Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak to jest ze wskazaniami do cesarki? muszą je uszanować w szpitalu?

Polecane posty

Gość gość

czy jeśli lekarz napisze mi wskazanie do cc (wysokie ciśnienie), to muszą się dostosować do tego wskazania, czy mogą w szpitalu odmówić cc?

Gość gość
Jak masz wskazania do cesarki, to zawsze idziesz się wcześniej umawiać na planowany zabieg. Więc jak pójdziesz do szpitala, a tam Ci nie będą chcieli zrobić, to zawsze masz czas poszukać sobie innego szpitala. Idziesz i dostajesz termin na planowaną cesarkę.

Gość gość
Niestety nie muszą, w szpitalu mają prawo do własnych konsultacji i decyzji o cesarce. Ale jak wiesz odpowiednio wcześniej to możesz znaleźć taki szpital i lekarza że nie bedzie problemu. Poczytaj opinie, są szpitale mniej i bardziej "cesarkowe".

Gość gość
na wysokie cisnienie daja leki. cesarka w przypadku juz krytycznej sytuacji gdzie ciaze trzeba rozwiazac wczesniej lub szybko. jesli leki pomagaja wszystko ok to wskazan brak szczerze mowiac. ja mialam juz kiepska sytuacje stan przedrzucawkowy szybko nastapila rzucawka i nie bylo mozliwosci sn. jednak moja kolezanka rodzila sama.

Gość gość
Niestety decyzję podejmuje lekarz na porodówce.

Gość gość
Jak się ma wskazania do cesarki, to się bierze skierowanie od lekarza prowadzącego i się szuka szpitala, w którym można się umówić na planowaną cesarkę. A nie czeka się do rozpoczęcia porodu, bo wtedy faktycznie można trafić w szpitalu na fanatyka porodów naturalnych i dupa zbita.

Gość gość
CC to OSTATECZNOŚĆ bo jest ryzykiem powikłań. Najlepszy jest poród naturalny w obecnośc***artnera. Gdy jest mąż przy porodzie liczą się z nami i nie ma depresji poporodowej. Mąż powinien być obecny zawsze również podczas badań ginekologicznym cipki bo się nie wstydzę się obecność bo już wszystko u mnie widział i ja u niego.

Gość gość
Nie muszą uszanować- wiem że zwłaszcza zaświadczenie od psychiatry podważają. Jeśli cc jest z powodu przeciwwskazań do sn, to jest umówione, wcześniej trzeba się zgłosić na kwalifikację do porodu do szpitala w którym chce się rodzić. I tam się dowiesz czy będzie respektowane czy nie, dostaniesz termin cesarki.

Gość gość
Autorko jest to nadciśnienie przewlekle czy indukowane ciążą? Bierzesz leki? Nadciśnienie łatwo zweryfikować, ja trafiłam do szpitala z pomiarem 180/110, pomimo brania leków. Po uspokojeniu tego nastąpiło CC, żaden lekarz nie pozwoliłby sn