Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem z siebie duma 1 raz zrobilam tort i jest pyszny

Polecane posty

Gość gość

Czekoladowy z masa czekoladowa.Z wygladu nie zabardzo ale w smaku super.Tak tylko chcialam sie pochwalic.

Gość gość
A spadaj na banany, g.wnem było wysmarować jakieś biszkopty i efekt byłby lepszy! Smaczniejszy też pewnie!

Gość gość
Też jesteśmy z Ciebie dumni :)

Gość gość
Super, gratuluję :) zrobić dobry tort to jest sztuka, żeby nie był za suchy ale i nie za mokry. Ja będę pierwszy raz robić w lutym ;) też mam nadzieję że mi wyjdzie.

Gość gość
zawsze mi wychodzi jak robie na spontana.ciasto mocno czekoladowe- mieciutki. to nie jest biszkopt. przekladane gotowa masa czekoladowa. chcialam zrobic biala mase- z mascarpone i smietanki. ale w sklepie nie bylo mascarpone.wiec kupilam gotowa mase do tortow. i duza blacha tortownica 24 cm koszt cos ok 20zł.Maz myslał ze to kupny.

Gość gość
od dzis nie kupuje gotowych tortow bede robic sama.a moja rodzinka najbardziej lubi czekoladowy.Nie mam wszystrkich sprzetow typu rekaw do masy aby dekorowac, pacek, innych rzeczy.I jeszcze musze popracowac nad wygladem.Palcki wyszly nie rowne ale masa uzupelnilam i jako tako wyglada. ale to jest jeszcze nie to.

Gość gość
założyłaś rodzinę a piec, gotować nie umiesz, ja pieprze, co za patologia

Gość gość
od 17 roku zycia gotuje. piec tez umie ale nie zawsze mi wychodzi.

Gość gość
Moim pierwszym tortem to się pół rodziny zatruło, w tym teściowie. Jajka okazały się przestarzałe i popsute, myślałam, że jak się upiecze, to będzie ok, choć trochę śmierdziało w blasze jeszcze surowe. Od tamtej pory kupuję tylko gotowce :(

Gość gość
jajka sprawdzam za nim uzyje.Rozbijam do miseczki i patrze czy sa ok.

Gość gość
Bleee jak można jeść gotowa masę na tort :/ przecież to okropnie smakuje

Gość gość
dobrze smakuje.

Gość gość
A żeby go spalić, zapraszam na www.igortreneronline.pl :) Trener i dietetyk w jednym :) A dodatkowo można wygrać dziesięć tysięcy złotych za własną przemianę! Będzie na kolejne składniki do ciast i ciasteczek ;)

Gość gość
Brawo Ty

Gość gość
Ale po co gotowa masa? Najprostszy na świecie tort śmietankowy każdy może zrobić. To żadna filozofia. A co do wyglądu, to kwestia wprawy :-)

Gość gość
Prosty krem do tortu czekoladowego: do ubitej śmietanki kremówki dodajemy roztopiona w kąpieli wodnej czekoladę mleczna lub gorzką (tylko nie może być gorąca), można lekko dosłodzić cukrem pudrem.

Gość gość
Ja wam.sprzedam przepis na pyszny krem to przepis mojej babci. W idealnych proporcjach. Pasuje do ciast, tortow, a także np do deserów takich jak desek z truskawkami i galaretką. Pol litra mleka, 4 żółtka, 8 łyżek cukru, 4 cukry wanilinowe, 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej. Gotujemy to ale odlewajac uprzednio mleko gotujemy a te składniki plus cZęść mleka mieszamy ze soba inie wlewamy na gotujące mleko,. Potem studzimy to i ucieramy z maslem. Bierzcie i jedzcie z tego wszyscy