Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co mam zrobić żeby przyznali mi siostre, jakie warunki muszę spełniać?

Polecane posty

Gość gość

Witam mam 24 lata, niedługo 25 moja siostra 11 letnia od prawie dwóch lat siedzi w takim domu pomocy czy coś takiego dla dzieci, bo ją zabrali matka miała kuratora bo piła i pewnego wieczora ją tam kuratorka zawiozła kłamiąc że jutro wróci, tak sie oczywiście nie stało. Matka nie była bardzo pijana ale ze dwa piwa wypila lub jedno. Matka ma problem z alkoholem i jest osobą co by nie mówić z brakami w edukacji. Nic nie zrobiła żeby wyciągnąć ją stamtąd, nie poszła na odwyk i teraz grozi jej odebranie praw rodzicielskich. Ja chwilowo nie pracuje ale zamierzam coś znaleźć na dniach tylko nie tak łatwo o stałą prace od ręki a na zlecenie to sie nie liczy tak naprawdę. Pomóżcie mi co mogę zrobić? Kocham moja siostre i z jednej strony widze że moja matka o nią nie zadba niby teskni a zachowuje sie jakby miała to wszystko w duupie a ja nie wiem, nie znam sie i nie mam pojęcia o tych sprawach. Wiem że juz późna pora i mało osób odpowie dlatego jutro ewentualnie też odpowiadajcie. Będę wdzięczna za każdą pomoc.

Gość gość
twoja siostra to zakładnik. jak będziesz miał pracę, nie będziesz miał długów, będziesz płącił podatki i kupował akcyzowany alkohol z górnej półki, bedziesz mogł konsumowac towary ddla twojej siostry czyli zapewniac godziwy byt , będziesz ją posyłał do szkoły i zapewniał transport (apliwo, bilety) bedziesz ją zdrowo zywił , utrzymywał i posyłał na 5 dniową indoktrynacje w szkole, będziesz miał godziwe warunki mieszkaniowe czyli kredyt hipoteczny itd itp

Gość gość
"matka ma problem alkoholowy i braki w edukacji" xxxx kwaśniewski też miał problem alkoholowy, KOmorowsdki robił błędy ortograficzne, parlamentarzystom nikt nie sprawdza jaką maja edukacje. widziałes żeby se z tego powodu nawzajem odbierali prawo do opieki nad mieszkańcami polski?

Gość gość
krótko mówiąc jak sie nimi podzielisz zyskamia za reszte kupisz wszystko co ci każą kupic to odzyskasz siostre. inaczej potraktuja ją jako pretekst do wyłudzania pieniędzy od społeczeństwa które oczywiście zdefraudują a twoja siostre przygotujją do jakiejś roli z któ¶ej w przyszłości będą mogli czerpać zyski.

Gość gość
sprawa ma sie tak że jest u bandy skooorfysynów przy których mafia to wioskowi dresiarze. róznie może byc. zalezy co im sie opłaci. moze wystarczy im kupowanie jej kredek za pół ceny z podatków albo za czterokrotność ceny od swoich ziomali tudziez przyjaciół z wielkich zachodnich korporacji którzy są jeszcze wiekszymi skooorfysynami. a może być i tak że z niej zrobia dzifke będa gwałcili patologizowali i liczyli że po wyjściu zasili szeregi więźniów na których też sie defrauduje kase albo urodzi 5 dzieci które będzie można zbrac i na nich zarabiać

Gość gość
mam nadzieję, ze nieco rozjasniłem ci w głowie jak będziesz miał jakieś pytania lub uważał że cena jkakiej żądają jest zbyt wysoka i ostatecznie i tak zbankrutujesz pogrążając siostre w biedzie to również służę radą.

Gość gość
oczywiscie nie za darmo ale i nie będę chciał pieniędzy

Gość gość
póki co musisz wiedziec, że masz do czynienia z komuchami

Gość gość
Autorko.tu nie pytaj,tu w większości to kretyni, co udają mądrali bo są anonimowi.Idź do odpowiedniego urzędu,czy MOPsu tam Ci doradzą!

Gość gość
oczywiście stare dobre mafijne metody są cały czas w użyciu. używa sie do trgo głównie róznych służb specjalnych, których pracownicy w wiekszosci nie wiedzą do czego ssą używani a może ich to nie interesuje. nie wiem. miło byłoby gdyby całkowicie sie na te moetody przestawili pomijając fakt że wtedy ich koledzy z mafii "demokratycznych" zrobią u siebie ściepe na zaprowadzanie demokracji w tej dyktaturze bo tam zagreaża mieszkańcom albo mało estetycznie wygląda. namawianiem na rózne zbiórki na szczytne cele jak jużsie zapewne domyślasz zajmują sie nedia. czywiście to wszystko nie jest takie proste . to duży skrót. możliwe ze sytuacja wygląda tak, że nawet jakby chcieli to nie mogą sie z tego wyrwac bo np jakby zaczeli byc uczciwi i stracili włądze to ja u jepałbym im kooorfom łby i najszczał do szyi

Gość gość
to poważna motywacja dla ludzi w terenie. na pierwszej lini. takie zagrożenie "musiscie współdziałac i ich trzymac za ryj bo inaczej stracicie nie tylko pieniądze" tak to jakos wygląda.

Gość gość
tak mops to też ciekawa kwestia. jak już jestes saptologizowany uzaleąniony zdemoralizowany przez wiezienie oraz ubezpieczony w pupie to możesz liczyć nr a to że przesuną częśc środków "nie za dużo tak żeby starczyło na pare ekscesów" aby wspomóc klientelą rózne przedsiewzięcia od nich zalezne jak dopalacze narkotyki przemyt monopol gry hazardowe węgiel leki. tow zasadzie równiez podwójny podatek bo jak ci dadzą to z podatku albo z ubezpieczenia i coś za to kupisz to im wpada troche kasy z której sie już rozliczyli

Gość gość
cała ta patologia władzy wyrosła na dobrych pomysłach. to nie jest zadna koniecznosć . koniecznością jest natomiast demoralizowanie ludźmi pieniędzmi żeby ich osłabic. bo inaczej jak wspólnie nie da sie tu działaco nie jest równoznaczne z tym ze natychmiast trzeba działac na szkode całej reszty. nie wiem kto to wymyslił ale miał spore problemy z logicznym myśleniem

Gość gość
w sumie to jest tak, że może nawet tam hodują jakiś odłam "pozywtyistów" zmęczonych swoim zwyrodnieniem ci podejmują jakies działanie które jak im sie wydaje coś zmienią a ostateczny efekt taki będzie że cały układ sie jeszcze wzmocni. jak ktos przypadkiem uczestniczy w czymś takim powinien natychmiast sie jakoś pozbyć owoców swojej pracy np wrzucając je do rzeki albo ustawiając na strzelnicy jak arbuza jako cel. ćwiczenie celnosc i sie może przydać bo niechybnie przyjdzie czas kiedy ilościowo i jakościow zaczna ograniczac takie struktury:)

Gość gość
Autorko przede wszystkim musisz mieć stały dochód albo szanse na zdobycie tego, musisz mieć dach nad głową chociażby wynajem małego mieszkania, jako rodzina zastępcza spokrewniona dostaniesz pieniądze na utrzymanie dziecka, zatem znajdź kogoś dobrego serca kto pomoże ani. Złóż do wydziału rodzinnego w sądzie rejonowym wniosek o ustanowienie Ciebie jako rodzina zastępcza. Może spróbuj pójść do dyrektorki albo chociażby wychowawcy w tym ośrodku i poproś o pomoc Ewentualnie pogadać z wychowawcą szkolnym twojej siostry opowiedz,że chcesz zabrać z DD swoją siostrę. Czeka Cię cięża droga. Ja kiedyś wzięłam dwie siostry po kilku latach zrobiły "w podziękowaniu" za mój trud,rezygnację z własnego życia aby one nie wylądowały w DD piekło... Ale cóż ... Może Twoja siostra będzie Ci wdzięczna nie tak jak te moje siostry dla których zrezygnowałam z własnego życia a one mnie psychicznie zniszczyły.

Gość gość
no a wiecie w tedy lepiej sie nie mądrzyć udawać zaslepionego żadzą posiadania ucmoknąc imperialny pierścień i żyć długo iszczęsliwie zapominając o swoich grzeszkach w tym pysze:)

Gość gość
A jakieś konkrety dla autorki masz czy dalsze p********ie Tylko?? Praca i mieszkanie czytaj dach nad głową nie z mamusią dla siebie i siostry to podstawa.Od tego musisz zacząć ba już dawno to zrobić powinnaś bo dwa lata to nie tydzień.

Gość gość
pierwsze słysze że zeby mieć siostre to trzeba miec prace i dach nad głową:D znaczy ze jak. rosnie gdzieś nad piecem i kuchnia w cieple i wigoci czy o co chodzi?

Gość gość
twoje konkrety to rzeczywiście wynik genialnej analizy sytuacji. nkt by sie nie domyslił. autorka lub autor winna winny ci podziekowania gdyż z pewnością sami na to nie wpadli

Gość gość
a ty mnie tak nie strofuj bo zara dojde do wniosku, że to oddolna inicjatywa w celu wykazania swojej przydatności. już mnie męczy to wasze podszreptywanie jepane skooorfysyny i sugerowanie jakichś pierdół. wypiertalaj mi stąd bo ja ci sie wpiuertole na chate za chwiloe

Gość gość
wy kooorfa jepane kondoniarze. sram na was kooorfy

Gość gość
mógłbym was kosztować wiecej ale nie będe z siebie robił takiego cwela jakimy wy jesteście. idź w pokoju i mnie nie wkooorfjaj nie przyłax nie szantażuj nie dawaj do zrozumienia nie zostawiaj na pastwe "losu" bo sie udam tam gdzie was nie wpuszczają

Gość gość
mam was podliczyć za swoje życie?

Gość gość
pójdziemy do piekła razem. trz sie było mnie kooorfa nie czepiać. teraz możecie już tylko podziwiać szybko podwyższający sie horyzont

Gość gość
uśmiechnij sie może spadniesz na mnie i złamiesz tylko kręgosłup

Gość gość
:D A nie pisałem?! Same półgłówki! :D

Gość gość
Z Tobą to chyba tylko do psychiatria można iść tylko autor czy autorka nie tam się chce wybrać. Kumasz czy nie brałeś dziś leków. ONA CHCE ODZYSKAĆ SIOSTRĘ KTÓRA Ż WINY RODZICÓW JEST TAM GDZIE JEST.O magii raczej słuchać i czytać nie chce.

Gość gość
jak z winy rodziców? rodzice ją tam wysłali? na piechote z tobołkiem na kiju?

Gość gość
9.34 gościu zmień lekarza bo ten cię oszukuje!!!!

Gość gość
nie zjamuje sie reformami słuzby zdrowia