Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Będę miała dziecko z byłym mężem.

Polecane posty

Gość gość

Rozwiedliśmy się 3 lata temu. Jakieś 8 miesięcy temu spotkaliśmy się przypadkiem i od tego czasu spotykaliśmy się na kawę, obiad, kolację. Ponad miesiąc temu wylądiwaliśmy w łóżku bez zabezpieczenia teoretycznie dni nieplodne i do tego zaraz po okresie. W między czasie spaliśmy ze sobą 2 razy, ale z zabezpieczeniem. Byłam umiowana do ginekologa, bo okres przestał być regularny, miałam plamienia, Ale zapomniałam o tym stosunku i ciążę wykluczyłam. Ginekolog całą wizytę nic nie powiedział a na koniec usłyszałam,,Gratuluję jest Pani w 7 tygodniu ciąży, zarodek jest umieszczony prawidłowo". Nie wiem co robić, myśleć, jak postępować.

Gość gość
Jak ze sobą sypiacie to chyba wam się układa? Może warto spróbować to odbudować?

Gość gość
No to masz niespodziankę. Teraz tylko proś męża żeby wrócił. Albo jeżeli masz kochanka to wmów mu, ze to jego. Możesz jeszcze przerwać ciążę.

Gość gość
Powodem naszego rozwodu była jego zdrada przed samym ślubem. Nie przyznał się do niej, a ja przez przypadek odkryłam prawdę. Tak naprawdę ciągle go kochałam i kocham.

Gość gość
Nie mam kochanka to po pierwsze po drugie przerwać ciążę? Nigdy w życiu. To jest moje dziecko za które jestem odpowiedzialna.

Gość gość
jezeli była zdrada to nie ma powodu zeby sie z powrotem zejsc a wierz o tym ze według boga dalej jestescie małzenstwem

Gość gość
Jeśli mąż cię kocha to nad czym się zastanawiasz. To wspaniały czas będziecie mieli dziecko. Możecie zacząć wszystko od nowa.

Gość gość
Co na to były?chciałby być znowu z toba? Jeśli tak to chyba warto dać mu szansę, szanse sobie i dziecku. W końcu nie tylko o was teraz chodzi.

Gość gość
On chce, ale ja boję się. Nie chce znowu przechodzić przez zdrade itp. Kosztowało mnie to bardzo dużo. Pół roku po ślubie zamiast być szczęśliwym małżeństwem płakałam, bo zdradził. Zrobil to.

Gość gość
A o dziecku jeszcze nie wie. Nie wiem jak mu powiem.

Gość gość
Skoro go kochasz to czemu nie dać drugiej szansy przecież nie musicie się odrazu pobrać. A każdy zasługuje na kolejną szansę a teraz wkońcu będziecie mieli dziecko:)

Gość gość
Przed ślubem marzyłam o takim momencie, a dzisiaj czuje sie dziwnie, źle. Nie wiem co mam ze sobą zrobić. Życie skomplikowało się.

Gość gość
To zamknij za sobą to co było i zacznijcie od nowa! Ja tak zrobiłam i nie żałuję!

Gość gość
To nie jest takie łatwe.

Gość gość
to wasze pierwsze dziecko czy macie już dzieci?

Gość gość
Pierwsze.

Gość gość
Planowaliśmy dziecko rok po ślubie, ale nie zdążyliśmy, bo rozstaliśmy się pół roku po.

Gość gość
Spotylismy się tylko, bez jakiegoś konkretu.

Gość gość
Pewnie że nie jest łatwo zapomnieć o złych rzeczach. Ale po pierwsze z tego co piszesz oboje się kochacie. Po drugie będziecie mieli dziecko! a ono potrzebuje obojga rodziców! Po trzecie to wy tak naprawdę już do siebie wróciliście... spotkacie się, na pewno oboje staracie się aby dobrze wypaść na tych waszych randkach, sypiacie ze sobą...

Gość gość
Dlaczego to wszystko jest takie ciężkie? Jakby nie zdradził być może byliśmy już rodzicami. Każdy seks był po wyłączeniu mózgu. Taki przypływ emocji. Traktowałam go jako bratnią dusze, której mogę wszystko powiedzieć, zawsze pomoże, poda męską rękę.

Gość gość
To nigdy nie jest proste. Ale co złe zostawić za sobą i trzeba iść dalej.

Gość gość
Chyba jutro powiem mu o ciąży. Nie wiem jak zareaguje. Kiedyś chcial dziecko. Jak powiem rodzicom, że mam dziecko z byłym mężem ? A byli teście?

Gość gość
Co byś powiedziała na to, żeby dać sobie czas. Powiedzieć mu o ciąży, ale nie poruszać tematu powrotu. To jego dziecko, on też jest za nie odpowiedzialny, więc myślę, że trzeba będzie niebawem ustalić jakiś podział obowiązków czy też kosztów związanych z opieką nad dzieckiem. Nie musisz wracać do ex, daj sobie czas, dojdź do siebie po zdradzie.

Gość gość
Jakiś czas temu pytał mnie czy jest jeszcze szansa na stworzenie czegoś razem. Wtedy powiedziałam nie myśląc ,,Przecież kochasz". Dzisiaj nie wiem co zrobić. Z jednej strony kocham goco z drugiej przecież zdradził mnie.

Gość gość
Olej tą zdradę za parę lat nikt o tym nie będzie myślał. Skupcie się na dziecku to jest teraz najważniejsze.

Gość gość
Zdradził mnie 3,5 roku temu. Ciągle pamiętam. Czy Jestem w stanie kiedyś zapomnieć ?

Gość gość
do końca życia będziesz go (was) karać za ten jeden błąd? Przecież życie dało Wam kolejną szansę!

Gość gość
Niby jeden błąd, ale cholernie poważny. Chwilę przed ślubem. A później patrząc mi w oczy obiecywał miłość, wierność i uczciwość.

Gość gość
Ale nie po ślubie,daj szansę wam.

Gość gość
Ile przed ślubem zdradził?