Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Polska to chory kraj, za 8 godzin dostaję 2000 zł netto.

Polecane posty

Gość gość

Nie mogę jednak zmienić pracy, ponieważ mam blisko do szkoły, żeby odebrać dzieci. Nie wyobrażam sobie także pracować jak w korporacji po godzinach, ponieważ nikt mi za to nie zapłaci.

Gość gość
I dlatego rozważam wyjazd z tego wspaniałego kraju ;)

Gość gość
My wyjechaliśmy 3 lata temu i nie mamy zamiaru wracać. W Polsce to garba się dorobić można tylko.

Gość gość
A ja pracuje po 9 godzinie za 1500 i noszę ciężary , nie narzekaj a na zachodzie też już dobrze nie płacą bo dużo Rumunów i Rosjan

Gość gość
13:02 przecież w większości krajów zarobki są wiele razy niższe niż w Polsce Np na Ukrainie zarobiła byś 5 razy mniej na Białorusi Rosji Rumunii Bułgarii Macedonii 2 razy mniej w Serbii i czarnogórze 3 Razy mniej Kosowie 6 razy mniej w Mołdawii nawet 7 razy mniej więc nie pisz że w Polsce się źle zarabia jak w tych krajach jest gorzej? Więc co oni mają powiedzieć?

Gość gość
Jak trafisz dobra prace to ci dobrze zapłacą. I wcale ich tak dużo nie. Ma. Więcej jest muslimow

Gość gość
gość dziś X Dlatego wszyscy stamtąd wyjeżdżają do Polski, bo im się opłaca. A Polakom opłaca się wyjechać do Niemiec lub Holandii

Gość gość
POLSKA TO BOGATY KRAJ PŁACA MINIMALNA WCALE NIE JEST Najniższa w UE bo w Rumunii Bułgarii Łotwie Litwie Słowacji Węgrzech Czechach Chorwacji płaca minimalna jest niższa niż w Polsce więc wy tylko narzekacie a w Polsce wcale nie jest tak źle jak piszecie piszecie w Polsce to w Polsce tamto i piszecie jak to w Polsce źle a co niby w Rumunii Bułgarii na Ukrainie mają powiedzieć?

Gość gość
Rumunia to już akurat dogania Polskę a Litwa Łotwa i Czechy są bogatsze od nas

Gość gość
Tak Czechy są tak biedne że aż są oferty pracy z Czech dla Polaków

Gość gość
13:09 nie opłaca się wyjeżdżać do Holandii ani do Niemiec bo nie opłaca się w mojej okolicy większość osób zarabia około 3 tysięcy miesięcznie mało kto zarabia najniższą krajową przynajmniej w mojej okolicy , w Niemczech Polacy zarobią 4-5 tysięcy złotych np w opiece czy przy sprzątaniu a ceny wyższe niż w Polsce więc się nie opłaca moja ciotka chce do Polski już wrócić bo nie wyrabia w Niemczech w Polsce była księgową miała dobre zarobki ale była głupia i w Niemczech sprząta i goofno ma a w Polsce jej dzieci wybudowały nowy dom mają fajne auto są księgowymi dobre zarobki jako księgowi a ona mieszka w jakiejś ruderze w Niemczech

Gość gość
13:11 nie pisz że Rumunia i Bułgaria drogami Polskę bo są dwa razy biedniejsze od Polski i mają dwa razy niższe zarobki PS Litwa jest na poziomie polski pod względem PKB Łotwa nie jest bogatsza od Polski tylko jest biedniejsza poczytaj rankingi w necie oraz poczytaj o PKB w necie to się dowiesz PS polska się najszybciej rozwija w UE wiec Rumunia Polski nie dogania

Gość gość
Miało być drogami tylko dogania bo Rumunia i Bułgaria nie dogania polski bo są dwa razy biedniejsze

Gość gość
W Czechach Litwie Łotwie płaca minimalna jest niższa niż w Polsce wiem bo czytałem na stronie "płaca mini minimalna w Polsce na tle UE

Gość gość
Mimo wszystko , ze jest duzo muzułmanów to kraje zachodnie są bogatsze od Polski i chyba już zawsze będą... nie oszukujmy się, Polska wg wskazników PKB jest jednym z nideniejszych krajow UE

Gość gość
Co wy gadacie, mam kilku znajomych którzy wyjechali do UK i do Niemiec i jakos nie narzekają, a wrecz dopiero tam się czegokolwiek dorobili...

Gość gość
Przestań się wymadrzac , placa minimalna to jedno a to ile zarabiają to drugie , placa może sobie być minimalna ale Czechy są bogatsze bo nawet się z Polaków śmieją że jesteśmy jak Ukraińcy , Rumunia już dawno ściga Polskę i niedługo nas przegonia

Gość gość
13:32 Rumunia nie sięga polski poczytaj wskaźniki i rankingi Rumunia jest dwa razy biedniejsza od Polski i ma najniższe zarobki w UE i polska się szybciej rozwija od Rumunii więc nie pisz bzdur że Rumunia Polskę przegoni :D jasne poczytaj jednak wskaźniki to zobaczysz że Rumunia jest dwa razy biedniejsza niż Polska

Gość gość
2000zł to jest sporo pieniędzy

Gość gość
Skoro w Czechach taka bieda to wytłumacz dlaczego Czesi nie muszą tułać się po Europie? Przebywam w UK i spotkałam już wszystkie wymienione przez Ciebie grupy, ale Czechów nigdy :)

Gość gość
gość dziś 13:09 nie opłaca się wyjeżdżać do Holandii ani do Niemiec bo nie opłaca się w mojej okolicy większość osób<< Xxx No cóż, to już problem twojej cioci, że wybrała goowniana pracę. Mieszkam w Niemczech od 3 lat, oboje z mężem pracujemy i ani nam się śni wracać do Polski. Mamy mieszkanie, samochód i oszczędzamy na dom. Jaka praca, taka płaca...

Gość gość
13:47 Polacy też nie muszą tułać się po Europie nikt im nie każe w Polsce też można dobrze zarobić np po studiach jako informatycy księgowi tapicerzy śmieciarze pracownicy banków itd wystarczy tylko chcieć można założyć własną działalność gospodarczą jak moi rodzice mają firmę stolarską od kilku lat i po opłaceniu wszystkich podatków rachunków innych opłat na czysto zostaje im nieraz 7 tysięcy a nie raz 10 tysięcy złotych na czysto i ja remont domu zakup sprzętów domowych wczasy wymiana płotu nie brali rodzice kredytu i zrobili to za swoje pieniądze na wczasy bez kredytu nas stać można? można? Mieszkam w województwie pomorskim niedaleko Gdańska

Gość gość
To ja z 13:57 śmieciarze wbrew pozorom dobrze zarabiają nawet 4-5 tysięcy :)

Gość gość
Po studiach praca w McDonald's jedynie :)

Gość gość
Jak ktoś już kilka lat prowadzi rodzinny biznes, to łatwo to mówi. Dla nowicjusza nie ma szans. Co chwilę wyścig, ludzie co rusz otwierają działalność, a po krótkim czasie bankrutuja. Konkurencji wszędzie pełno.

Gość gość
A znacie www.igortreneronline.pl? Tam za przemianę miesiąca można wygrać dziesięć tysięcy złotych :) Będzie na waciki ;)

Gość gość
"jak zostać bogatym w polsce" starter pack: - badź stomatologiem i znajdź sobie męża milionera... ;) - załóż firmę ze złotem w nazwie i naciągaj ludzi - wciskaj starszym osobom kity typu garnki lub umowy na telefon stacjonarny x a jak pracujesz uczciwie i się starasz to zarobisz g****opieniądze :)

Gość gość
13:06 A sila nabywcza cos Ci mowi? To tez jest wazne, a nie tylko pensja w przeliczeniu na zlotowki

Gość gość
@13:57 to rzeczywiście Twoi rodzice to zwycięzcy transformacji. Na dg 10 tysięcy zarobku. Mam nadzieje, że nie zatrudniają ludzi do pracy bo pewnie nawet z 3 tyięcy nie zapłacą za etat w tym swoim mało innowacyjnym bieda-biznesiku

Gość gość
Z mojego miasteczka sporo osob jeździ do pracy do Czech. Jest niedaleko kilka zakladow, sa oferty pracy, nieźle zarabiają. Też się zastanawiam nad tym.