Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Szakalmlody

Kręgosłup 17 latka

Polecane posty

Jak w temacie mam 17 lat. Ponad rok temu wykryto u mnie na prześwietleniu i rezonansie magnetycznym lewoboczne skrzywienie kręgosłupa,zwężone międzykręgi oraz brak spojenia tylnego kości krzyżowej. Z czasem ból staje się nie do wytrzymania a lekarz rodzinny powiedział "ale o co chodzi? przecież wszystko jest w porządku" i nie dał nigdzie skierowania. Co mam zrobić w obecnej sytuacji? Ostatnio doszły nowe bóle tak jakby prąd przechodził przez kręgosłup i normalnie aż człowieka z bólu prostuje...chciałbym ćwiczyć siłowo ale przy wyciskaniu już 20 kg zbyt duży ból . Proszę o jakieś sensowne porady.

Gość gość
Iść do lekarza medycyny sportowej i dobrego rehabilitanta, i absolutnie żadnych ćwiczeń siłowych w tym momencie bo sobie możesz krzywdę zrobić! A rodzinnego kopnąć gdzie słońce nie dochodzi bo kretyn a nie lekarz... Jak tego nie będziesz leczyć to doprowadzisz do dyskopatii.

Ale co muszę zrobić aby dostać się do tego lekarza medycyny sportowej? Ciemny jestem w tych sprawach a nie mam nikogo kto by się znał na tym. Godzina 12 dopiero wstałem a już tak boli :)