Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Absurdalne cenienie sie kobiet które opiekują się dziecmi czyli zarobki niani

Polecane posty

Gość gość

Od poczatku wakacji szukam niania. Pracuje ja i maz i niestety ale nie oddam jej mojej całej pensji! A tu słyszę, ze ta chce 2500 do reki, ta 3200 brutto (BRUTTO!!! CZYLI MAM JĄ ZATRUDNIĆ!!!). Najblizej była studenkta z ktora umowilam sie na 8.50 do ręki za 9h pracy 5 dni w tygodniu, ale w ostaniej chwili zrezygnowala Jestem zla.

Gość gość
Jest popyt na takie usługi, to ceny rosną. To jest praca, za wypłatę trzeba przeżyć miesiąc. Nie stać cię, to są żłobki.

Gość gość
A przepraszam bardzo, co jest dziwnego w tym, że masz ZATRUDNIĆ osobę, która ma u ciebie pracować? Sama chciałabyś pracować bez składek? A że się cenią. Cóż, zawsze indywidualne usługi są droższe od zbiorczych. Zobacz np. lekcje języka - w szkole językowej zapłacisz powiedzmy 20zł za godzinę za lekcje w grupie 8 osób, a indywidualna kosztuje już ok. 50zł. Tutaj działa ten sam mechanizm, ponadto ta niania musi pracować 9 godzin dziennie, podczas gdy standardowy etat wynosi 8 godzin. Nie wiem czy wiesz, ale nadgodziny są ekstra płatne. Bardzo dobrze, że się ludzie szanują i nie chcą pracować za psie pieniądze. A ciebie jak nie stać na nianię, bo daj dziecko do żłobka.

Gość gość
Po prostu cie nie stac na nianie. Nie dziwie sie, de nikt nie chce u ciebie pracowac w dodatku na czarno. Niestety pracodawcow, ktorzy Outaouais niewolnictwo jest b duzo

Gość gość
I nagle "siedzenie w domu z dzieckiem" to praca i w dodatku taka, za którą ludzie chcą normalnie zarabiać? Szok panie, szok.

Gość gość
8,5? To wiecej na rękę wychodzi przy najniższej krajowej:-/

Gość gość
To moze niech panstwo mi placi abym mogla siedziec ze swoim dzieckiem w domu! Chca absurdalej kasy za siedzenie i nic NIErobienie.

Gość gość
Za 8.5 na godzinę to ona może na parkingu siedzieć na d***e a nie brać odpowiedzialność za twoje dziecko.

Gość gość
Sknerzyco, teraz kasjerki w lidlu czy biedronce zarabiają 3000zł brutto za etat 40 godzin tygodniowo plus płatne nadgodziny, a ty chcesz dziewczynie za 9 godzin pracy dziennie zapłacić przepraszam ile? I to jeszcze na czarno. To nie jest rok 2000, że ludzie z pocałowaniem ręki brali byle gównianą pracę za najniższą. Nie stać cię na prywatną opiekę to sama siedź sobie z dzieckiem w domu albo oddaj do żłobka.

Gość gość
A ja nie rozumiem dlaczego za opieke nad dzieckiem sie placi? Przeciez to "siedzenie w domu" i nicnierobienie! Niania pracuje a matka ktora opiekuje sie wkasnym dzieckiem to pasozyt, keser i nierob - jak to jest?

Gość gość
Skoro uważasz, ze chcą kasy za "nicnierobienie" to dlaczego państwo miałby tobie za to Płacić??:D haha idiotka

Gość gość
Jak to takie nic nie robienie to na co Ci opiekunka??Zostaw dziecko samo bo przecież nic nie trzeba przy nim robić.

Gość gość
8:52, a z jakiej racji państwo ma TOBIE płacić za siedzenie w domu? :D To państwo sobie dzieciaka zrobiło? A jak uważasz, że praca niani to tylko "siedzenie i nic nie robienie" to zatrudnij mnie. Ja za 5zł/godz. mogę sobie u ciebie "posiedzieć" i np. pooglądać tv, tylko nie licz na nic ponad. :P

Gość gość
jak dostajesz 500+ to nie narzekaj, a po drugie gdzie tak płaca dobrze, bo moja mama szuka pracy

Gość Studzia
Xd

Gość gość
No, przede wszystkim płacisz niani za czas, który poświęca na to, byś ty mogła gdziekolwiek wyjść, studiować czy pracować, by zarobić na siebie i dziecko. Dlaczego masz jej płacić jak za normalną pracę? Bo zależy ci na opiece nad dzieckiem, a ona mogłaby iść gdzie indziej do pracy, gdzie by jej nie płacili 8,50...

Gość gość
Mąż jest mechanikiem samochodowym swój samochód naprawia za koszt części bez robocizny??A czy sąsiadowi też za darmo ma naprawiać???A może za czas naprawy własnego ksiądz Rydzyk mu zapłaci???

Gość gość
Autorko jaką pensję przewidujesz dla opiekunki ?

Gość gość
Praca na czarno oznacza brak ubezpieczenia. Chciałabyś nie mieć ubezpieczenia ? Wiesz z jakimi problemami się to wiąże w razie wypadku np. ?

Gość gość
Co innego zajmować się własnym a co innego cudzym dzieckiem. Niania to praca, matka to matka jak można tego nie odróżniać. Mama siedzi w domu z dzieckiem, ale wtedy mąż jej zapewnia bytowania tak? Niania siedzi z dzieckiem to autorka powinna zapewnić jej bytowaniae, czyli wypłatę ch ba ze niania zamieszka z wami, będzie z wami jadła i będzie dostawała pieniądze na potrzeby, tak jak żona dostaje od męża :)

Gość gość
Napisała, ze 8,5 i po 9 godzin dziennie.

Gość gość
Myślałam ze między 7 a 9 zł za godzinę do ręki, nie więcej, nie stać mnie.

Gość gość
Ja też mam ten problem nie będe tu opowiadać co usłyszałam od pani potencjalnej niani na castingu do niani!!! Albo będę! Że ona zna inne nianię z mojego miasta i ona wie,że one potrafią spać, palić przy dziecku, krzyczeć uderzyć. Więc ona jest idealna. I jej należy się więcej zapłacić. Z reka na sercu zapłaciła bym niani nawet i 5000zl ale ja sama zarabiam 1400zl rękę! Przeszłam casting na nianię to wiem o czym mówię. Zadna z nich nie wie że będę taka nianię kontrolować za pomocą kamerki ukrytej przez pierwsze tygodnie. Nie można zaufać obcej osobie.

Gość gość
Sama sobie z*********j z dzieciątkiem za 60 dych na dzień 9h...

Gość gość
Autorko, niania jest dla tych, których na nią stać. Was nie stać. I tyle w temacie. Przecież dla niani, to co zarobi, to jest jej dochód. Nie dość, że warunki niekorzystne, zatrudnienia na czarno, to jeszcze najlepiej żeby zarabiała 500 zł miesięcznie :) Nie stać Was na nianię.

Gość gość
Mnie rozdupcza że to z waszej pensji jest potrącenie na pensję dla opiekunki. A wypłata szanownego ojca dziecka która i tak statystycznie jest zawsze dużo wyższa od pensji kobiety ? Nietykalna. Podobnie jak odpoczynek cholernego chłopa

Gość gość
No to czemu macie pretensje do mężów, ze nie zajmują się dziećmi po pracy byście Wy mogły odpocząć? Po nic nierobieniu chcecie odpoczywać? :P Niania też za te pieniądze chce wyżywić siebie i swoją rodzinę...

Gość gość
Jeżeli kobieta zarabia minimalną, to wynajęcie niani jest i tak bez sensu, nawet jak mąż zarabia 20 tyś, bo wtedy de facto dopłacasz do tego żebyś mogła pracować, co jest idiotyczne. Do autorki. Ty myślisz, że ludzie w pracy zasuwają przez bite 8 godz? Ja właśnie siedzę w pracy.. Ogólnie nigdy się specjalnie nie wysilałam, a zarabiam w każdej pracy przyzwoicie. Za czas płacisz, a nie za to żeby Ci ktoś za 9 na godzinę orał pole cały dzień. Taka niania może pójść pracować do biura, gdzie tyle będzie miała do zrobienia, że wystawi 3 faktury dziennie, odbierze 2 telefony, napisze 3 maile i wsio, a zarobi więcej niż wycierając tyłek twojego dzieciaka.. Szukaj jakiejś emerytki, która zajmuje się wnukiem lub matki na wychowawczym, to są tańsze opcje.

Gość gość
"Taka niania może pójść pracować do biura, gdzie tyle będzie miała do zrobienia, że wystawi 3 faktury dziennie, odbierze 2 telefony, napisze 3 maile" No bez przesady. Teraz to ty umniejszyłaś biurwom. Nawet jeśli ktoś ma taką pracę to jestem ciekawa jak się zachowuje gdy nie ma nic do roboty a pobliżu jest szef. Udawanie że się pracuje to na dłuższą metę na co dzień tak się nie da, szybko człowiek by się nawet zmęczył tym udawaniem. Pomijając że to nawet byłby chyba stres, że ktoś jest tu niepotrzebny.

Gość gość
Kiedy się w koncu nauczycie: trudność pracy, wysiłek jaki trzeba włożyć, ukończone studia i wiesza - nie ma to wszystko znaczenia przy ustalaniu zarobków. Znaczenie ma tylko to czy dana praca jest potrzebna. Jeszcze tak z 15 lat temu informatycy zarabiali kilkakrotność średniej krajowej za naprawdę proste rzeczy, które dziś umie większość licealistów - bo wtedy nikt tego nie umiał. Co z tego że prawie każdy umie przypilnować dziecka, skoro akurat większość osób nie ma zamiaru tego robić? Wybieraj z tego co masz.