Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gosc Panika

Zaszlam w ciąże pazdziernik listopad 2017

Polecane posty

Gość Gosc Panika

Hej, z gory przepraszam za bark polskich znakow. Wlasnie dowiedzialam sie ze jestem w ciazy i szukam ludzi ktorzy sa w tej samej sytuacji i tak jak ja chca podzielic sie z kims swoimi obderwacjami, nadziejmi i niepokojami. Znalazlam wiele watkow ciezarnych z wyznaczona data porodu, ale ja nie bylam jeszcze u lekarza i mysle ze jest za wczesnie by to ustalic. Z mezem nie planowalismy dziecka, ale wczoraj oboje stranie sie ucieszylismy z wyniku testu. Nie uzywalismy antykoncepcji wiec tez jakiegos wielkiego szoku nie bylo. W lutym przestalam brac tabletki antykoncepcjonalne, poznjej przez 3 miesiace nie mialam okresu, ale od 6 miesiecy byl jak w zegarku, wiec zawsze jak mialam juz objawy na okres ( bolace piersi etc) to szlismy na calosc ( teoretycznie bylo juz po owulacji. Wychodzi jednak na to ze w ostatnim cylku owulacja opoznila sie o 2 TYGODNIE!! i do zaplodnienia doszlo w dni ktore z moich obliczen byly nieplodne ( czyli ok 14 dni temu - na bank nie wczesniej)! Wczoraj dwa testy daly wynik pozytywny z blada kreseczka a z krwi beta wyszlo 54. Wczoraj i przed wczoraj mialam podwyzszona temperature (37), dzisiaj temperatura spadla za 40 minut mam wizyte u lekarza. Bardzo sie przejmuje bo poziom beta jest jeszcze niski. Wydaje mi sie ze do zagnieżdżenia zarodka doszlo wczoraj. A jaka jest wasza historia ?

Gość gość
datę pierwszego dnia osttaniej miesiaczki prosze

Gość gość
jestes w ciazy

Gość gość
No i co z tego a w p**du z twoja ciaza lekarz i tak cie teraz nie zbada bo to zawczesnie tylko ci da na beta a tak w ogole to z bachorow nic nie ma sraja i trzeba calymi dniami nad nimi chodzic a jeszcze niewiadomo co z tego wyrosnie

Gość gość
ale na usg to ty jeszcze nic nie zobaczysz. 4 tydzień prawdopodobnie

Gość gość
Lekarz jeszcze nic nie stwierdzi . Pecherzyk eudac przy becie od 1500. Powtórz bete 48h po pierwszej zeby sprawdzic jsk przerasta.

Gość gość
Nie no, nudne jestescie. Caly czas to samo.. Przeciez mnostwo jest takich tematow.. Byscie madre, polskie kobiety napisaly chociaz raz, ze sie rozwijac chcecie, jezykow uczyc, malowac, rysowac... Ale nie, Wy tylko w ciaze zajsc potraficie.. Madre polskie kobiety gora! A ciaza jak ciaza, zaszlas, urodzisz i bedziesz pociskac z wozeczkiem.. Tak czy owak gratulacje i powodzenia.

Gość gość Panika
Byłam u lekarza po to by zlecił mi wszystkie badania i na ich podstawie zobaczył czy nie ma np. jakiegoś stanu zapalnego lub czy nie brakuje jakiejś witaminy. Poziom większości użytkowników tego forum jest strasznie niski. Dlatego nie będę kontynuować tego wątku tutaj, przenoszę sie na jakiś płatny portal gdzie mogą się wypowiadać tylko ludzie zainteresowani i robić to tylko w kulturalny sposób.

Gość gość
oj trafił się jakis trol, olej go. i co powiedział ci lekarz?

Gość gość Panika
Poteierdził ciąże, wnioskując z poziomu Beta jest to 10-14 dzień of zapłodnienia, ale jest już po zagnieżdżeniu. Zlecił mi ponad 50 badań z krwi- na wszystkie hormony, witaminy, poziom kwasu foliowego, toksoplazmozy i inne. Zalecił iść do dietetyka i za tydzień powtórzyć Betę. Przepisał witaminy. Bardzo się cieszę ze tak wcześnie odkryłam że jestem w ciąży a z drugiej strony tyle jeszcze czekać na bicie serduszka. Uprzejmym dziękuje za wsparcie

Gość gość  Magda Lena
"Byscie madre, polskie kobiety napisaly chociaz raz, ze sie rozwijac chcecie, jezykow uczyc, malowac, rysowac... Ale nie, Wy tylko w ciaze zajsc potraficie" To powiem Ci, ze szkoda, ze Twoja mama takich ambicji nie miała.. jednej wrednej, hamskiej osoby byłoby mniej. - Panika, powodzenia i gratulacje!! Dziecko to szczęście, to niesamowita zmiana, to nadzieja i poczucie bycia dla kogoś na zawsze :) U mnie 2 dni do planowanej @ jeszcze nie wiem ale duża szansa, ze nie przyjdzie :)

Gość gość
Masz termin na lipiec. Jest taki wątek.

Gość gość
my jesteśmy na etapie starań. szkoda tylko, że już od 7 cykli :(

Gość gość
Sprobuj pic inofem 2 razy dziennie. Staralam sie 7 miesiecy i nic, a kupilam to do picia i w dtugim cyklu zaszlam:-) bo to jakos tam popraeia prace jajnikow