Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Powinno byc prawo, że po rozwodzie dom jest ZAWSZE wlasnoscia zony i dzieci

Polecane posty

Gość gość

To powinno byc prawnie uregulowane, ze dom czy mieszkanie powinno przynalezec do kobiety i dzieci. Dzieci wiadomo, musza gdzies mieszkac, a matka musi miec je gdzie wychowywac. To powinno byc prawo! Nie ma znaczenia kto splacil albo wniosl mieszkanie do wspolnoty malzenskiej, po rozowdzie musi je dostac matka z dzieckiem.

Gość gość
Wg mnie powinno się w ogole zlikwidować instytutcje małżeństwa, bo to przeżytek, głupota dla stukniętych retro debili i ku-rew

Gość gość
Gdyby tak było, to cwane baby gołodupce rozwodziłyby się żeby przejąć to do czego nie dołożyły ani złotówki. Głupich nie ma.

Gość gość
Nie mam nic przeciwko pod jednym warunkiem. Jakikolwiek kolejny związek matki, nawet jednonocny, automatycznie te prawo cofa i kobieta ma opuścić ten dom w ciągu 1 godziny.

Gość gość
To powinno byc prawnie uregulowane, ze dom czy mieszkanie powinno przynalezec do kobiety i dzieci. Dzieci wiadomo, musza gdzies mieszkac, a matka musi miec je gdzie wychowywac. To powinno byc prawo! Nie ma znaczenia kto splacil albo wniosl mieszkanie do wspolnoty malzenskiej, po rozowdzie musi je dostac matka z dzieckiem. xxxxx jestem kobieta i uważam, że nie . Dzieci moga zostać z ojcem, a niektóre baby to darmozjady, które nic nie powinny dostać

Gość gość
Do kobiet to moze nie ale to ze mieszkanie zostaje dla tego z kim zostaja dzieci (obojetnie czy matka czy ojciec) to juz nie jest takie glupie. Przy opiece naprzemiennej mieszkanie na pol.

Gość gość
Eee nie.

Gość gość
Żeby cwane karyny dostawały to co im się nie należy, no way

Gość gość
Te prowokacje stają się coraz bardziej durniejsze. Haha Mam dalszy ciag:z chwilą gdy dziecko skończy 18 lat mieszkanie powinno być babie zabrane, no bo przecież wychowała już dzieci.

Gość gość
9:50 brawo.

Gość gość
Ja akurat jestem przeciwna czemuś takiemu.Bo jeżeli mój mąż miał mieszkanie np je dostał lub kupił przed ślubem tylko za swoje to nie chciałabym zostać w tym mieszkaniu czuła bym się jak szmata bez honoru

Gość gość
09:51 W naszym kraju pełno takich szmat bez honoru. Wychowuje się w biedzie i łapy wyciąga nie po swoje.

Gość gość
W naszym kraju powinien być przymus leczenia uzależnionej od prov. :)

Gość gość
Mnie się nie podoba że alimenty są traktowane przez mężczyzn jako naciągactwo, a prawda jest taka że alimenty to na razie rozwiązana dopiero kwestia opłat za dziecko a gdzie w tym wszystkim jest czas jaki mężczyzna poświęca takiemu dziecku ?

Gość gość
Moja zona nie bylaby w stanie sama utrzymac domu jesli mialbym go jej zostawic. Nawet moglbym to zrobić i łaskawie utrzymywać ten dom po rozwodzie ale za to pełna kontrola nad jej życiem i od czasu do czasu sex.

Gość gość
autorka to leniwa k***wka

Gość gość
10:07 Jak człowiek jest młody to wierzy w ideały i wierzy w miłość. Jak człowiek jest styrany rutyną to nie ma już wiary w miłość, jest tylko kalkulacja.

Gość Teppic No5
Nie, nie powinno. Bezczelność.

Gość gość
Autorko ciebie chyba pogięło i to porządnie. Mieszkanie powinno zostać tej osoby której było przed małżeństwem. A jeśli kupili je wspólnie po zawarciu związku małżeńskiego, za wspólne pieniądze (ale nie że np. mąż zapłacił większość, a żona pare złotóweczek dołożyła lub odwrotnie), to już albo się dogadać, albo sądownie to załatwić. Niby dlaczego by miało być tak że zawsze kobieta z dziećmi ma dostać mieszkanie? A jakby było że to ojciec dostaje opiekę nad dziećmi, a kobieta ma płacić alimenty itp., to pewnie już autorka by zmieniła zdanie i by pisała że kobiecie i tak się należy mieszkanie, bo przecież musi mieć jakieś miejsce gdzie sobie "stworzy" nową rodzinę? Autorko, sama jestem po rozwodzie, sama wychowuje dziecko, ale nigdy by mi do głowy nie przyszło wypisywanie takich bzdur. Mieszkanie było mojego ex, niby czemu miałabym tam zostać z dzieckiem? Jakoś potrafiłam sobie poradzić bez jego mieszkania i jestem cała zadowolona. Puknij się w głowę autorko, najlepiej młotkiem

Gość gość
Absolutnie nie! To zbyt duze uproszczenie sa rozne sytuacje i byloby zbyt duzo naduzyc!

Gość gość
Tępe baby która nie potrafią zarobić na własne mieszkanie najchętniej żerowałyby na cudzym.