Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

70 letnie tesciowe. Jak sobie z nimi radzic ?

Polecane posty

Gość gość

Chodzi mi o to jak panowac nad soba gdy taka starsza kobieta ma swoje fochy i czesto z igly robi widly? Ona ma 75l a ja po 30ce. Ciagle ma swoje humory. Wiem ze z wiekiem ludzie tak maja ale moze ktos cos poradzi ? Mieszkamy razem. Ona na gorze my na dole. Staram sie zawsze byc grzeczna ale czasem juz idzie osiwiec.

Gość gość
Wycieczka do Holandii i eutanazja

Gość gość
A czemu mieszkasz z tesciowa? To jakas masakra.nie zal mi takich kobiet.

Gość gość
Naszykuj się ze nie będzie lepiej, będzie tylko gorzej. Dla twojego dobra i zdrowia uciekaj... przez nią nabawisz się nerwicy

Gość gość
Rada - rzadko się widywać. Ja tak robię, ale ja nie mieszkam z teściową.

Gość gość
eh... mamy dom zapisany i mieszkamy

Gość gość
na kafeterii to wszystkie maja swoje domy i mieszkania haha

Gość gość
Nie "macie dom zapisany" tylko MAZ MA DOM ZAPISANY!!!

Gość gość
A skąd wiesz, że mąż ma dom zapisany, a nie jest zapisany na nich oboje? Jasnowidz.

Gość gość
A uwazasz, ze tesciowa lubi mieszkać z tobą? Zwlaszcza we wlasnym domu? Dziwisz sie,ze jej puszczaja nerwy? Najlepiej mieszkać niedaleko, ale osobno.

Gość gość
do gość dziś - odwaliło ci, przecież oni mają porządne emerytury i do tego jeszcze naszymi dziećmi się opiekują

Gość gość
70 lat to jeszcze młody wiek bo wy będziecie teraz zapieprzać do 70 lat, bo kto wyrobi na te 500+

Gość gość
wczoraj Trzeba mieć odrobinę wstydu,wsadzać duupę do domu teściowej.Nie masz pomysłu na własne choćby wynajmowane mieszkanie dziadówo!!!! chcesz miec chłopa to weż go do swojej mamusi ,tam nie będzie ci gdrerała.

Gość gość
Poważnie wyprowadzcie się wiem co mówię. Ucierpi na tym twoja psychika. Teraz tak się a zachowuje nie długo zacznie odwalac jakieś schizy.

Gość gość
Nikt nie ma zamiaru sie wyprowadzac bo dom tesciowa zapisala na wnuka. Mam tez domek po rodzicach i nikt tu nie jest dziadowka. Matke czy tesciową trzeba opiekowac do smierci a nie brac d**y i jej zostawic gdzie ma emeryttury 1100zl i jak przezyje taka osoba ? Najlepiej to uciekac. Jak sie pojawiaja choroby i starosc to wypad od razu do domow starcow...itp. Takie rady to mam gdzies. Tesciowa to tez czlowiek i nie mozna nikogo krzywdzić.

Gość gość
To bardzo miłe co piszesz. Ale ja przeżywałam starość z babcia - tragedia nie polecam nikomu. Mówisz ze juz idzie osiwiec, a co będzie potem? Skoro ty juz przez ta osobe siwiejesz? Żeby to była twoja matka to co innego.

Gość gość
Jedynie co możesz zrobic w zasadzie to nie możesz bo nie jesteś jej dzieckiem ale zabrać ją do psychologa psychiatry ja długo nie wierzyłam ze dziwne zachowania mogą byc z powodu choroby psychicznej.

Gość gość
Tak moze faktycznie bede miec ciezkie zycie z tesciowa ale z drugiej strony to w sumie nie ma wyjscia. Poki jest sprawna i ma dobre zdrowie to bedzie ok. Moze nie powinnam tu pytac o takie rzeczy na forum. Tutaj są przeciez same panie z wlasnymi domami i maja tesciowe za nic... a przeciez to tez matki naszych mezow. Ciekawe czy wlasne matki tez byscie tak zostawily ?

Gość gość taka jedna
Napisz cos wiecej . Czy macie osobne wejscoe do domu ? Rozumiem ze kuchnia i lazienka osobne? Kiedy ma fochy, ktora do ktorej przychodzi, jak maz zapatruje sie. O co przykladowo czepia sie ?

Gość gość
Napisałam ze jak by to była twoja matka to byłoby inaczej. Ty nawet nie możesz iść do lekarza z nią a tak się sadzisz. Do opiekowanią są dzieci nie obca osoba synowa.

Gość gość
Zmienisz zdanie jak zacznie ci swiriwac jeszcze będziesz żałować ze tam mieszkasz

Gość gość
Mój teść to były ubek. Ma prawie 10.000 PLN emerytury i bardzo nam pomaga. A dom mamy zapisany w spadku.

Gość gość
Spokój psychiczny twój i twoich dzieci nie jest wart żadnych pieniędzy nawet 20 tys miesięcznie

Gość gość
Moja ma 60 lat,i wytrzymalismy 2 mies. Pod jednym dachem,myśleliśmy wynająć coś niż mieszkać z nią,jak charakter wredny to i wiek bez znaczenia

Gość gość
Ja z moją nie utrzymuje kontaktu,sama sobie na to zapracowala,nastawiala córkę przeciwko mnie i mojej rodzinie,mąż próbował z nia rozmawiać,i teść,sprawę pogorszyli,powiedziała że nie mam wstępu do jej domu i szczerze mówiąc nawet mnie to cieszy,od 2 lat jej nie widziałam i jakoś nie tęsknię.

Gość gość
gość dziś coś ci się pier....pod czupryną,zapomniałaś o USTAWIE dezubekizacyjnej????

Gość gość
Idzcie na swoje:) i pamiętajcie że również będziecie świrować kiedy dzieci do ussranej śmierci będą wam wisieć na karku.Rozmnażacie się a nie macie pomysłu jak mieszkać u siebie.Myślicie że to przyjemność mieszkać z synową czy zięciem???? przecież to obcy ludzie którzy byli wychowani w innch rodzinach,inna kultura,inne zachowania,inne wpojone zasady.

Gość gość
Ja napisze tak: mieszkalam po slubie i z mamą i z teściowa i wiem jedno: TRZEBA MIESZKAC OSOBNO !! Taka jest moja rada :-)

Gość gość
autorko zrobić osobne wejścia i zyc swoim zżyciem jaki najmniej opowiadac o sobe itp...pomoc co trzeba ale tez nie dac się wykorzystywać.Moj maz tez dostała dom od rodziców ,ale wybudowaliśmy sobie swój wlasny .....myśleliśmy ze sąsiedzi ,znajomi tesciow nas zjedza bo teściowie dom 280m2 a młodzi glupa pala i się buduja....Ludziom nigdy się nie dogodzi ,młodzi mieszkają z teściami zle ,zostawia ich samych na stare lata tez zle.Autorko nie musisz kolo teściowej skakać jak kolo księżniczki bo u niej mieszkasz ,bo na pewno oni tez z tego maja jakies korzyści i na pewno zgodzili się na taki układ :szacunek owszem i niech każdy patrzy swojego zycia

Gość gość
Skoro mają dobre zdrowie to czemu musisz tam mieszkac? Wyprowadz się a skoro nie chcesz to żyj jak żyjesz i nie jęcz bo robisz to co chcesz, jesteś dorosłą kobietą nikt nie zmusza cię by tam mieszkać.