Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ink0gnito

I jak tu kogoś poznać z osobowością unikającą...

Polecane posty

Gość ink0gnito

Tak czytałam wasze "porady" na to, gdzie/jak można znaleźć swoją drugą połówkę i jestem ciekawa co byście mi doradzili. Posiadam osobowość unikającą (jeżeli kogoś interesuje to zaburzenie to zapraszam do przeczytania: https://portal.abczdrowie.pl/osobowosc-unikajaca), prawie nie wychodzę z domu, zerwałam kontakt z większością moich znajomych, a samotność mi dokucza. Postanowiłam, że spróbuję kogoś znaleźć, nawet jeżeli tylko miałoby się to skończyć na przyjaźni i pozakładałam profile na portalach randkowych... Dostałam wiele wiadomości, niektórzy faceci spodobali mi się, ale i co z tego? Za bardzo się wstydziłam żeby odpisać. Jak już gdzieś wychodzę to nawet nie patrzę ludziom w oczy, więc możliwość poznania kogoś u mnie jest zerowa. Więc macie dla mnie jakieś super porady albo coś?

Gość gość
Kubciu, nie jest tak źle, jesteś w związku, co prawda z prostaczką, w grudniu się oświadczsz, jak mówiłeś, to nie tylko w oczy patrzyłeś wybrance:P

Gość gość
oswiadczyny.. stary cap i jesli sluby mu w glowie :D od razu miejsce na komunalnym wykupcie

Gość gość
Z prostaczką długo nie pożyje, nie wiedzieć czemu nie wierzy w to.

Gość gość
tez to mam, możesz podac gg?

Gość ink0gnito
...o co chodzi? XD jeżeli to do mnie to 15934597 nie obiecuje, ze odpisze, ale mozna sprobowac

Założyliśmy grupę wsparcia dla nieśmiałych. Pierwsze spotkanie ciągle przed nami. :P

Miałaś w ogóle kiedykolwiek jakiegoś chłopaka na poważnie?

Gość ink0gnito
Na poważnie było, ale trwało krótko. A mogłabym dostać na miary na grupę? :)

Jak się już przestaniemy wstydzić i do siebie napiszemy na pewno ustalimy jakieś pierwsze spotkanie albo coś to damy Ci znać :)

Gość gość
Autorko dzięki tobie wiem że cierpię na osobowość unikającą. Dotychczas byłam świadoma że jestem introwertyczką z fobią społeczną. Cóż mogę powiedzieć? Doskonale cię rozumiem. Mam to samo co ty. Jestem baardzo nieśmiała, niewielkie sprawy mnie przerastają, jestem singielką. Smutne i płytkie jest takie życie. Byłam u jedmego psychiatry i zarówno lek przepisany nic mi nie dał jak i rozmowa z tą panią też nie ponieważ w ogóle mnie nie rozumiała. Wybieram się nirbawem do drugiego. Zobaczymy. Ta osobowość, fobia to taki "wrzód na duuupie" który odbiera mi radość np ze studiowania czy brania udziału w rodzinnych spotkaniach. Siedzę cicho, tylko słucham, raczej unikam patrzenia w oczy. Mało tego baardzo często ludzie mi dokuczają za to że jestem taka cicha i pokorna np często drwią, jakieś kpiące uśmieszki. Żal mi samej siebie.

Gość gość
Także nie jestes sama...