Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

po jakim czasie od infekcji wirusowej można zaszczepić dziecko na pneumokoki

Polecane posty

Gość gość

Jak długo po skończonej infekcji wirusowej-zapalenie gardła-mogę zaszczepić trzylatka na pneumokoki? Muszę to w końcu zrobić, miał być zaszczepiony w lipcu przed pójściem do przedszkola, ale cały czas albo chory albo po chorobie albo ktoś inny w domu chory. Teraz jest wyleczony, zostawię go w domu i dopiero po szczepieniu puszczę do przedszkola

Gość gość
Jak będzie miał dobrą morfologię z rozmazem i mocz.

Gość gość
Dzięki za odpowiedź. A jak długo po infekcji mniej wiecej taka morfologia powinna dojść"do normy"?

Gość gość
Acha, żelazo musi być na w miarę wysokim poziomie (dawaj dziecku herbatę z pokrzywy).

Gość gość
Ja bym odczekała 3 tygodnie i zrobiłabym morfologię z rozmazem na 1 dzień przed szczepieniem.

Gość gość
Jeśli był antybiotyk, lepiej dłużej odczekać, bo organizm jest wyjałowiony po antybiotyku i trudniej sobie radzi ze szczepionką.

Gość gość
Dziękuję za odpowiedzi. Tym razem obyło się bez antybiotyku, antybiotyk miał przy zapaleniu ucha we wrześniu

Gość gość
Nie obraź się, ale dlaczego nie zapytasz o to pediatry?

Gość gość
Pediatrzy często są fanatykami, którzy potrafią szczepić dziecko z katarem, rota wirusem itd. Moja pediatra chciała dać mojemu dziecku dawkę przypominającą po 2 tygodniach i nawet nie wiedziała, że w ulotce jest napisane, że należy to zrobić nie wcześniej niż po 2 miesiącach. Niestety, ale trzeba też samemu myśleć i szukać informacji, pediatrzy nie są nieomylni. Dziecko w dniu szczepienia powinno być zdrowe i silne.

Gość gość
Oczywiście będę rozmawiać z pediatrą, w poniedziałek mamy wizytę. Jest to nowy lekarz mojego dziecka, bo na starej strasznie się zawiodłam, ona z kolei mówiła że nie ma co zwlekać, wspominała coś o tygodniu, o żadnych badaniach nie mówiła. Ale jej nie ufam, stąd też zmiana lekarza

Gość gość
Tu autorka, lekarz faktycznie polecił odczekanie trzech tygodni i zrobienie wcześniej badan. Miałyście rację, dziękuję za odpowiedzi