Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja znajoma bierze prawie 3000 zł renty rodzinnej po zmarłym mężu

Polecane posty

Gość gość

i jeszcze chodzi do pracy i dorabia, bo do pewnej kwoty moze dorobić, dostaje najnizszą krajową i premię nie na konto tylko do ręki...przeciez ona ma 5000 zl na siebie i dziecko i jeszcze narzeka ze jej cięzko, ze wszystko drogie, ze poszla do biedronki zrobila zakupy i 200 zl wydala k***a mac

Gość gość
No i teraz sprzedaż strychniny znacznie wzrośnie jak się baby dowiedziały że tyle za męża dostaną. A ty pewnie samotna bo inaczej już byś szykowała koktajl z trutki na szczury.

Gość gość
Po pierwsze nie zazdrość bo to nieładnie (!!!) Po drugie jej mąż musiał dobrze zarabiać i wiele lat pracować (!!!) Po trzecie spotkała ja tragedia, może odrobinę współczucia? (!!!) Po czwarte życie jest drogie i w takiej biedronce., która nie jest tanim sklepem 200zl to nic (!!!) Wniosek?: Idź do pracy i dorob a nie siedzisz na kafe i zazdroscisz (!!!)

Gość gość
No, a mojemu mezowi ostatnio z******i 1500zl z wyplaty za zus i us. wyplata 4000zl to i tak gowno w tych czasach

Gość gość
hahahah wiele lat pracowac 5 lat wystarczylo :D

Gość gość
9:59 nie popusc w majty że śmiechu zazdrosnico!

Gość gość
5000zl to nie sa duże pieniądze , wiem to bo my z mezem i 2 dzieci tyle mamy :( wszytsko drogie jak cholera , nawet w tej zasranej biedronce. Wspolcxzuje tej kobiecie, ze stracila meza :( nie zazdroszcz jej kasy autorko bo wydaje mi się, ze ona wolalaby zyc na polowe z tego a mieć meza przy boku. :( :( :( P.S ludzie sa strasznie z tym zaglądaniem do portwela innym. U mnie nawet moja matka to robi i z zazdroscia mowi, ze mamy tak dużo kasy.

Gość gość
czego tu zazdrościc? Ze musiala meza pochowac?A skad wiesz ze nie ma dlugow,kredytow,ktore zostawil jej maz. U mnie we wsi znajomej mąż umarl,tez miala rente wysoką a musiala pracowac,bo kredyt na dom,szkola trojki dzieci

Gość gość
10:02 racja

Gość gość
Dodam jeszcze że ta kobietą większość życia nie pracowała i była kura domowa.

Gość gość
no i co z tego, ze była k***a domowa ty wredna plotkaro. Takich jak ty obgadywaczy i zazdrosnikow to się powinno wieszać za cycki na rynku glownym a potem utylizować. Jezzzu jak ja nie znosze takich typow jak autorka. :P

Gość gość
A ja nie widzę, żeby autorka komuś zazdrościła. Raczej ma pretensję, że jej znajoma narzeka, że drogo, choć wcale tak mało nie ma. Do tej, co pisala, że ma 5 tysięcy na 4 osoby. Nie wiem czy zauważyłaś, ale u tej znajomej jest o połowę ludzi mniej, więc żadne porównanie.

Gość gość
no i co ze bierze 3000 , myslisz ze to tak duzo hahaha moja mama bierze 2700 i rodzina tez nam zawsze zaglądała w portfel, ze tyle ''pinięndzy'' mamy i jeszcze nam zle, ze mieszkamy w komunalnym, ze wszyscy pracują, ze mama bierze dodatek pielęgnacyjny jako niepelnosprawna ale wlasnie nikt nie zna prawdy, ojciec mial dlugi u komorników więc musimy to spłacać, jesli bysmy odrzucili spadek to nie mielibysmy kompletnie nic, mama wydaje miesięcznie ok 400 zł na leki, musi chodzić na masaże, rehabilitacje, młodsza siostra jeszcze sie uczy, zapłac rachunki , kup jedzenie i nic ci z tej kasy nie zostanie , w dzisiejszych czasach 3000 zł to jest minimum przeciętnego godnego życia dla jednej osoby a nie dla 2-3-4 osob z drugiej strony znam byłego wojskowego emeryta który dostaje prawie 10 tysiecy emerytury i on faktycznie zyje jak pączek w maśle, dzieciom pomaga, kupił sobie dziadek nowoczesny ''terenowy'' samochód ford, a chodzi w starych portkach jak oszczany dziad, to jest sprawiedliwosc, byli zomowcy, ormowcy mają forsy jak lodu, jego zona tez emerytka, w domu plazma na pol sciany, nie kazdy emeryt to dziad i biedak

Gość gość
15,04 u nas tez jest taki UB-ek to go ludzie tak pobili , ze tydzień lezal w szpitalu bo miał zebra połamane. :D Tak na innych donosil. Tez ma duza emeryture. :P a podobno pis miał te emerytury ukrucic.