Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie dlugo rodze, a nie mamy imienia dla dziewczynki

Polecane posty

Gość gość
Ludwika - tak, nie przesłyszałaś się xx a czemu mialabym sie przeslyszec??? uwazazsz ze to dla mnie takie zaskakujace? ja ucze ang i w klasie to co najmniej dwie julki sa od lat

Gość gość
Dwie Julki w klasie od lat? Rozumiem czyli te dwie to o dwie za dużo, idąc Twoim tokiem myślenia? Jeżeli mówisz, że to najpopularniejsze imię i jest ich pełno to sądziłam, że masz na myśli np 5 lub więcej Julii w danej grupie. Ja gdy chodziłam do szkoły to miałam trzy Joanny w klasie i dwie Karoliny i nikt nie miał z tym problemu. Kiedyś nie było mody na oryginalność i prześciganie się w doborze imion. Na podwórku latały 3 Kaśki, Elki, Gośki i nikt nie robił problemu.

Gość gość
Blanka, Inka- tak miałam nazwać swoje dziecko ale mam synka

Gość gość
Moja 6 miesieczna córeczka ma na imie Dominika..to imie nigdy nie było oklepane..i nam nadzieję że nigdy nie bedzie;)

Gość gość
Aleksandra! Mała Ola i duża Aleksandra! Najpiękniejsze imię kobiet o dużym poczuciu sprawiedliwości Same tą sprawiedliwość wymierzają I dobrze! Co sobie będą grób kopać? Olcie są elokwentne i przesympatyczne!

Gość gość
22.27 Kiedyś było bardzo popularne, w mojej okolicy jest pełno Dominik w wieku nastoletnim ale teraz to już rzeczywiście przestało być popularne.

Gość gość
Ładne imiona według mnie to Natalia, Magdalena , Aleksandra i Kamila :)

Gość gość
Dżesika :D

Gość gość
Nikol -ale musiałaby być obciążona genetycznie ponadprzeciętną inteligencją i urodą -inaczej nie będzie do niej pasowało!

Gość gość
od wielu lat Julia to najpopularniejsze imię. Maja, Lena czy Zuzia nigdy nie przebiły popularności Julek - tych dziewczynek, mniej więcej od 200roku, jest najwięcej w kraju. Julka to jak kiedyś Anka albo Kaśka, nie trawię tego imienia.

Gość gość
Dwie Julki w klasie od lat? Rozumiem czyli te dwie to o dwie za dużo, idąc Twoim tokiem myślenia? xxx poćwicz czytanie ze zrozumieniem szanowna pani nauczycielko!! napisalam, ze CO NAJMNIEJ dwie, bo zwykle było ich wiecej.

Gość gość
Julie są przepiękne i cholernie mądre oraz konsekwentne!

Gość gość
Julka jest bardzo popularnym imieniem , tak samo jak Lena , Zuzia , czy teraz zauważyłam ze Laura jest popularne , ładne sa te imiona ale juz za dużo jest po prostu dziewczynek o tym samym imieniu . Jest tez dużo innych , ładnych imion :)

Gość gość
Karolinka Kinga Kornelia

Gość gość
KATIA :)

Gość gość
Wg mnie piekne i nie oklepane to Adrianna, tak tez nazwalam swoja coreczke 3 lata temu,oprocz tego podobja mi sie imiona:natalia,alicja,kamila,kornelia,dagmara jednak to ostatnie zupelnie w zadnej postaci nie pasuje mi do malego dziecka, bylo moja druga opcja i nie wyobrazam sobie tego gdyby moja coreczka tak miala na imie dlatego odpada,to jest ladne imie dla doroslej kobiety a nie dziecka.

Gość gość
Ja mam córkę Kamile :) gdybym miała druga córkę to raczej napewno nazwę ja Aleksandra :)

Gość gość
Z tego wszystkiego najbardziej podoba mi się Blanka. :) Jak sprawdzałam najpopularniejsze imiona to na pierwszym miejscu jest Julia, a potem Zuzia. Nie przeszkadza mi popularność imion ale te do mnie nie trafiają. Ktoś napisał o oklepaniu to w tym roku zacznie się już trochę zmieniać, bo Zosia i Natalia teraz figurują.

Gość gość
"Najoryginalniejsza była dziewczynka o imieniu Ludwika - tak, nie przesłyszałaś się. Już bardziej wolę być setną Mają, Zuzią czy Leną niż Ludwiką, bo to moim zdaniem zbyt przesadne imię. " Ludwika moim zdaniem ciekawsza niż Maja. W dobie powrotu do starodawnym imion takich jak Marysia, Stasiu, Franek to myślę że Ludwika nie będzie już przesadą. Teraz rodzice są odważniejsi niż jeszcze 15 lat temu. Np. córka moich dawnych sąsiadów nadała swojemu dziecku imię Rita. Byłam troszke zaskoczona jej odwagą, ale może to nie jest kwestia odwagi lecz moda zatoczyła koło czyli podobne zjawisko do tego jak np. w latach 90-tych było już obciachem jeździć Fiatem 126p i ludzie masowo odchodzili od tego, a teraz po 20 latach nagle kupują na nowo te maluchy i nimi jeżdżą i jest to już forma nawet lansu bym powiedziała.

Gość gość
22:27 Dominika spoko, lepiej niż kolejna Maja albo Zuzia

Gość gość
Ja tam nie wiem skąd się wzięło nagle kobietom imię Lena. Nagle sobie upatrzyły i katują na amen. Ja dawniej nie napotykałam nigdy na takie imię. a przepraszam zetknęłam się z nim dawno temu raz. Wyjechałam daleko od domu gdzie była rodzina z dziećmi i dziewczynka miała na imię Lena, ale chłopiec miał na imię Florian, ale to było w Austrii, więc uznałam że to są austriackie imiona. Teraz Polska się nagle zaraziła tą Leną i przestało dla mnie to byc już takie interesujące.

Gość gość
Lena nieeee :/ a juz na pewno nie Mjilena

Gość gość
Moze Alicja?

Gość gość
Mi się podobają krótkie imiona takie jak: Ada, Kaja, Nina, Olga, Inga, Ida, Sara, Kalina, Łucja, Mila.

Gość gość
NINA <3

Gość gość
Ja znam jedną Lenę - rocznik 1080. Znam Ksenię - również z początku lat 80, Wiktorię - moja przyjaciółka, rocznik 1982. Dawniej też nadawano rzadko spotykane imiona.

Gość gość
rocznik 1980 oczywiście miało być.

Gość gość
Laura... taka mała Laurka po prostu...

Gość gość
Laura to paskudne, twarde imię. Nie wiem co ludzie w nim widzą, mnie się kompletnie nie podoba. Brzmi jak z 19wiecznej pensji dla panienek...

Gość gość
Moja córka to Natalia. Sama mam imie "babciowate" i zawsze miałam o to żal do rodziców. Córce dalam cos "oklepanego".