Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co robicie cały dzień w domu

Polecane posty

Gość gość
Dobry ten serial? Z jakiego gatunku?

Gość gość
Z******ty :) Dawno nie widzialam tak dobrej polskiej produkcji. Rzecz dzieje sie w Bieszczadach, na granicy polsko-ukrainskiej. Bohaterami jest oddzial strazy granicznej tytulowa wataha :) Przemyt, nielegalni imigranci, porachunki gangsterskie, szpiegostwo itp. w sennej dziurze bieszczadzkiej ;)

Gość gość
A ja zawsze na kafe czytam jak to trudno jest być gospodynią domową, bo to praca 24 godziny na dobę, nie tak jak osoby pracujące, które przez 8 godzin piją kawę w pracy, a potem już nic nie muszą robić.

Gość gość
Nie wiem kto to pisze, ale to kłamstwo. Chyba, że masz malutkie dzieci.

Gość gość
Dzięki, zalukam na ten serial. :)

Gość gość
Ja pracuje tylko w wybrane dni w tyg. dzis mam wolne. wtorek i srod pracuje.Potem od przyszlego poniedzialku do konca miesiaca tez pracuje.Dzis siedze w domu.Zaprowadzilam corke do szkoly na 8.Wrocilam do domu. posiedzialam na necie i polozylam sie spac.Wstalam cos po 13.Wlaczylam kompa i siedze.Zjadlam sniadanie.Zaraz corka wroci do domu.Posiedzimy zjemy obiad, dorbi lekcje i corka idzie na zajecia na 17.Wracamy ok 18.30. i w sumie cale dnie nic nie robie.Nic mi sie nie chce.

Gość gość
A ja zawsze na kafe czytam jak to trudno jest być gospodynią domową, bo to praca 24 godziny na dobę, nie tak jak osoby pracujące, które przez 8 godzin piją kawę w pracy, a potem już nic nie muszą robić. xx Nie gospodynia domowa tylko.. matka :) Gospodynia domowa wcale nie jest trudno byc , tylko trzeba byc mega zorganizowanym ! Takim home menagerem z dobrym planowaniem i logistyka.. Wtedy jest i czas na obowiazki i czas dla siebie i czas na nicnierobienie ;)

Gość gość
1. Zwykle domowe obowiazki - niby kazdy wie. Im wieksza powierzchnia mieszkalna, tym jest ich wiecej. Jesli dochodzi ogrod - jeszcze wiecej. Co przecetnie zajmuje ok. 4 godz dziennie, z przygotowaniem posilkow i posprzataniem po nich (w tym w odpowiednim rytmie: mycie okien, pranie firan, sprzatanie domu, mycie lazienek, klopikow, przygotowywanie przetworow na zime, robienie zakupow spozywczych, pieczenie ciast, szycie tego co trzeba uszyc, prasowanie, pranie, ukladanie, sprzatanie ogrodu, przygotowywanie swiat, prezentow, itd.) 2. Zajmowanie sie dziecmi - ok. 2 godz dziennie (orientacyjnie, bo roznie bywa, zalezy od mamy i wieku dzieci) 3. Zalatwianie spraw urzedowych, bankowych, paczkowych, itp., ok. SREDNIO - 30 min dziennie Wychodzi niemal etat, o ile mama jest dobrze zorganizowana. Mama z malymi dziecmi poswieca im nie 2 godz dziennie, a 16 godz, "w miedzyczasie" robiac cala reszte.

Gość gość
Dobre.

Gość Gosc

Zawsze cos jest do roboty, ja pracuje 3 dni w tygodniu i sobie chwale Taki system, w dni wolne nadrabiam zaleglosci w domu ( 160m) obiad i cwiczenia na silowni... wieczorem palimy w kominku i. Gramy w gry planszowe😊