Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

Cy zlodziej moze jakos unieszkodliwic alarm w domu jednorodzinnym?

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

Cy zlodziej moze jakos unieszkodliwic alarm w domu jednorodzinnym?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
to znaczy zrobic tak by alarm sie nie wlaczyl jak on wtargnie na teren dzia艂ania czujek ruchu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
oczywi艣cie, 偶e tak :D jeszcze nie wymy艣lono zabezpieczenia, kt贸rego kto艣 inny nie by艂by w stanie obej艣膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mo偶e.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a teraz czekamy na reklam臋, dla kt贸rej za艂o偶ono ten temat :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
jak膮 reklam臋? pytanie jest proste, czy majac alarm w domu nalezy bac sie, ze zlodziej go unieszkodliwi?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
up

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
KA呕DY alarm da si臋 rozbroi膰, KA呕DE auto ukra艣膰, KA呕DY sejf otworzy膰, KA呕DE zabezpieczenie obej艣膰. Kwestia umiej臋tno艣ci i tego czy warto W艂amuj膮 si臋 do dom贸w miliarder贸w, kolekcjoner贸w z zabezpieczeniami za pierdyliard, a ty si臋 pytasz czy mo偶na unieszkodliwi膰 艣mieszny alarmik w domu na przedmie艣ciu Pierdziszewa Dolnego u jakiej艣 t臋pej dzidy :o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ale jak sie unieszkodliwia takie alarmy? przeciez czujki ruchu nie oszukasz, wiec jak sie wylacza alarm nie majac dostepu do centrali alarmowej, ktora jest w diomu, w pomieszczeniu gdzie sa czujki ruchu>?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ja_Dyzio
praktycznie ka偶dy elektronik z techniczn膮 wiedz膮 na temat dzia艂ania system贸w alarmowych rozwali taki system alarmowy w kilka sekund !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ale jak? ma dostep do czestotliwosci alarmu by wylaczyc go zdalnie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ja_Dyzio
czy chcesz aby napisa膰 wskaz贸wk臋 dla potencjalnego z艂odzieja ? jak wiadomo, do podtrzymania zasilania ALARMU jest schowany w ma艂ym 'pude艂ku' akumulator, najcz臋艣ciej to jest akumulator o pojemno艣ci 7 Ah 12V, wiele firm instaluj膮ce systemy alarmowe w budynkach informuje klienta, 偶e taki sprawny akumulator b臋dzie dzia艂a艂 bez zasilania ok. 4-5 godzin pracy ale wszyscy zapominaj膮 o najwa偶niejszym , haha !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ale jak? ma dostep do czestotliwosci alarmu by wylaczyc go zdalnie? xxx tak, cz臋stotliwo艣膰 alarmu jest taka sama jak tykaj膮cej b膮by kturom bez problemu mo偶e wy艂膮czy膰 McGywer

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja_Dyzio dzi艣 zapewne zapominaj膮 akumulator na艂adowa膰 :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
o czym zapominaja?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ja_Dyzio
oczywi艣cie wi臋kszo艣膰 bram , nie tylko gara偶owych jest otwieranych za pomoc膮 'pilota' i to nie ma 偶adnego problemu aby 'pilot kradzieja lub z艂odzieja' dzia艂a艂 na tej samej cz臋stotliwo艣ci lub w tak zwanej wi膮zce 'podczerwieni' typu nadajnik - odbiornik zainstalowany na 艣cianie przy wyje藕dzie z gara偶u , elektronik zwyczajnie omija takie 'czujki' , puszka najcz臋艣ciej koloru czarnego z napisem HORMANN jest tylko przykr臋cona jedn膮 ma艂膮 艣rubk膮 fi 3 mm , wystarczy odkr臋ci膰 ma艂膮 艣rubk臋 , w 艣rodku jest skr臋tka, czyli 8 kabelk贸w na wtyczce, niczego nie ucinamy i nie wyrywamy , wystarczy DWA styki zablokowa膰 ma艂ym drucikiem jako 'zwora' i ju偶 BRAMA do gara偶u jest MOJA ! haha

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
nikt nie odpowiedzial

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Zabezpieczenia bezprzewodowe s膮 naj艂atwiejsze do z艂amania poniewa偶 nie wymagaj膮 fizycznego (bezpo艣redniego) dost臋pu do danego urzadzenia. Mieszkam w dzielnicy sk艂adaj膮cej si臋 w wi臋kszo艣ci z domk贸w jeenorodzinnych. Gdyby艣cie widzieli jakie jaja by艂y w mojej okolicy z bramami bezprzewodowymi jakie艣 dwa, dwa i p贸艂 roku temu gdy jeden z s膮siad贸w zbudowa艂 sobie w ogr贸dku domowej roboty nadajnik radiowy operuj膮cy na cz臋stotliwo艣ciach kr贸tkofalowych :D Trollowa艂 tak z dobry tydzie艅 nim kto艣 si臋 zorientowa艂 i zawiadomi艂 policj臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
no ale my mowimy o systemie alarmowy w domu a nie bramie wjazdowej chodzi o to czy zlodziej moze go wylaczyc zdalnie zalozmy jest ulica wilowa, 20 domow, z tego w 6 jest alarm i szyld agencjhi ohconiarskiej \przyjelo sie uwazac ze zldoziej nie wlamie sie tam gdzie jest alarm i ochrona, bo wtedy alarm sie wlaczy , zbudzi domownikow, a jak ich nie ma to zlodiej ma i tak tylko kilka minbut by uciec zanimm przyjdzie ochrona a ja sie pytam, czty taki zlodziej mo0ze po prostu zdalnei wylaczyc alarm i na ile to trudne? niech ktos odpowie na to pytanie wprost wreszcie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
kurna, dy膰 odpowiadaj膮 ci jak krowie na rowie: JEST TO BAJECZNIE PROSTE dla osoby, kt贸ra ma wiedz臋 w temacie Menel spod pobliskiego sklepu tego nie zrobi, ale kto艣 kto 偶yje z w艂am贸w robi to grzebi膮c jednym palcem w nosie, a drugim w doopie czy taka odpowied藕 cie wreszcie satysfakcjonuje t臋pa dzido?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
W艂amanie do domu chronionego alarmem wymaga uprzedniego rozpoznania terenu,: zlokalizowania czujek oraz samego alarmu, wybranie odpowiedniego momentu, itp czyli nie jest to zwyk艂e "hop-siup" a skrupulatnie przygotowywana akcja. Do tego dochodz膮 jeszcze czynniki takie jak to, kto to przeprowadza, cel tego napadu oraz jego op艂acalno艣膰 w por贸wnaniu do mo偶liwych strat. Jedno jest pewne - tacy w艂amywacze to 偶adni amatorzy tylko grubsze ryby, kt贸re raczej bior膮 si臋 za grube ryby nie p艂otki pokroju "Kowalski w cha艂upie za kredyt na dziesi臋膰 pokole艅".

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
11:25 tylko obraziles/obrazilas nic nie wyjasniajac odopowied z 11:33 mowi o potrzebie zlokalizowania czujek a ty mowis ze dziecinnie prostye jest wylaczyc alarm z zewnetrz pilotem wlasnej roboty

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja mam alarm , kamery, psa i si臋 nie boje , co prawda nie mam domu na kredyt ale jestem za ma艂y miki aby jaki艣 profesjonalista si臋 bra艂 za m贸j dom a zwyk艂y z艂odziejaszek tego nie ominie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A poza tym obraz z kamery jest zapisywany w chmurze to nawet jak rozwali rejestrator to b臋d臋 mia艂 jego facjat臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja mam alarm , kamery, psa i si臋 nie boje , co prawda nie mam domu na kredyt ale jestem za ma艂y miki aby jaki艣 profesjonalista si臋 bra艂 za m贸j dom a zwyk艂y z艂odziejaszek tego nie ominie hhhh kamery, pies i alarm cie nie ochroni膮, chroni cie jedynie 偶e jeste艣 za ma艂y miki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Kamer nikt nie przeskoczy chyba ze zak艂贸ci sygna艂 neta Haha

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mo偶e i ma艂y , ale w por贸wnaniu globalnym nie taki ma艂y hehe

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Kamer nikt nie przeskoczy chyba ze zak艂贸ci sygna艂 neta Haha hhh kamery mog膮 jdynie nagra膰 go艣cia z rajstop膮 na g艂owie :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ktos powaznie odpowie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
dsdsds

Udost臋pnij ten post