Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie dlugo rodze, a nie mamy imienia dla dziewczynki

Polecane posty

Gość gość

zaproponujcie cos ladnego. Nie mam pomyslu :(

Gość gość
Jarek

Gość gość
Łucja

Gość gość
Lena

Gość gość
A nazwij tego dziurawca jak chcesz. Kogo obchodzi twój płód?

Gość gość
Najlepiej wybierz takie imie zeby nie mozna bylo w nim bledu zrobic ;) :P

Gość gość
wszystko, tylko nie oklepane Julki, Maje, Zuzie, Lenki :O Rzygam już tymi imionami, ileż można...?

Gość gość
Antek

Gość gość
Monika, Justyna, Dominika, Marta, Natalia, Iza.

Gość asiutka    1999
Joanna

Gość gość
Kaja, Marta.

Gość gość
Moja propozycja to Blanka. Te wszystkie Zuzie , Natalki i Julki teraz sa takie pospolite, jak kiedys Kasie i Agnieszki, co druga....

Gość gość
Moja corka ma 4 lata i ma na imię Julka, wtedy jeszcze nie bylo to takie popularne imię, pozniej wszyscy masowo zaczęli je nadawać i teraz mi trochę przykro, że piszecie tu że rzygacie tym imieniem. Czasu juz nie cofnę zeby dziecku imię zmienić. Ty autorko tez mozesz przykladowo dać na imię XYZ i za 2 lata rozpocznie się fala imion XYZ i będziesz słyszała, że inni rzygają imieniem Twojego dziecka. Takze nikomu nie dogodzisz. Wybierz imię takie jakie chcesz. Najlepiej weź jakis kalendarz i popatrz na zapiski imienin , moze cos Ci wpadnie w oko. Uważam, że imię nie powinno przede wszystkim osmieszać czy krzywdzić dziecka, czyli te przesadnie nowoczesne lub średniowieczne typu Stanisława itp. Mi się podobają np Wiktoria, Natalia, Anastazja (Nastka), Naomi, Iga.

Gość gość
Chyba żartujesz. Mój syn jest rocznik 2004 i same Julki juR,wtedy były. U nas to popularno pospolite imię od wielu lat.

Gość gość
Nie żartuję. Pracuję w szkole językowej i przychodzą dzieci na zajęcia, dziewczynek o imieniu Julia miałam wciągu ostatnich lat może dwie lub trzy. Dlatego też gdy rodziłam to nadałam to imię, bo z nikim mi się nie kojarzyło, ani źle ani w jakikolwiek sposób. Pamiętam jak ja chodziłam do szkoły to przez całe lata mojej edukacji nie miałam żadnej Julii w klasie,serio. Także myślę, że to kwestia przypadku czy natrafiasz się w swoim środowisku na takie natężenie tych Julek. :) Za to uczyłam bardzo dużo Majek, raz miałam trzy Oleńki w grupie. Zresztą wszystkie bardzo sympatyczne dziewczynki więc nigdy nie zwracałam na to uwagi, czy imię jest popularne czy nie, przecież to zwykłe imię,nie jesteśmy w stanie nadać dziecku niepowtarzalnego imienia, takim był tylko Jezus chyba. ;)

Gość gość
julia jest popularnym imieniem i najpopularniejszym, wiedzie prym od chyba 2007 roku, zobacz liste imion najpopularnijeszych w kraju droga mamo Julki i nie gadaj bzdur. ja ucze od lat w szkole, jestem lektorem jezyka i Julek bylo jak mrowkow odkad pamietam!

Gość gość
Nie żartuję. Pracuję w szkole językowej i przychodzą dzieci na zajęcia, dziewczynek o imieniu Julia miałam wciągu ostatnich lat może dwie lub trzy. xx to chyba zyjesz i pracujesz w kosmosie

Gość gość
Mirna

Gość gość
Uczysz w szkole, jestes lektorem języka a robisz podstawowe błędy interpunkcyjne i składniowe? "Jak mrówków"? Ha ha nie ośmieszaj się

Gość gość
Moda na julki zaczela sie w 2007r. Moja siostra tak wtedy nazwala corke,potem coraz wiecej ich bylo.

Gość gość
Tak się mówi - ludzi jak mrówków. Ja jestem polonistą i nie widzę nic dziwnego w tym wyrażeniu.

Gość gość
Mam syna 5 7letniego i juz wtedy Julia i Wiktoria byly najbardziej popularnymi imionami! Mi sie podobało imię Liliana 7 lat temu i zawsze mowilam, ze jak bede miala corkę to tak jej dam na imię, jednak teraz Liliana jest bardzo popularna wiec mialabym dylemat jak dac corce na imie.

Gość gość
Nie żyję w kosmosie, może po prostu los tak chce, że na mojej drodze nie ma tabunu Julek. To są statystyki, zgadzam się, że imię jest popularne, ale pamiętam gdy nadawałam imię swojej córce, wówczas nie było "wielkiego bum" na to imię. Zaskoczę Cię, jak córka chodziła do przedszkola to również była jedyna w grupie o tym imieniu. Najoryginalniejsza była dziewczynka o imieniu Ludwika - tak, nie przesłyszałaś się. Już bardziej wolę być setną Mają, Zuzią czy Leną niż Ludwiką, bo to moim zdaniem zbyt przesadne imię. Jednak oczywiście szanuję zdanie wszystkich rodziców w kwestii doboru imienia, to ich sprawa.

Matylda :) Ponieważ już jestem za stara na dzieci, to swoją kotkę tak nazwałam :) jest przesłodka :)

Gość gość
mi podobają sie: Anna, Eleonora, Róża.

Gość gość
Anastasia,vaiana,meisi,seidi

Gość gość
Polskich nie dawaj bo są hujowe i nie dźwięczne.Nazwij dziecko tak by sie wyroznialo i nie nosiło imienia powielanego po kims.Wkoncu to twoje dziecko,i dla ciebie jest wyjątkowe. Wymysl cos oryginalnego ;)

Gość gość
Lidia ☺

Gość gość
Jakbym miala corke to bylaby Karolina albo Agatka. Julia mimo ze mi sie nie podoba, to mimo rankingow, nie spotykam osobiscie czesto tego imienia. Np u corki w przedszkolu Julek nie ma.