Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wpadka na dwa dni przed okresem??!!

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny, jest wśród Was taka, ktora zaszla w ciążę dosłownie na kilka dni przed miesiączka?? Stosunek odbylam 23 października, 25 powinnam dostać okres, nie dostałam do tej pory. 31 października zrobiłam test, druga kreska wyszła bardzo cienka i bardzo jasna, trzeba się dobrze przyjrzeć i w zasadzie nie zauwazylam jej 5 minut po zrobieniu testu, na pewno jej tam nie bylo po takim czasie, na drugi dzień przed wywaleniem testu do śmieci, zerknęłam jeszcze raz i zauważyłam, ze leciutki cien tej drugiej kreski jest, choc może sama sobie wkręcam, bądź patrzenie na test drugiego dnia nie ma sensu bo jest przeklamany? Jutro chce powtórzyć test, tylko ze chce wiedzieć czy jest tu kobieta ktora zaszla w ciaze toż przez okresem?

Gość gość
Ja zaszlam w ciaze 3 dni przed okresem. Owulacja mi sie przesunela. Teraz jestem w 30 tc :)

Gość gość
powtórz test i nie wkręcaj się niepotrzebnie , odczytaj wynik po 5 minutach , później jest już nieważny, A ciąża zawsze zdarzyć sie może nawet przed okresem jeśli cykl jest nieregularny.

Gość gość
Cykle mam regularne, co 28-30 dni. Mam juz jedno dziecko i tak samo jak w pierwszej ciąży boli mnie podbrzusze, no i ten okres tak dlugo go nie ma, u mnie to nie normalne..moge miec obsuwę 2-3 dni ale nie 8! Tu juz jest cos nie halo.

Gość gość
Jutro powtórzę test, jezeli zaszłam to druga kreska powinna być juz bardziej widoczna. Mam nadzieje, ze ta blada poświata kreseczki powstała dlatego, ze test byl robiony poprzedniego dnia, może w każdym negatywnym teście tak sie robi po kilku godzinach? Mysle ze te pierwsze 5 minut jest ważne, ale jednak..stres jest.

Gość gość
To że zawsze masz regularny cykl nie znaczy że musi być tak zawsze. W którymś miesiącu może się przesunąć a nawet o tym nie będziesz wiedzieć. Cykl kobiety jest bardzo czuły na zmiany. A co do testów to ja wiele ich zrobiłam w swoim życiu i w żadnym nie wyszła mi pozytywna druga kreska jak nie byłam w ciąży. Nawet po kilku godzinach. Natomiast zawsze jak wyszła bardzo blada, nawet cień cienia to byłam w ciąży.

Gość gość
To ja z ciazy 3 dbi przed okresem. Ja tez mialam miesiaczki jak w zegarku -30 dni. I tu taka niespodzianka :)

Gość gość
Niestety trzeba uważać.

Gość gość
Więc pewnie jestem. Planowaliśmy drugie dziecko, niestety nie teraz, bo obecnie nie pracuję. Jakos damy rade ;)

Gość gość
Test powinien pokazać widoczne dwie kreski jeśli jesteś w ciąży, a okres powinnaś dostać 25 paźdz. Nie wygląda mi to na ciążę. Widoczne kreski wychodzą w dniu spodziewanego okresu , a sześć dni po terminie to już naprawdę powinny być widoczne obydwie jeśli to ciąża.

Gość gość
Tak, tylko jezeli do zapłodnienia doszlo 8 dni przed zrobieniem testu? Ciąża może być "świeża" stad blada kreska.

Gość gość
Ale 8 dni przed, to chyba za wcześnie, żeby test coś wykrył. Mi test negatywny wyszedł 5 dni przed spodziewanym okresem, a pozyt dzień przed dopiero. Piszę o tym samym cyklu, w którym zaszłam w ciążę.

Gość gość
Nie, nie, nie, mi chodzi o to ze okres powinnam dostać 25 października, test zrobiłam 31 października, a stosunek odbyłam 23 października. Czyli test zrobiony 6 dni po spodziewanej miesiączce.

Gość gość
W dniu robienia testu, ciąża miałaby 8 dni i może stad ta slaba kreska.

Gość gość
Czyli teoretycznie okres powinnaś dostać za 6 dni?

Gość gość
Bo jeśli przyjąć, że dzień stosunku, to dzień owu skoro 25 nie dotałaś okresu, to okres powinnaś dostać za 6 dni, więc to i tak jest za wcześnie, żeby test coś pokazał. A jaki test robiłaś? Jakiś mega czuły?

Gość gość
Nie, okres powinnam dostać 25 października, a stosunek odbyłam 23 października.6 dni spoznial mi się okres wiec zrobiłam test, bylo to 31 października

Gość gość
Robiłam "Pink test"

Gość gość
Ja też robiłam pink test i 5 dni przed spodziewanym okresem nie pokazał ciąży, a dzień przed już były widoczne dwie kreski.

Gość gość
Rozumiem, kiedy i co było, ale skoro podejrzewasz ciążë, tzn, że mogłaś mieć owu tego 23 paźdz, więc okresu spodziewasz się ....za 4 dni. Pomyliłam się w obliczeniu, nie za 6, tylko za 4 dni. Nie wiem, czy to i tak nie za wcześnie na test.

Gość gość
No a ja robiłam 6 dni po spodziewanym okresie i taka cieniutka niteczka wyszła, bardzo blada, pod światłem dziennym tylko ja widac, w dodatku pojawiła sie po kilku godzinach.

Gość gość
Dziwne. Nic innege nie zostaje, jak zrobić drugi test może niekoniecznie jutro, bo znòw syt może się powtórzyć. Będę obserwowała temat ;) powodzenia życzę ;)

Gość gość
Dzis z rana ból podbrzusza, juz myślałam ze to okres, niestety to tylko bialy śluz w dużej ilości. Nie wiem czy dzis robic ten test. Wszędzie jest napisane,ze test można wykonać 8-10 dni po o***tym stosunku, ja juz jestem 11 dni po, jezeli wtedy doszlo do zapłodnienia, to myślę, że powinno już cos wyjść.

Gość gość
Rob test i daj znac

Gość gość
Ja dwa razy zaszlam dzien przed spodziewaną miesiączką. Pierwsza ciąża okazala się biovhemiczna, stracilam ją, z drugiej mam syna. Mozesz zrobic beta hcg to bedziesz miala 100% pewnosci.

Gość gość
Dzis zrobię i dam znać

Gość gość
Z porannego moczu powinnaś zrobić ś nie siedzisz i rozkminiasz

Gość gość
Test można wykonać o kazdej porze dnia, tak tez jest napisane na opakowaniu, w pierwszej ciąży robiłam test o 16 i wyszedł pozytywny,wiec nie ma znaczenia.

Gość gość
Robiłam dwa testy, oba negatywne, tylko ze chyba mam zapalenie układu moczowego lub cos innego, bo mam strasznie zolty mocz i piecze mnie ujście do pochwy, chyba zalapalam jakas bakterie :/ czy to może wpłynąć na wynik? Może jestem w ciąży, a z racji zapalenia może nie pokazuje tej drugiej kreski na teście, czy nie ma to znaczenia, wie ktoras cos na ten temat?

Gość gość
Juz wiem, ze jakiekolwiek zapalenie nie może wpłynąć na wynik testu. A wiec dwa testy z różnych firm wyszly negatywnie, brałam pod uwagę 7 minut od zrobienia testów, druga kreska sie nie pojawiła w tym czasie, minelo juz prawie 30 minut, wywalam je do kosza, bo jeszcze mnie podkusi zeby zajrzeć do nich wieczorem, a tam może pojawić sie blada kreska jak to bylo za pierwszym razem, a potem znów będę wariować. Być może 11 dni po stosunku to za wcześnie, jezeli okres sie nie pojawi to zrobię za 3 dni, dokladnie w 14sty dzien po stosunku, jezeli wtedy nic nie wyjdzie to dam sobie spokój badz zrobię betę, a potem z ginem będziemy się zastanawiać dlaczego nie mam okresu :p dzięki za wszystkie odpowiedzi ;)