Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość990966

Nacięcie krocza

Polecane posty

Gość gość990966

Witam, 14 dni temu urodziła, przy porodzie nacieli mi krocze , rana goiła się dobrze , pobolewalo ale do zniesienia ale od wczoraj krocze mi spuchlo i boli. W mojej miejscowości jest tylko jeden ginekolog i to na dodatek raz w tygodniu wiec na wizytę muszę czekać tydzień. Do wczoraj krocze mnie prawie nie bolało. Może wiecie dlaczego tak się stało i co mogę zrobić żeby dotrwać do wyznaczonej wizyty ?

Gość gość
14 dni temu urodziła xkto urodzila?

Gość gość
To jedź do gina do innego miasta. Przecież nie mieszkasz na pustyni. A rejonizacji do ginekologa nie ma

Gość gość
Mnie tez to spotkało ale ja coś ciężkiego podniosłam i pękły szwy . Byłam u lekarza ale już nic nie dało się z tym zrobić bo za późno na powtórne szycie .Samo musiało się zrosnąć . Jak dasz radę to zobacz czy nie wszystkie szwy trzymają .

Gość gość
A teraz doczytałam że to już dwa tygodnie był poród , to szwy masz wyjęte więc chyba nie to . Mnie się tak stało w pierwszym tygodniu po porodzie .

Gość gość
Wyglada na stan zapalny szybko idz do lekarza

Gość gość
Podmywaj tantrum rosa. I do ginekologa. Wietrz krocze.

Gość gość
A moge wiedziec po co dalas sie pociachac jak swinia na rzezni?

Gość gość
Nieodpowiednia higiena(zbyt intensywna lub za rzadkie podmywanie się) i brak dostępu powierza do rany mogło wywołać infekcje lub stan zapalny. Zadzwoń do innego ginekologa i skonsultuj się telefonicznie lub pojedź na odział ginekologiczny.

Gość gość
Też niestety przy pierwszym porodzie musiałam mieć nacinane krocze;/ wiadomo ból niesamowity, ogólnie nic przyjemnego...znajoma z porodówki poleciła mi kupić regenerujący spray do okolic intymnych z Motherlove i rzeczywiscie aplikowanie sprau pomogło mi złagodzić ból mieśni po nacięciu, hamował także obfite krwawienie. Spray jest bezpieczny z racji naturalnego składu, pochodzenia organicznego. Mi naprawdę pomógł