Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość restaurator

ostrzeżenie dla restauratorów

Polecane posty

Gość restaurator

Po ostatniej kontroli sanepidu , jakże ,, szczegółowej ,, przestrzegam wszystkich restauratorów przed oddawaniem oleju posmażalniczego (starej frytury) firmom , które nie maja do tego zezwoleń! Do naszej restauracji przyjechał Pan , z propozycją współpracy, nowa lepsza stawka jak u poprzednich odbiorców,gotówka do ręki , czyste beczki i od razu wystawiona faktura na miejscu, kto by sie nie skusił. Gorzko pożałowaliśmy tej zmiany bo jak się z czasem okazało nie mieli pozwoleń na odbieranie czy też transport odpadu . Kontrola sanepidu, to jedno z nieprzyjemności , była też kara pieniężna. Także apeluje do wszystkich , wszystkich , którzy mają cokolwiek wspólnego z gastronomią by ostrzegali swoich pracodawców , kolegów po fachu , że łatwo idzie się naciągnąć a potem konsekwencje są potworne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ha ! jak dobrze znany mi temat.. My straciliśmy koncesję między innymi przez rutynową kontrole, która dotyczyła stricte magazynowania oleju i kart jakie powinniśmy zbierać. jak sie okazało nie mieli pozwolenia. Także nie polecam a nawet wymagajcie od swoich dostawcow zeby pokazali dokumenty zanim podpiszecie jakikolwiek kwit

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Tłumacz angielskiego
Lub możecie zlecić to firmom które weryfikują uczciwość kontrahentów i ewentualnie pomagają w zrywaniu umów z takimi firmami. http://biznes-broker.com mają tam dział weryfikacja firmy czy coś, więc można sprawdzić jak się nie ma pewności, i o pozwolenia tez występuja

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
noszę się z zamiarem otworzenia restauracji i zastanawiam się gdzie kupić wyposażenie słyszałem ze na www.hybryda-gastro.pl korzystał ktoś?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jak się nie chce mieć problemów z sanepidem to trzeba dbać o jakość i higienę w lokalu. My też specjalnie takie zmywarki gastronomiczne kupiliśmy od Winterhalter bo nie dość że oszczędzają sporo wody to o wiele dokładniej domywają i wyparzają naczynia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×