Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile kompletów pościeli dla noworodka? Wystarczą dwa komplety?

Polecane posty

Gość gość

ile miałyscie kobietki? wystarczyło

Gość gość
toc madki wszedzie trukaja ze nie wolno

Gość gość
czego nie wolno? pościeli?

Gość gość
tak bo niebezpieczna dla dziecka tak samo lozeczka drewniane i ochraniacze. teraz owijaja dzieci w kondomy zwane otulaczami. Dziecko chociaz chcialoby sie poruszyc to nie ma mozliwosci, bo IV trymestr!

Gość gość
ich madki miały hore curki heheh

Gość gość
Ha Ha Ha Ha :D zgadzam sie :D ha ha ha i sa skrzywdzone, bo nie mialy swierzaka ha ha ha

Gość gość
Autorko myślę, że ze spokojem dwa starczą. My na początku używaliśmy kocyki, czasem rozłożony rożek. Tylko my ma dziecko z lipca:)

Gość gość
Ja bym wzięła jednak minium 3 Ja raz miałam taką sytuację, że jeden komplet był do wyprania, po praniu był mokry a w ten sam dzień dziecko ulało dosyć solidnie na pościel

Gość gość
ja z poscieli uzywam tylko ochraniacze, a dziecko spi pod kocykiem i becik słuzy teraz jako kołderka, poduszki nie daje

Gość gość
tu autorka. moje będzie z czerwca. moze faktycznie na pocżatku kocyk?

Gość gość
To jak maluch pojawi się w czerwcu to polecam kocyki. Nawet kilka, bo i do wózka się przydadzą i do spania. Pościel dopiero na zimę:)

Gość gość
Rodzisz dopiero w czerwcu a już myślisz o takich rzeczach? Ja rodze w maju i jeszcze nie myślę nawet o wózku

Gość gość
Dwa wystarczą. Za to prześcieradła min trzy. Najlepiej takie nieprzemakalne, bo czasami źle się zapnie pieluche i katastrofa gotowa :-) Noworodka raczej nie przykrywa się kolderka, rożek ewentualnie kocyk na początek wystarczą.

Gość gość
Ja mam jeden. Moje dziecko i tak wprowadziło się do m mojego łóżka. :D

Gość gość
19.00 oooo jest juz jedna madka. czekamy dalej.

Gość gość
Normalnie brzegi kołderki wciskałam między materac a szczebelki na początku i nic się nie działo. Rożki, otulacze i inne beciki się w ogóle nie sprawdzały bo moje dzieci nie lubiły krępowania.

Gość gość
A to cos zlego ze juz mysle? Zabronione jest :-) ? Wole popytac doswiadczone babeczki z kafe, poczytac co sie u nich sprawdzalo, co w tym zlego? Nie chce potem na hip hura kuppwac wszystkiego na raz. Przy jednej wyplacie kupie np posciel, przy drugiej materac, przy trzeciej przewijak i kocyki i jakos sobie rozplanowac wydatki. Dzieki dziewczyny za mądre rady :-)

Gość gość
To odradzam przewijak, uważam za zbędny gadżet:)

Gość gość
Moim zdaniem lepszy i bezpieczniejszy jest śpiworek. Moje dziecko pod kocykiem tak się ćwierci, że przykrywa sobie głowę. Tradycyjną pościel dostanie, jak będzie miało mniej więcej rok. Przy starszych dzieciach też wolałam śpiworki. Potem dwa komplety powinny wystarczyć. Prześcieradła nawet trzy mogą być.

Gość gość
A gdzie w takum razie przewijac dziecko jak nie na przewijaku? Szcxerxe mowiac nie wyobrazam sobie robic tego np na lozku czy kanapie w salonie

Gość gość
Sama mam przewijak bo nie mam w pokoju dziecka ani kanapy ani łóżka. Wszyscy odradzali przewijaki. Nie wiem czemu. To jest koszt 50zl - przy calej wyprawce to niewiele wiec mysle ze taki gadżet sie przydaje :)

Gość gość
No wlasniecja tez nie mam w pokoju dziecka kanapy ani lozka i nie wyobrazam sobie przewijac dziecka u mnie w sypialni

Gość gość
Nie słuchaj z tym przewijakiem. To najlepszy gadżet. Nie musisz schylac się żeby przewinąć, przebrać. Moje maleństwo uwielbia leżeć na brzuszku na przewijaku i mój kręgosłup też go kocha. Żałuję, że nie miałam przewijaka przy starszym dziecku

Gość gość
Ja mam 3 komplety poscieli i 3 przescieradła +4 rozne kocyki oraz rozek. A czego bede używać to nie wiem czy kocyk czy rozek czy kołderka. Wole miec wszystko niz pozniej latac. To nie zepsuje sie. Co do przewijaka mam taki montowany na łozeczko.

Gość gość
A jak długo używaliście przewijaka?

Gość gość
Ja do roku. Fajny gadżet. Zwłaszcza przy moim kręgosłupie:-)