Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czemu Bog nie wysluchuje? pyt. do wierzacych

Polecane posty

Gość gość
22.46 co ty gadasz, wlasnie chyba facetom latwiej znalezc, przeciez na forum 30 i 40 latki rozpisuja sie jak to moga miec duzo mlodsze siksy i na rownolatki nawet nie patrza....

Gość gość
22;41Co za bzdury jedna moja kolezanka szla do slubu w zawansowanej ciazy i juz jest kilkanascie lat po slubie druga wspolzyla tez przed slubem i jest juz 10 lat po slubie i wiele znam dziewczyn co najpierw byl seks potem slub i co sa w malzenstwie wiec to zalezy albo od szczescia tego kogo sie trafi albo juz nie wiem od czego.

Gość gość
to o bogu mial byc temat czy o seksie ?.

Gość gość
22,50 to prawda wielu osobom mimo wszystko wychodzi. Ale tez blisko co 3 lub na zachodzie co 2 malzenstwo sie rozpada, wiec nie wszystkim wychodzi. Ale jesli nie trzymasz sie bozych przykazan, to nie mozesz miec pretensji do Boga, ze nie wyszlo, tylko do siebie z rel. punktu widzenia.

Gość gość
No niby o bogu malzenstwie ale autorka twierdzi ze niewarto wspolzyc przed slubem bo to jest wada a ja uwazam inaczej.Wspolzyja inni przed slubem i sa w dlugoletnim malzenstwie.

Gość gość
22.52 temat mial byc o samotnosci :D

Gość gość
22;54Nigdzie nie pisalam ze mam pretensje do boga to ludzie sa hujowi bo traktuja drugich przedmiotowo mimo ze nagminnie chodza do kosciola a wychodzac z kosciola by ci w ryj napluli.

Gość gość
Ale I tak boga Nie Ma to po co ten temat

Gość gość
No właśnie. Facetom łatwiej znaleźć. Facet po 40 może mieć 30latkę a nawet młodszą. Taka bez problemu mu dziecko urodzi. A kobieta ok 40 to już raczej o dziecku może śmiało zapomnieć. Poza tym, mężczyźni szukają młodszych, tak zawsze jest. Zatem im starsza kobieta, tym może liczyć na kogo? Na rozwodnika owszem. Może i trzeba pomyśleć ewentualnie nad zapłodnieniem.

Gość gość
jak to mówią papier wszystko przyjmie ja też mogę się pochwalić wyimaginowanymi podbojami kiedys pracowałem z jedna kobieta wdowa jej chłop umarł ma 2 dzieci to muwiła ze do niej na sympatii wysyłają do niej zaproszenia ma 38 lat nawet od lesbijki dostała zaproszenie

Gość gość
Körwa mam spalić kościół ?.

Gość gość
Boga Nie Ma

Gość gość
a może to efekt bałwochwalstwa przestały dokonywać nierządu duchowego x Co przez to rozumiesz?

Gość gość
16:03 ludzie nie szukają wypełnienia, tylko osoby z którą mogliby założyc rodzinę i w miarę szczęśliwie przeżyć życie. To całe bredzenie religijne okazuje się być jak psu na budę plaster, kiedy zostajemy sami i nie ma nam kto przynieść lekarstw z apteki albo pomóc w przeprowadzce. Bóg tego nie zrobi.

Gość gość
Bóg jest niesamowicie podłym draniem, który cieszy się z ludzkiej bezbronności i życia w ciągłym zagrożeniu z powodu samotności, a także słabnących sił w starszym wieku. Największą uciechą boga jest skazać kobietę na samotność, a potem patrzeć, jak w każdej chwili musi bać się o swoje życie i bezpieczeństwo, bo nie jest nikomu potrzebna. Samotną kobietę pomawia się o wszystko co w danej epoce jest uważane za najgorsze. Dawniej były to czary. Sprawcami są mężczyźni w sile wieku, przez wszystkie stulecia przewija się ten sam schemat - ona mieszka sama - jego wyobraźnia pracuje - młody sk*****el zaczyna ją nachodzić, żeby coś wywęszyć - nie daje jej zyć - oskarża ją o coś absurdalnego - doprowadza do jakichs represji, w skrajnych przypadkach do egzekucji. Preteksty mogą być różne, w zależności od epoki. Jesli nie postaracie się o rodzinę lub chociażby o potomstwo, to czeka was podobna wrogość otoczenia, podobna niesprawiedliwość i koszmar wynikający z samotności, zafundowany przez to bogobojne społeczeństwo. Dlatego musicie walczyć o swoje szczęście, z którego wszyscy inni tak szydzą, bo jego brak zamieni się kiedyś w wielkie nieszczęście i zagrożenie. Pamiętajcie, że jesteście zdane na siebie, a bóg was NIE KOCHA, nic dla was nie zrobi i wam nie pomoże, tak jak nie pomógł kobietom pomawianym o czary w dawnych wiekach.

Gość gość
Nie wysłuchuje, bo ma nas w nosie. Bóg ma Syna i Ducha Świetego, nie czuje sie samotny, nic mu nie zagraża, tylko ta wieczność nudna jak jasna cholera, więc zabawia się naszym kosztem. Po co miałby nas wysłuchiwać?

Gość gość
prostytucja sakralna to ze kobiety raz w zyciu musiały odac sie za pieniądze i odac je dla świątyni ale ona pomyliła z czym innym chodzi o to ze iz/rae/licie jak przegrywali z amalekitami to postanowili ze ark/a prz/ymie/rza ocali ich jak wyjdą z nia do wroga czyli zaczęli wierzyć ze to sama arka prz/ymierza da im zwyciesto a nie bóg i dla tego bóg zabrał ta arkę i dał nowa arke mar/yjne która urodziła Je/z/u/sa i podobne było z wężem miedzianym kto spojzy na niego ten zostanie uzdrowiony i w koncy zy/dz/i uwierzyli ze ten waz miedziany to jest Bóg i protestanci świadkowie jehowi i reszta heretyków tak samo myślo o świętych czy maryj ze to jest Bóg każdy medalik obraz to osobny Bóg

Gość gość
1 List do Koryntian 3:16 Czyż nie wiecie, żeście świątynią Boga i że Duch Boży mieszka w was? 17 Jeżeli ktoś zniszczy świątynię Boga, tego zniszczy Bóg. Świątynia Boga jest świętą, a wy nią jesteście. https://www.youtube.com/watch?v=e8l5m7RaQVs

Gość gość
"i protestanci świadkowie jehowi i reszta heretyków tak samo myślo o świętych czy maryj ze to jest Bóg każdy medalik obraz to osobny Bóg" x x tak myślą raczej katolicy całując figury Maryi nazywając obrazy i medaliki z nią "bozia" dla mnie Bozia to Stwórca a nie jakiś wizerunek i to człowieka dodam jeszcze że katolicy lubią stroić te obrzydliwości sukienkami kwiatkami itd. porównać to można z czczeniem bogiń przez poganów w cale to się nie różni w swojej formie a monstrancja to skąd się wzięła żydzi tego nie mieli pierwsi chrześcijanie też nie a no tak pogański kult Izydy no i ten okrągły chlebek :D poczytajcie sobie o pogaństwie to zobaczycie ile z tego jest w KK a ile z biblii nie zapomnijcie pomalować jaja na wielkanoc i przyodziać choinki przecież pogańskie praktyki są takie fajnie dla was bałwochwalców co nie

Gość gość
"i moze dla tego swieci cierpia by zbawic ludzi" x ty na serio :D to Jezus jest zbawieniem x "25 Rzekł do niej Jezus: «Ja jestem zmartwychwstaniem i życiem. Kto we Mnie wierzy, choćby i umarł, żyć będzie. 26 Każdy, kto żyje i wierzy we Mnie, nie umrze na wieki. Wierzysz w to?» 27 Odpowiedziała Mu: «Tak, Panie! Ja mocno wierzę, żeś Ty jest Mesjasz, Syn Boży, który miał przyjść na świat». " x x czytaj biblie

Gość gość
E tam piszecie ze boga nie ma autorka pisala ze prosze sobie darowac komentarze typu ze boga nie ma. Tym swiatem to rzadzi szatan i dlatego jest tyle na swiecie nienawisci i ciezko o kogos wartosciowego.Lepiej dac se spokoj i zyc samemu bo ludzie to k***y.

Gość gość
do odmawiających różaniec nie czytaliście tych słów Jezusa "7 Na modlitwie nie bądźcie gadatliwi jak poganie. Oni myślą, że przez wzgląd na swe wielomówstwo1 będą wysłuchani. 8 Nie bądźcie podobni do nich! Albowiem wie Ojciec wasz, czego wam potrzeba, wpierw zanim Go poprosicie." wiecie że poganie też mają sznurki z koralikami do modłów buddyści mają mala a islam tespih? i też powtarzają jak wy co Jezus zabronił

Gość gość
Co do przykazan bozych to to juz zaniklo to juz nie istnieje ludzie tego niebiora pod uwage zyja wedlug swoich przykazan a przykazania boze to maja w d***e ludziom jest latwiej zyc po swojemu niz wedlug ustanowionych przykazan a ty autorko wyrozniaj sie z posrod tlumu i tak nikt tego nie zaakceptuje bo swiat i ludzie schodza na psy!

Gość gość
A i jesli jestes wierzaca i praktykujaca chodzisz do kosciola spowiedzi komuni to dlaczego przy spowiedzi nie zapytasz sie ksiedza dlaczego bog nie wysluchuje modlitw twoich ludzie z kafe ci nie pomoga tylko jada cycatami z bibli a tyle to mozesz sama biblie otworzyc. Nie pisze tego w zlosci ale ksiadz to tez czlowiek moze on ci pomoze znalez odpowiedz na twoje nurtujace pytanie.?

Gość gość
gość dziś x odpowiedź na to pytanie jest prosta autorka jest bałwochwalcą i tyle łażenie do kościoła jej nie pomoże bo jeszcze bardziej się w bałwochwalstwie zatraci

Gość gość
Nie znam nikogo kogo Bóg by wysłuchał. A zdarzyło mi się znać naprawdę gorliwie się modlących o zdrowie.. Gdyby kogoś wysłuchał, to ten ktoś prosiłby o następna rzecz a inni zachęceni jego przykładem też by prosili i w końcu o wszystko byście się do niego zwracali. Jaki sens by to miało? Klęczeć i prosić gdy tylko zdarzy się jakaś przeciwność losu. I bylibyście zazdrośni, że jednych wysłuchał a innych nie. I bylibyście zazdrośni, że jedni są bogatsi, ładniejsi, zdrowsi i prosilibyście...Jak widzicie koncepcja "boga" jest dość dziecinna...

Gość gość
jak zapytasz księdza o coś w konfesjonale to wzbudzisz tylko jego wściekłość, raczej nikt o nic nie pyta, a odpowiedź jest oczywista - bo ty jesteś winny w taki czy inny sposób.

Gość gość
tak WINNY bałwochwalstwa i łażenia do świątyni diabła