Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam opory czy zostawiac samego 13 latka w domu bo jest chory

Polecane posty

Gość gość

Zawszer brałam zwolnienie ale dni mi sie skonczyły. Syna ma 13 lat i zapalenie ucha, byłam dzisiaj z nim u lekarza. Ma na tydzien zwolnienie. Czy zostawic go samego jak bede w pracy czy moze załatwić opiekę akaś?

Gość gość
czy Ty oszalałąs??? przeciez ona ma juz 13 lat, sam sobie poradzi

Gość gość
Twoja synowa będzie miala przeje..ne ;-)

Gość gość
On nie jest umierający, z gorączką typu 39,5 ... Ja bym zostawała na 100%. moja córka jak miala 11 (ledwo co skończone) lat została sama 3 dni po 9 godzin z lekkim przeziębieniem (katar głównie i lekki ból gardła ale zero gorączki) ... nie przesadzasz?

Gość gość
a czy on jest upośledzony ze sam nie moze zostac??? nie rób zniego ciamajdy to juz nastolatek !

Gość gość
Ja w tym wieku rąbałam drewno, paliłam w wieeeelkim piecu; gotowałąm obiad dla rodziców i brata ... i żyję, mam się dobrze, mam 38 lat a moje dziecko - 10-latek - był juz sam w domu może nie po 8-10 godzin, ale 5-6 i nic się mu nie działo ...

Gość gość
13 lat? to duży chłopak, robisz z dziecka kaleke zostaw go, nie umrze

Gość gość
Jeśli nigdy nie zostawał to poprostu zadzwoń do niego z dwa, trzy razy i będzie ok. Moje dzieci są jeszcze małe więc wiadomo że nie zostają same ale zastanawiam się kiedy jest dobry wiek na taki krok? Nie chodzi mi tu o kilku godzinne pozostawianie w domu tylko jeśli chciałabym wyjść do sklepu, który jest 70 metrów od mojej kamienicy.

Gość gość
Nie zostawiaj!!! 13 lat to jeszcze dziecko. Kto mu pieluchy zmieni? Kto poda picie czy jedzenie? A kto utrze nosek? Wrócisz po kilku godzinach a dzieciątko będzie głodne, spragnione i zasrane.

Gość gość
To stary chlop,oszalalas autorko? Powinien juz sobie proste rzeczy ugotować,cos uprac i ogolnie ogarnąć..

Gość gość
Wy się śmiejecie a ja naprawdę mam problem. nIE WIEM

Gość gość
A jak można nie śmiać się z matki, która robi ze swojego syna "pi/zdę w rurkach"???

Gość gość
Miejcie kontakt telefoniczny (ty dzwoń do niego co jakiś czas) obiad odgrzeje w mikrofalówce,kanapki sam sobie zrobi -będzie ok :)

Gość gość
To odkąd można dzieci zostawiać w domu same ?

Gość gość
a nie można? musi mieć 18 lat i maturę?

Gość gość
Jak taki 10 latek zostanie sam w domu na 2,3 h i coś zmajstruje , dzieciaki mają czasem takie pomysły że szok to nie będą mieli rodzice przerąbane ? Jak to jest w świetle prawa ?

Gość gość
Cóż, zależy od dziecka. Jeśli uważasz że twój syn jest na tyle ogarnięty że sam sobie poradzi i nic się złego nie stanie, to zostaw go samego, miej z nim kontakt telefoniczny jeśli tylko możesz. To że dziecko ma 13 lat i jest już duże, nie znaczy że jest odpowiedzialne. Moja sąsiadka zawsze zostawiała dzieci same jak już były "duże", i niby zawsze było ok. Do czasu aż pewnego dnia jej 15 letni syn prawie nie spalił mieszkania. Więc czasem i tym starszym i większym się zdarzają wypadki, więc nie dziwie się autorce że ma obawy.

Gość gość
Przynajmniej chłopak będzie mógł walić konia w spokoju, a nie ciągle z matką za drzwiami.

Gość gość
Nie wierzę,że to prawdziwa historia. Moja mama pracowała (tata też) i całe wakacje (oprócz jakiś kolonii) zostawałyśmy w domu mając po 8 i 10 lat (wtedy babcia zmarła). Od tego czasu co roku same i bardzo samodzielne, gotowałyśmy sobie jak byłyśmy głodne jakieś parówki czy jajecznicę, siostra jest tylko 2 lata starsza ale mi bardzo matkowała i ją to cieszyło. 13 latek to już samodzielny chłopak,ugotuje, posprząta,upierze, wszystko bu zrobił, nie robi bo nie musi,a nie nie potrafi.

Gość gość
Majac 13 lat w wakacje jechalam sama na rowerze 10km do miejscowosci turystycznej, w ktorej mielismy sklepik. Otwieralam, stawalam za lada i 8 godzin obslugiwalam klientow. W wakacje oczywiscie. W roku szkolnym pilnowalam rodzenstwa, gotowalam i sprzatalam. Spokojnie sobie poradzi w domu, szczegolnie w dobie telefonii komorkowej:)

Gość gość
Ja po dziesiatym roku zycia tez juz regularnie sibie dorabialam u cioci w sklepie,wykladalam towar,sprzatalam i gotowalam proste zupy No i calymi dniami bylam sama ww domu,jak rodzice pracowali