Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czopuś

Czopki glicerynowe

Polecane posty

Gość Czopuś

Witam.. mam pytanie i nigdzie nie moge znaleźć odpowiedzi. Mój synek nie załatwia się od 5 dni. Nie panikowałabym ale ma do tego kolki, wzdęty brzuszek i dzisiaj spał w sumie jakieś 30min od 6 rano, ponieważ co go usypiam to się budzi z płaczem. Już 3 raz się nie załatwia pare dni ale chciałabym mu podać czopka żeby się biedny już tak nie męczył tylko czy mam go podać cały czy połowe, ponieważ kiedyś podałam pół i nic to nie dało. I czy ten czopek posmarować jeszcze np oliwką czy nie trzeba? Dodam, że po espumisanie za każdym razem wydaje mi się że jest tylko gorze, masaże, noszenie i te wszystkie internetowe sposoby nie działają a kolka męczy go od przedwczoraj tylko coraz intensywniej. Zazwyczaj pomagały spacery w wózku(nie wiem czy chodziło o to że go wytrzęsło czy świeże powietrze tak działa) ale pogoda jest jaka jest a Mały ma 6 tyg. Jeżdżenie wózkiem po domu również nic nie dało. Dodam, że po tych paru dniach kupki są bardzo ładne, karmie piersią, jestem na diecie ale czasem coś podjem zakazanego w niewielkich ilościach (bardzo rzadko).

Gość gość
Dziecko musi się załatwić ! I to nie może trwać dłużej !!!! Podaj mu ciekłą parafine do picia 5ml w strzykawce do buzi do wypicia albo syrop laktuloze , podawaj tylko wodę do picia nic na razie innego , możesz zrobić żądło kisielek do picia , żadnego banana do jedzenia

Gość Czopuś
Dzięki za rady.. dałam 3/4 czopka i efekt był po 2h. Kamień z serca po prostu

Gość Czopuś
Dzięki za rady.. dałam 3/4 czopka i efekt był po 2h. Kamień z serca po prostu

Gość gość
tez tak miałam z synkiem

Gość Czopuś
A pomagało coś jeszcze prócz czopków?

Trzeba pobudzić jelita do pracy, położyć dziecko na brzuszku i tak delikatnie przekręcać na boczki, poklepać po pampersie... tak żeby brzuszek naturalnie był masowany. Z pewnością wyjdą bączki i wszystko co trzeba ;-) Czopek też nie zaszkodzi, jednak lepiej naturalnie pobudzać perystaltykę jelit ;-) W wózku z pewnością wytrzęsło brzuszek;-)

Gość Czopuś
Po pupie zawsze klepe jak Go karmie bo z nudow nigdy nie wiem co zrobic z rekami.

Gość gość
Mały alergik ci rośnie. Nawet jak następnym razem pół czopka nic nie da to po jakimś czasie możesz dać kolejne pół. Do tego może jakieś probiotyki?

Gość gość
Banan dla 6 tyg dziecka?;) Autorko, a czym karmisz?

Gość gość
Czopki sporadycznie, bo jak się przyzwyczai to zwieracze nie będą pracować i sam juz nie zrobi kupy.

6 tyg to jeszcze maluszek i wszystko się wyreguluje. Kładź maleństwo na brzuszku co jakiś czas - tak jak pisałam wyżej, a przy okazji dziecko poćwiczy też mięśnie plecków itd.

Gość Czopuś
Bananów ja jadłam dość dużo a dziecku podaje jedynie cyca

Gość mamatolka
Ja bym poszła do lekarza jeśli zaparcia będą się powtarzać. Na bączki bardzo dobry esputicon i tani. U nas działał na oby synów. nie zawiera tych wszystkich świństw więc jest w pełni bezpieczny dla małego brzuszka.