Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czemu Bog nie wysluchuje? pyt. do wierzacych

Polecane posty

Gość gość
Bóg nie wysłuch*je bo może, nie obchodzi go ludzki los i zależy mu tylko na cierpieniu. Jesli skazał Chrystusa na mękę to tym bardziej nas, więc po- ---bezsens skoro nie obchodzi go ludzki los to i cierpienie nie powinno go ochodzić

Gość gość
Nic nie pisałam o pozytywnym myśleniu, uważam że jest ono nieskuteczne i proszę mi NIE IMPUTOWAĆ COŚ, CZEGO NIE WYRAZIŁAM bo juz mnie to zaczyna wkurzać.

Gość gość
Boga nie obchodzi ludzki los, ale lubi sobie popatrzeć jak cierpimy, to wynika z dziejów ludzkości.

Gość gość
Czlowiek nie posłuchał Boga i teraz ma kare. Czesciej rodzic wybaczy dziecku nieposłuszeństwo niz bog człowiekowi . Zostawil nas samych z szatanem. Wiecie przeciez ze szatana zrzucil do nas. Fajny tata

Gość gość
15;08Ty jestes glupia przeciez sama napisalas ze spowiedz to glupota wiec kosciol spowiedz komunia to ludzie wymyslili dla wlasnej glupoty wywnioskowalam to po twoim wpisie co pisalas o spowiedzi.Wiec trzeba polegac na sobie i myslec pozytywnie a to pomaga zeby lepiej zyc a nie zalamywac sie.!

Gość gość
Twój umysł jest tak tępy że wymyśla sobie niewłaściwe wnioski z prawidłowych przesłanek, bezczelna tępa dzido.

Gość gość
15;15Sama jestes ta glupia dzida i przeczysz sama sobie temu co pisalas wyzej glupia malpo widac ze od tej teologii masz mozg zryty!

Gość gość
Brawo, co za katolickie chamstwo, nie chcę znać boga którego ty wyznajesz. Masz ciężki grzech przemawiając w jego imieniu.

Gość gość
Kazdy jest stworzony na obraz i podobienstwo boga ale nie w twoim przypadku ze piszesz ze spowiedz jest glupota wiec kosciol religia tez jest glupota bo jedno z drugim jest powiazane katechetko od bolesci.

Gość gość
wiecie dla czego były rozbiory bo polska odeszła od Boga tak jak zydzi odchodzili od boga to spotykali ich nieszczęścia niewole wojny i to sie działo za każdym razem amalekicy moabici babilończycy a j/ez/us w ewangelii uzdrawiał wszystkich ci co mieli wiarę w niego bo przyszedł do miejscowości gdzie sie urodził i nie mugł zdziałac zadnego cudu z powodu niewiary a tak to wszystkich uzdrawiał nikogo nieodtrocił nie muwił ze ty musisz cierpiec i dzisaj takze uzdrawia prze ludzi np Marcina Zielińskiego lub baschabore

Gość gość
polegać na sobie ... ajk będziesz polegać na sobie kiedy twoje dziecko dośwaidczy nieuleczalnej choroby ? jaki pożytek z polegania na sobie kiedy przytrafia nam się coś czego nie możemy pokonać swoimi siłami i swoim umysłem ? życie to nie bajka ani koncetr życzeń . ubezpieczamy swoje dobra materialne bo dopuszczamy ,ze mozęmy je stracić np. dom w pożarze ale lekcewarzymy swoje dusze i życie wieczne twierdzać że Boga nie ma . Każdy z nas przekona się tym z całą pewnością ,ale dla wielu będzie za późno

Gość gość
tępy umysł tępa dzida głupia małpa i wy wierzycie w Bog :O

Gość gość
lekceważymy :D

Gość gość
Nie piszę że spowiedź jest głupotą prymitywie, rozumiem, że nie masz szerszego zasobu słownikowego ani myslowego, sprawa jest bardziej złożona a ja nie będę się powtarzać dla takiego zera jak ty.

Gość gość
Jak ktoś nie ma argumentów to posuwa sie do inwektyw, ale to nikogo nie przekona o istnieniu, działaniu czy dobroci boga, tak więc robisz mu czarny PR, tępaku.

Gość gość
Spadaj katolicka szmato co chce udawadniac swoje racje a nie ma racji w kosciele to powinni cie wywalic na zbity ryj ty podla zmijo lazaca do kosciola jak krowa na rowie a i nie spowiadaj sie z tego bo to przeciez jest glupota!

Gość gość
15:30 hahaha co za erupcja kultury osobistej, powinnaś się spalić ze wstydu :D

Gość gość
15;26Poj***e wroc do strony 18 tluku glupi i czytaj to co pisalas ze jest glupota ale kto chce niech sie spowiada swinko z kalem w ryju

Gość gość
Spadaj katolicka szmato co chce udawadniac swoje racje a nie ma racji w kosciele to powinni cie wywalic na zbity ryj ty podla zmijo lazaca do kosciola jak krowa na rowie a i nie spowiadaj sie z tego bo to przeciez jest glupota! x Co za erupcja kultury osobistej, powinnaś się spalić ze wstydu :D:D:D Nie robi na mnie wrażenia twoje chamstwo, z przyjemnością patrzę jak się pogrążasz.

Gość gość
15;33Na pewno mam wieksza kulture od ciebie a niedam sie zniszczyc komus na kafe.

Gość gość
Życie jest pełne cierpienia i trzeba je znieść. Trzeba także znieść swoją małość i pogodzić się z nią. Każdy, kto chce być doskonały, cierpi z tego powodu i to jest jego krzyż. A Krzyż jest święty. Ciesz się, że go dźwigasz. Dźwigasz przecież swoją świętość.

Gość gość
Sama jestes chamka prawdopodobnie po teologii po d***e a nie teologii doucz sie tej teologii.

Gość gość
Sama się niszczysz swoją nienawiścią :D:D:D Inni nie muszą nic robić tylko patrzeć jak się kompromitujesz.

Gość allium
dzieciarnia :D

Gość gość
15;25Tak polegac na sobie a kto mi w czyms pomoze ty nikt nie przyjdzie i nie zapuka czy potrzebuje pomocy bo kazdy ma to w d***e.Umiesz liczyc to licz sama na siebie

jak widać remat się kończy o już tylko " argumenty siły i chamstwa " zostały :D a szkoda bo dawno nie włączałam się na kafie w duchowe tematy .

Gość gość
A kulturę to ty masz mniejszą niż pijak pod wiejskim sklepem, ale popisuj się dalej, mam z ciebie świetny ubaw :D:D:D

Gość gość
Bo ludzie to k***y sa dobrzy jak cos potrzebuja boga obwiniaja narzekaja.

Gość gość
Tu autorka, to ciekawe, ze kolence sie ulozylo po tym jak oddalila sie od kosciola, bo co i rusz slychac o takich przypadkach, ale moze to zbieg okolicznosci...lub odrobina szczscia...hm...