Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Uderzyłam małe dziecko

Polecane posty

Gość gość

Ma dopiero 11msc ale wymuszal przez dwie godziny Darł się strasznie mimo iż miał sucho był najedzony a ja byłam obok. To nie był płacz to był wrzask histeria. Od kilku dni chce żeby spał w swoim łóżeczku i za każdym razem go po chwili brałam do łóżka. Dziś chciałam go przetrzymac ale nie dałam rady. Uderzyłam go dość mocno jak na takiego malucha jest mi strasznie głupio wstyd i mam ochotę zapaść się pod ziemię nienawidzę siebie za to :( jak mogłam...

Gość gość
Twoje dziecko płakało, bo chciało twojej bliskości! Sadystka z ciebie a nie matka. Skoro poniosło cię teraz, to co będzie potem? Powinni Ci zabrać dziecko.!

Gość gość
Pierwszy i ostatni raz je uderzyłam. Nie jestem sadystka opiekuje się nim ale jestem sama tak mi glupio:( nie radzę sobie z emocjami wczoraj naprawdę próbowałam ale nie wytrzymałam tego wrzasku jestem nikim :(

Gość gość
chyba nie powinnaś być matką...

Gość gość
Nie rób drugiemu co Tobie niemiłoby by bylo gdyby tak Ciebie potraktowano...

Gość gość
Uczysz go nienawisci do siebie? Rozumie karac ale nie dziecko s******e jeszcze pod siebie ,klupnij sie w czape:-P

Gość gość
Macie rację nie powinnam być matka:(

Gość gość
uzywaj stopperów jak sie wydziera bedziesz spokojniejsza

Gość gość
No i prawidłowo. Gunwiarz zapamięta na przyszłość i nie będzie już fikał.

Gość gość
Tez bym bachorowi przywalila.

Gość gość
Same idealne matki spokojnyvh dzieci się odezwaly. Autorko rozumiem jak taki wrzask potrafi wyprowadzić z równowagi, mam to samo. A to że jesteś z nim sama to w ogóle... Zle zrobiłas że uderzyłas Ale trudno stało się. Ale niech to dla ciebie będzie znak ostrzegawczy że coś złego się dzieje i tak dalej być nie może. Musisz go odkładać do lozeczja? Niecg spi z tobą, w końcu z tego wyrosnie. Po co macie teraz oboje się męczyć . p.s. Jeśli czasem będziesz miała dość i chcialabys pogadac to możemy popisać na @. Mam podobnie do ciebie z tym że dziecka nie uderzylqm i mam nadzieję że nigdy tak się nie stanie

Niepokojące jest to, że w tobie w ogóle nie ma żadnych uczuć. Miał sucho był najedzony więc nie powinien płakać. Dziecko to człowiek, a nie mechanizm który ma działać według określonych zasad.

Gość gość
Uderzyłam go w twarz zgnije w piekle muszę zapisać się do psychologa kocham swojego syna ale to był pierwszy i ostatni raz :( Dziś maleństwo jest u babci wyjatkowo i wyć mi się chce ze to zrobilam:(

Gość gość
Też bym chciała dać czasem dziecko do babci. Jestem z nim sama 24/24

Gość gość
Bo ludzkie niemowle jest przystosowane żeby czuć dotyk rodzica a nie spać samo

Gość gość
Wybaczam ci ale juz tak nierob;-)

Gość gość
Już nie będę obiecuję tak mi wstyd

Gość gość
Nie wiem jak mozna uderzyć dziecko, a im ono młodsze tym bardziej mi skóra cierpnie i nóż sie otwiera, kiedy o tym słyszę:O moze potrzebował żebyś potulila? Jak ty jestes spokojna i bierzesz dziecko na ręce, na kolano, to ono sie uspokaja, bo czuje twoj spokoj i ciepło.

Gość gość
A twoj błąd z tym spaniem w łóżeczku, moje dziecko od urodzenia spi u siebie, nie dziw sie, ze teraz z dnia na dzien bedzie po prostu usypiał w łóżeczku.

Gość gość
Dobrze, ze masz wyrzuty sumienia, jest szansa dla ciebie, nie jesteś wyrodna. Idź do psychologa tak jak ci ktoś wcześniej dobrze radził. Nie mówię tego złośliwie, opieka nad dzieckiem 24/h to ciężka i wyczerpująca praca jest ale też nie jest normalne wyzywanie się na niemowlaku. Wszystkie dzieci w tym wieku płaczą, ale większość matek ich nie bije z tego powodu. Może uda ci się tam zapanować nad sobą, dowiedzieć się dlaczego nie panujesz nad emocjami, pokładać sobie wszystko w głowie, bo przecież nie chcesz krzywdzić swojego dziecka, prawda?

Gość gość
To fakt, ze dzieci próbują wymuszać, ale zobacz autorko co piszesz - miał sucho i był nakarmiony - myślisz, ze dziecko tylko z tego powodu płacze? Bierz go na ręce, próbuj czymś zainteresować, zabawki itp, śmiej sie śpiewaj.

Gość gość Rafau
Ja biłem swoje dzieci ile wlezie, aż świstało, bo jestem naziolem, a naziol się nie patyczkuje.