Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bol piersi w ciazy. Dziwna sprawa wejdzcie.

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny jestem w 10 tyg ciazy. Tj wg usg wykonanego w piatek dzis jest 9 tygodni i 3 dni ciazy. Od srody moje piersi zmiekly i byly mniej tkliwie niz do tej pory. Bylam przerazona dlatego w piatek pobiegłem do gin. Ona również bardzo sie przestraszyła bo powiedziała ze to sa bardzo wazne objawy na tym etapie. Usg robila mi z dusza na ramieniu jednak od razu odetchnela z ulga bo z dzidzia bylo wszystko ok. Od poprzedniej wizyty urosla idealnie co do dniam. Crl wynosilo 2.5 cm. Serduszko pieknie bilo i gin pokazywala mi nawet jak szaleje w brzuszku ;-) Cudowny widok. Nie potrafila jednak wyjasnic dlaczego tak sie u mnie stalo z tymi piersiami. Kazala jednak sie juz nie martwic. Jednak jej slowa to jedno a uczucia matki to drugie. Dzis obudzilam sie i piersi sa jeszcze mniejsze niz byly i nie bola juz prawie wcale. Czy ktoras z Was ma pomysl co moze byc u mnie przyczyna takiego stanu rzeczy ?

Gość gość
Up

Gość gość
Ktos sie wypowie ??

Gość gość
Nie, bo skoro lekarka nie wyjaśniła, to my tutaj tez nie wiemy.

Gość gość
Próbuje sobie przypomnieć i nie mogę, ciążę na początku miałam zagrożona, piersi mnie bolały wiesz ja źle przechodzilam ciążę do 3 miesiąca, później II trymestr był super aż pod koniec znowu zagrożenie (chwała Bogu wszystko ok) ale po porodzie i połogu - nie wiem co gorsze (trauma) i praktycznie niewiele pamiętam z okresu ciązy i kilku miesięcy po porodzie. Może idź na prywatną wizytę do innego gina? Ja byłam u 3, 3 poznał się na zagrożeniu przedwczesnym porodem (miałam bóle), dwóch zbagatelizowalo ale ja się nie poddałam.

Gość gość
U mnie z piersiami malo co się działo prawie do 3 trymestru - tylko o miseczkę urosły, a i to powoli, a tkliwości nie bylo żadnej. Hormony nie u każdego działają tak samo, po prostu.

Gość gość
Moja gin jest jedna z najlepszych. To juz moja 3 ciaza ktora prowadzi. Chodze do niej prywatnie. W pierwszej ciazy piersi nie bolaly mnie wcale a rosnac zaczely przed samym porodem. Rozstępów nie nabawilam sie zadnych. W drugiej piersi od poczatku byly tkliwe i obrzmiale i rosly przez cala ciaze. 3 razy zmieniałam rozmiar stanika no i oczywiscie nabawilam sie rozstepow jednak po ciazy tez pozostaly juz większe niz byly przed. Teraz nie martwilabym sie tym gdyby nie to ze od poczatku bardzo mnie bolaly i byly mega ciężkie i obrzmiale i to zaczelo nagle pomalu ustawac a dzis sa takie jak przed ciaza dosłownie. Moze to jakies zachwiania hormonalne? Albo organizm sie zatrzymal w kwestii piersi z racji tego ze w tamtej ciazy duzo urosly. Kurcze sama nie wiem. Nie chcę nawet dopuszczac do siebie mysli ze moglo cos stac sie z dzieciatkiem bo przeciez to nawet niemozliwe skoro jeszcze w piatek wszystko bylo wzorowo. Nie mam zadnych boli brzucha itp.

Gość gość
Nie wiem juz sama czy powinnam sie martwic czy poprostu potraktowac tez jako normalny objaw i czekac do wizyty ktora mam w polowie listopada. Ciezko tez znalezc mi jednoznaczna odpowiedź na to kiedy zaczyna pracowac łożysko. Jedni twierdza ze już kolo 10 tyg inni ze w 12 a jeszcze inni ze w 14. Bo tez przyszlo mi do glowy ze moze własnie u mnie juz pomalu zaczyna pracowac lozysko i zanikac ciałko zolte, stad ustanie objawow.

Gość gość
Up

Gość gość
Byłam w ciąży dwa razy. W każdej z nich miałam tak, że ból i obrzmienie piersi znikały na kilka dni, potem znowu się pojawiały. I tak kilka razy w pierwszym i drugim trymestrze. Mój ginekolog powiedział, żebym się tym nie przejmowała. Tak czasem bywa. Hormony szaleją. I chyba miał rację, bo mam dwoje zdrowych dzieci.