Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to prawda że przed porodem dziecko mniej się rusza? Zaczynam panikować Pomoc

Polecane posty

Gość gość

Mój maluszek jest zwykle bardzo aktywny, dziś mam termin porodu a mój mały rusza się znacznie mniej niż zwykle. Czuję ruchy ale zdecydowanie rzadziej i delikatniej niż zwykle. Położna nie odbiera. Nie wiem czy jechać na IP czy jeszcze poczekać. Czy wasze dzieci przed porodem mniej się ruszały?

Gość gość
Nie masz ZADNYCH objawow porodu a chcesz jechac na ip?

Gość gość
Kobieto ogarnij się, dziecko co się przez całą ciążę dzień w dzień ruszało tak samo? Raz jest bardziej *****iwe raz nie tak jak żywi już ludzie, czekaj na poród a nie wymyślasz i zawracasz gitarę

Gość gość
Jedz, niech cie zbadaja i uspokoja.

Gość gość
Jest to raczej normalne, ale jedz. Powiedz ze chcesz zrobic ktg, u mnie sie da normalnie z marszu, niby pytaja kto kieruje, ale i tak sie placi 20zl. Gdzie mieszkasz?

Gość gość
Jedz na IP, najwyżej sprawdzą tylko tętno i się uspokoisz. Jak byłam przyjmowana na patologie ciąży to zawsze były w poczekalni dziewczyny które przyjechały właśnie dlatego ze słabo czuły ruchy dziecka, nikt ich nie krytykował w żaden sposób, po prostu sprawdzano czy wszystko ok. Bo jeśli cokolwiek jest nie tak to nie ma żadnego wytłumaczenia na to ze nie pojechalas sprawdzić, bo jakie? Bo obca kobieta w internecie napisała ci ze tez tak miała? A swoją drogą, ja tak nie miałam, dzieci na koniec ciąży ruszamy się mniej energicznie bo miały ciasno, ale dalej czułam wyraźne ruchy z podobną częstotliwością

Gość gość
A czy jest możliwe żeby przez całą ciążę nie czuć ruchów dziecka? Ja nie czułam. Było mi bardzo przykro, bałam się przez całą ciążę. Dziecko urodziło się zdrowe. Bardzo aktywne dziecko teraz w brzuchu zero :(

Gość gość
Brak ruchów albo bardzo obniżona aktywność to jak najbardziej powód aby pojechać na IP, KTG Ci zrobią. Najprawdopodobniej będziesz na oddziale. Lepiej jedz. KTG przynajmniej zrobią.

Gość gość
Położna oddzwoniła, idę do przychodni na ktg. Mówi że pewnie wnet urodzę, odszedł juz czop, brzuch bardzo nisko, główką przyparta i 2cm rozwarcia, skurcze są nieregularne ale bolesne, krzyżowe powtarzające się co 25-30 minut od kilku dni. Może to rzeczywiście początek porodu. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze, jestem strasznie zdenerwowana i nie wiem czemu ale ciągle dziś płaczę.

Gość gość
Idź na badanie, ja też tak miałam. Myślałam ze niedługo urodze bo corkar sie malo ruszala. Dzieki Bogu w ten sam dzien miałam planowane ktg, okazalo sie ze corka sie owinela pepowina. O cesarka na juz. Nie starsze, tylko ostrzegam

Gość gość
No na poczatku napisalas tylko ze dziecko troche mniej sie rusza a teraz wyjezdzasz z obnizonym brzuchem, czopem itp. Prowo.

Gość gość
A co ma piernik do wiatraka? I czemu miałoby służyć takie prowo?

Gość gość
Dokładnie, ona pyta o ruchy a nie o objawy. Jasne że tak może być.