Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brzuch w ciazy.

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny jak to bylo u Was z brzuszkiem w kazdej kolejnej ciazy ? Chodzi np o 3 ciaze. Jak szybko byl widoczny. U mnie pomalu zaczniemy 12 tydzien a wedlug mnie brzuszka nie ma wcale choc maz twierdzi inaczej. Kazdy mowi ze brzuch w kazdej kolejnej ciazy zaczyna wychodzic szybciej. Jakie macie doswiadczenia w tej kwestii. U mnie w drugiej ciazy dosc dlugo czekalam na brzuszek choc w spodnie szybko sie nie miescilam bo poszlo mi w biodra, ramiona i piersi. Teraz natomiast piersi do 9 tyg mi puchly a potem wrocily do normalnosci. W biodrach zostalam szersza juz po drugiej ciazy ale nadal jeszcze jako tako dopinam sie w jeansy ktore sa bardziej elastyczne i tak jak wcześniej napisalam, choc moj maz twierdzi ze rosne to ja tego nie widzę. Choc moze to my tego nie dostrzegamy jako kobietki.

Gość gość
12t to moim zdaniem za wcześnie żeby jakoś bardzo brzuch urósł. Dziecko ma tylko kilka cm a macica też się mocno nie powiększyła. Poczekaj do 2trym. Wtedy pewnie z dnia na dzień Ci wyskoczy brzuch. Ja tam miałam, mimo że pierwsza ciąża. Teraz 18t i mój partner nie dowierza że jest taki duży już ;)

Gość gość
Niektore twierdza ze w 3 ciazy to juz kolo 8 tyg brzuszek im sie pojawial

Gość gość
11:58- jaki to brzuch jak dziecko jest moze wielkosci duzej sliwki w 8tc. Ma z 4 cm przeciez. Ten " brzuch" to slabe miesnie, wzdecia i tluszcz po pozostałych ciazach.

Gość gość
Ten "brzuch" to niekoniecznie tłuszcz czy wzdęcia,już na tym etapie poluzowują się więzadła i po prostu narządy wewnętrzne mogą się przesunąć do przodu. Wprawdzie zarodek ma 2 cm albo mniej, ale macica jest już delikatnie powiększona.