Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zauważyliście, że w Polsce jest dużo szczupłych i chudych ludzi? Mało otyłych

Polecane posty

Gość gość

Mówię na podstawie dużych miast. Kraków, Warszawa, Wrocław. Widuję samych szczupłych i chudych. Jakaś moda eko? Taki trochę typ figury skandynawski - wysocy i chudzi. Mężczyźni tak do 40 roku życia, jest cała masa hipsterów w rurkach, o nogach jak patyczki. Dziewczyny podobnie, ale dziewczyny zawsze się chciały odchudzać. Ilekroć słyszę o jakiejś pladze otyłości w mediach, to patrząc na Polskę myślę, że to jakaś totalna abstrakcja, która nas nie dosięgnie. Mówię tylko na przykładzie dużych miast i osób w wieku nastoletnim aż do ok. 40 roku życia. Na wsiach zapewne jest znacznie więcej osób otyłych, zwłaszcza osób starszych. A wy macie podobne spostrzeżenia?

Gość gość
Zauważyłam.W górach też tak jest.wszędzie gadają o otyłości jak przecież polski to nie City czy.A ludzie którzy twierdzą ze chłopy Z brzuchami chodzą po ulicach niech jadą po okolury

Gość gość
tak to prawda - jestesmy dosyc biednym krajem. Ja wyjechałam i zyje wśród ludzi bardzo otyłych, ale chciaz tu nie chodzę głodna, w Polsce czasami byłam bardzo głodna w domu było srednio, nie pochodze z bogatej rodziny.

Gość gość
Ale za to jest dużo dzieci z nadwagą nie tylko w małych miasteczkach. O widuje tez ludzi nie tyle z delikatną nadwagą co z mega duża nadwagą. Zawsze byli ludzie chudsi i grubsi ale nie było tyle ludzi młodych ze skrajna otyłością co teraz. Nie ma dnia żebym nie widziała młodej osoby tak otyłe ze jedno miejsce w autobusie to malo.

Powiem tak, ogólnie u nas jest mało ludzi otyłych to fakt, ale był okres że coraz więcej takich ludzi się pojawiało na ulicach. Chociaż też trzeba rozróżnić potem osoby otyłe a osoby z nadwagą. Wydaje mi się jednak że nastała teraz moda na zdrowe odżywianie i niech zachowa się jak najdłużej, dzięki czemu wciąż mamy dużą przewagę ludzi szczupłych/ o normalnej budowie. Dużo też jest jakiś suplementów diety np. https://www.fit-zone.pl/k94,suplementy-diety-energia-kontrola-wagi.html które pomagają kontrolować wagę. Może one faktycznie tak dobrze działają i to częściowo ich zasługa ;)

Gość gość
22:09 W dupę sobie wsadź tą reklamę szmaciaro :)