Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie imiona kobiece kojarzą Wam się z taką herszt babą, niekobiecą?

Polecane posty

Gość gość
Halina

Gość gość
Gabriela, Staśka, Lidzia

Gość gość
Zofia. Osobiście znam dwie i inaczej niż "Zocha" nie da się o nich powiedzieć.

Gość gość
Przecież to bez sensu! Co ma imię do wyglądu człowieka.

Gość gość
"Mi Maryśka też z sierotą, a Kryśka z takim noedorobem. Ale to tylko skojarzenia. " Może dlatego że była taka bajka "Sierotka Marysia" czy coś takiego. Jak widać skojarzenia wynikają z baśni, filmów oraz ludzi napotkanych na żywo. Mnie Greta się nie kojarzy z herszt babą tylko z brązowowłosą dziewczynką z warkoczami. Bardzo ładnie mi się kojarzy tylko nie z Polską.

Gość gość
Haha ja jestem Renata i musze przyznac ze imie mi sie wogole nie podoba. Kiedys jak bylam mlodsza to zastanawialam sie jak rodzice wpadli na to zeby mi dac tak na imie ( wokol same Agnieszki i Justyny) ale pogodzilam sie z tym :) ogólnie imie slabe. A no i wkurza mnie jak mowia na mnie Renia ;)

Gość gość
Klotylda

Gość gość
znałam jedną Renatę, pracowałyśmy razem, fes duża baba-chłop i darła japę tak, że aż mnie serce bolało

Gość gość
Jakbym patrzyła na to, kogo pod danym imieniem znam to tak by mi się musiała kojarzyć Alicja (to najgorsza z charakteru osoba, jaką znam...) i Ewa (tu mniej charakter - choć trochę też - ale wygląd traktorzystki z zsrr jak ulał). Ale na szczęście rozumiem, że imię nie ma wpływu na charakter czy na wygląd, i oba te imiona rozważam - między innymi - dla córki.

Gość gość
niekobiece imię to te dawne od imion męskich: Ludwika, Staszka, Józefa. Wg mnie Marcelina, chociaż znam ładną Marcelinę, ale samo imię kojarzy mi się z preclem, albo Marcelem. Tak samo Kinga(jak king kong)., Baśka-Barbara- brzmi jak koń, albo komuś się chciało iść do baru. Sama mam na imię Agnieszka i uważam że nie jest kobiece, brzmi tak jakoś twardo, nieładnie jak orzeszek Najbardziej kobiece uważam że jest imię Magdalena, Anna, Ewa. Pomimo, że nie znam kobiecej Ewy, ale to imię jest kobiece

Gość gość
Kunegunda

Gość gość
Zaneta babochlop

Gość gość
Grażyna, Bożena, Beata, Dorota

Gość gość
"Wg mnie Marcelina, chociaż znam ładną Marcelinę, ale samo imię kojarzy mi się z preclem, albo Marcelem." A mi się to imie kojarzy przyjemniej, bo z Marcepanem. Jak widać każdy ma inaczej

Gość gość
Ania taki wsiur Musowo Kasia

Gość gość
"Najbardziej kobiece uważam że jest imię Magdalena, Anna, Ewa. Pomimo, że nie znam kobiecej Ewy, ale to imię jest kobiece " Mi się Ewa kojarzy kobieco. Przede wszystkim z obrazów Adama i Ewy, gdzie Ewa stoi nago z długimi włosami i kusi jabłkiem. Dziwię się że niektórzy nie mają w ogóle takich skojarzeń. Jak widać jesteście zamknięci na kulturę masową. Liczy się tylko to co dookoła

Gość gość
Marcelina Zawadzka

Gość gość
Agnieszka owszem twarde ale i długie, skomplikowane a co za tym idzie jedne z tych kłopotliwszych w wymowie. Ludzie lubią skracać słowa, ułatwiać sobie życie, ale z kolei Aga brzmi jakoś tak nie wiem, zbyt prosto i dziecinnie, jakby niemowlak wymawiał "gugu"

Gość gość
Nie żebym przepadała za imieniem Kinga to znaczy nie jest brzydkie, nawet ładne, chociaż nigdy bym nie dała takiego imienia swojemu dziecku, bo to zupełnie nie mój typ, było spotykane 20-30 lat temu średnio raz na 30-60 osób, jednak w życiu by mi nie przyszło do głowy by je kojarzyć z King Kongiem. Ktoś kto to wymyślił to chyba w dzieciństwie lubił być upierdliwym bachorem i wymyślał przezwiska czy inne obrzydzacze

Gość gość
no wiem Aga-zgaga mawiał mój wuj. Potem mi przyszło rozwiazywać krzyżówkę Aga - olbrzymia ropucha - brat miał uciechę:P Przecież pisałam że Ewa jest kobiece. Marcepan nadal nie jest kobiecy