyzio dziś zapewne zapominają akumulator naładować :D

Gość gość
o czym zapominaja?

Gość Ja_Dyzio
oczywiście większość bram , nie tylko garażowych jest otwieranych za pomocą 'pilota' i to nie ma żadnego problemu aby 'pilot kradzieja lub złodzieja' działał na tej samej częstotliwości lub w tak zwanej wiązce 'podczerwieni' typu nadajnik - odbiornik zainstalowany na ścianie przy wyjeździe z garażu , elektronik zwyczajnie omija takie 'czujki' , puszka najczęściej koloru czarnego z napisem HORMANN jest tylko przykręcona jedną małą śrubką fi 3 mm , wystarczy odkręcić małą śrubkę , w środku jest skrętka, czyli 8 kabelków na wtyczce, niczego nie ucinamy i nie wyrywamy , wystarczy DWA styki zablokować małym drucikiem jako 'zwora' i już BRAMA do garażu jest MOJA ! haha

Gość gość
nikt nie odpowiedzial

Gość gość
Zabezpieczenia bezprzewodowe są najłatwiejsze do złamania ponieważ nie wymagają fizycznego (bezpośredniego) dostępu do danego urzadzenia. Mieszkam w dzielnicy składającej się w większości z domków jeenorodzinnych. Gdybyście widzieli jakie jaja były w mojej okolicy z bramami bezprzewodowymi jakieś dwa, dwa i pół roku temu gdy jeden z sąsiadów zbudował sobie w ogródku domowej roboty nadajnik radiowy operujący na częstotliwościach krótkofalowych :D Trollował tak z dobry tydzień nim ktoś się zorientował i zawiadomił policję.

Gość gość
no ale my mowimy o systemie alarmowy w domu a nie bramie wjazdowej chodzi o to czy zlodziej moze go wylaczyc zdalnie zalozmy jest ulica wilowa, 20 domow, z tego w 6 jest alarm i szyld agencjhi ohconiarskiej \przyjelo sie uwazac ze zldoziej nie wlamie sie tam gdzie jest alarm i ochrona, bo wtedy alarm sie wlaczy , zbudzi domownikow, a jak ich nie ma to zlodiej ma i tak tylko kilka minbut by uciec zanimm przyjdzie ochrona a ja sie pytam, czty taki zlodziej mo0ze po prostu zdalnei wylaczyc alarm i na ile to trudne? niech ktos odpowie na to pytanie wprost wreszcie

Gość gość
kurna, dyć odpowiadają ci jak krowie na rowie: JEST TO BAJECZNIE PROSTE dla osoby, która ma wiedzę w temacie Menel spod pobliskiego sklepu tego nie zrobi, ale ktoś kto żyje z włamów robi to grzebiąc jednym palcem w nosie, a drugim w doopie czy taka odpowiedź cie wreszcie satysfakcjonuje tępa dzido?

Gość gość
Włamanie do domu chronionego alarmem wymaga uprzedniego rozpoznania terenu,: zlokalizowania czujek oraz samego alarmu, wybranie odpowiedniego momentu, itp czyli nie jest to zwykłe "hop-siup" a skrupulatnie przygotowywana akcja. Do tego dochodzą jeszcze czynniki takie jak to, kto to przeprowadza, cel tego napadu oraz jego opłacalność w porównaniu do możliwych strat. Jedno jest pewne - tacy włamywacze to żadni amatorzy tylko grubsze ryby, które raczej biorą się za grube ryby nie płotki pokroju "Kowalski w chałupie za kredyt na dziesięć pokoleń".

Gość gość
11:25 tylko obraziles/obrazilas nic nie wyjasniajac odopowied z 11:33 mowi o potrzebie zlokalizowania czujek a ty mowis ze dziecinnie prostye jest wylaczyc alarm z zewnetrz pilotem wlasnej roboty

Gość gość
Ja mam alarm , kamery, psa i się nie boje , co prawda nie mam domu na kredyt ale jestem za mały miki aby jakiś profesjonalista się brał za mój dom a zwykły złodziejaszek tego nie ominie

Gość gość
A poza tym obraz z kamery jest zapisywany w chmurze to nawet jak rozwali rejestrator to będę miał jego facjatę

Gość gość
Ja mam alarm , kamery, psa i się nie boje , co prawda nie mam domu na kredyt ale jestem za mały miki aby jakiś profesjonalista się brał za mój dom a zwykły złodziejaszek tego nie ominie hhhh kamery, pies i alarm cie nie ochronią, chroni cie jedynie że jesteś za mały miki

Gość gość
Kamer nikt nie przeskoczy chyba ze zakłóci sygnał neta Haha

Gość gość
Może i mały , ale w porównaniu globalnym nie taki mały hehe

Gość gość
Kamer nikt nie przeskoczy chyba ze zakłóci sygnał neta Haha hhh kamery mogą jdynie nagrać gościa z rajstopą na głowie :D

Gość gość
ktos powaznie odpowie?

Gość gość
dsdsds