Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Beka z laktaterrorystek i ekomadek

Polecane posty

Gość gość

Parę dni temu w necie pojawił się artykuł obnażajacy to co działo się na pewnej grupie na FB - od ciąży po macierzyństwo. Niejaka Paulina Hurija specjalistka w wielu dziedzinach, certyfikowany doradca laktacyjny, wszystkowiedząca i mieszająca z błotem inne mamy np mm lub podające od czasu do czasu słoiczek czy smoczek. Sama wyleciałam z grupy bo doradziłam dziewczynie by odciągnęła pokarm i wyszla do kina na 2h zostawiając dziecko pod opieką babci. Mąż pracował w Holandii, teściowa też nie mogła sobie pozwolić na rzucenie pracy, mama 200 km dalej... Dziewczyna ciagle siedziala w domu i na dodatek kp... chciała spędzić trochę czasu z mężem, wyjść do ludzi... Owa specjalistka okazała się zwykłą fryzjerką a certyfikat sfałszowany, na dodatek złożono doniesienie na policję bo podobno jakieś dziecko przez jej porady trafiło do szpitala. Link do art https://m.supermamy.pl/psychologia/od-ciazy-po-macierzynstwo-hurija-i-afera,10428,1

Gość gość
link nie działa nawet po usunięciu spacji

Gość gość
Tylko idiotka da sobie wmówić, że trzeba jak najdłużej karmić piersią, a ze stałych pokarmów tylko super zdrowe produkty. Klucz do sukcesu to po prostu Umiar. :)

Gość gość
Tylko idiotka da sobie wmówić, że trzeba jak najdłużej karmić piersią, a ze stałych pokarmów tylko super zdrowe produkty. Klucz do sukcesu to po prostu Umiar. usmiech.gif x Ja myślę, ze tylko idiotka stosuje się do porad zaczerpniętych z netu...

Gość gość
za to ktos kto uzywa słów 'beka' i 'madek' jest super mądry :D

Gość gość
To ironia. ;)

Gość gość
Ja znam autentyczny przykład-KP dwa lata o czym trąbki na prawo i lewo, po czym zostawiła dzieci dziadkom i wyjechała niby do pracy za chlebem bo musiała. Tam siedzi sobie, w międzyczasie zrobiła sobie cycki i to jej największy problem czy nie p Rt bólem, ciągle jest na forum kafeterii w chirurgii plastycznej w temacie o powiększanie cycków.Login Karolina na niebiesko. Pisze laska jak gardzi szmatami które z własnej woli nie KP, a już te co cycki robią i nie myślą o tym czy potem będą KP to dno. Jej samej natomiast nie przeszkadza fakt że zostawiła w Polsce dwójkę nastolatków bo twierdzi że one już są niemalże dorosłe i matki nie potrzebują... Ale KP dwa lata i to ją czyni dobrą mamusią. Dla mnie to idealny przykład hipokryzji KP załamany hej bab, które tak naprawdę czasem są g****o warte jako matki. Inny przykład już z Realu. Baba KP i jednocześnie uwaga paliła trawę.Jak jej zwróciłam uwagę co robi to odrzekła rezolutnie że ona tak robiła KP poprzednich dwóch synów. A tego co KP miał uwaga dwa lata.

Gość gość
Etam niektóre baby sa nawiedzona na tle kp . Jakby na leb dostały.

Gość gość
Ja karmię o piersią, ale nie dorabiam do tego ideologii. Mogę, bo nie wracam do pracy, mam pokarm, to karmię. I tyle.

Gość gość
drugie takie wariatki to chusto - maniaczki ...idiotki jakich malo, jakby mogly to by 3 latki w chustę owinęły....a najgorsze sa te co jako zdjecia profilowe na fb i innych forach maja takie z dzieckiem przy cycu-oczywiscie cyc na wierzchu zeby podkreslic jaka ona jest doba mamusia...madki-poje/bki...

Gość gość
Gdzie można o tym prz3czyyac bo link nie działa?

Gość gość
wejdź na stronę supermamy.pl i na drugiej str jest artykuł Afera w Internecie. Popularna grupa o ciąży i wychowaniu pod ostrzałem ja tak znalazłam.

Gość gość
Mam. Masaka jakaś. :/

Gość gość
Niby takie świadome super matki a dziecko płacze dłużej niż godzinę i już lecą na fb zeby jakaś pseudo specjalistka podejmowała ze nie decyzje...

Gość gość
Co jest złego w chustonoszeniu 3 latka? Ja widzę że komuś żal d**e ściska xD

Gość gość
Moja córka by się wściekła chyba jakbym ją chciała w chuscie nosić. Jest żywiołowa, chce biegać, być samodzielna, a nie siedzieć w chuscie.

Gość gość
Zajrzyj na Hafija.pl, najrzetelniejszy portal w polskim Internecie o Karmieniu Piersią, tam na pewno uzyskasz odpowiedź na swoje pytanie i rozwiejesz wątpliwości.

Gość gość
dziś Moja wpadała w spazmy jak ją chciałam trzymać w chuście w wieku 3 miesięcy...ale niektórzy myślą, że każdy taki sam i każdemu tak samo...jak w większości naszych "nowoczesnych" szkół.

Gość gość
zauwazcie ze ta tala hafija czy jak jej tam zaczela sie tutaj na kafe reklamowac, juz kilka razy zdzirsko zjepalam

Gość gość
8;43 I co, masz satysfakcję bo zjechalas lepszego od siebie?

Gość gość
A w czym ona jest lepsza? Może w kp jest lepsza ode mnie, ale czy to czyni ją ogólnie lepszą osobą lub lepszą matką? Skąd wiesz jakie są matki karmiące mm lub odciąganym mlekiem? Może są dużo lepszymi matkami. (pierwszy raz piszę w tym temacie)

Gość gość
9.16 tak jeat lepsza bo kp a nie karmi sztucznym proszkiem jakim jest syfiaste mm. 3 latce dasz gotowca z biedry? pewnie nie. ale niemowlakom mozna dawac mleko w proszku obiadki ze sloika i kaszki z proszku. :/ jak widze ilw tego syfu wspolczesne "matki" kupuja to stwierdzam ze nie powinny sie rozmnazac

Gość gość
9:20 Bo im tak latwiej. A że trują wlasne dziecko?

Gość gość
gość dziś 8;43 I co, masz satysfakcję bo zjechalas lepszego od siebie? xx Nie jest lepsza! Jak dla ciebie Hafija to takie guru, to idź udzielaj się tam.

Gość gość
Idąc tym tokiem myślenia, mam nadzieję, że mieszkasz na wsi, pięknej wsi ze świeżym powietrzem. Mam nadzieję, że nie mieszkasz w Krakowie czy w innym dużym mieście. Wszystkie matki mieszkający w zasyfionym, pełnym smogu mieście nie powinny się rozmnażać. Ja karmiłam mm z powodów medycznych, przyjmuję leki, przy których nie wolno kp. Mieszkam na wsi, gdzie poziom smogu i zanieczyszczenia nigdy nie przekroczył normy, jest u nas świeżo i pięknie, jesteśmy pół dnia na dworze w ogrodzie, moje dziecko nigdy nie miało katarku, gorączki, kaszlu, ma 3lata. Tak jadła mm, ale teraz ma jaja od swoich kur, chleb wypiekany przez mamę, mięso z zaufanej masarni. Dziecko jest zdrowe i zadowolone, pięknie mówi i kocha zwierzęta. Ja pracuję z domu i mam średnią krajową, pracuję jak dziecko śpi, będę na każdym przedstawieniu, wywiadówce czy w potrzebie, bo mam elastyczną pracę. Uważam, że jestem dobrą matką, nie najlepszą, ale dobrą i nie widzę powodu dlaczego ktoś będzie uważany za lepszego tylko dlatego że kp, nie patrzy się na całokształt tylko na jeden aspekt.

Gość gość
Bo ten " tylko jeden aspekt" warunkuje pozniejsze zycie dziecka, wiesz? Dzieci kp nie chorują, sa szczuplejsze, madrzejsze a dzieki czasteczka HAMLET nie maja raka.

Gość gość
dziś zauwazcie ze ta tala hafija czy jak jej tam zaczela sie tutaj na kafe reklamowac, x Pewnie coraz mniej wejść ma na stronę i zaczęło boleć na koncie :)

Gość gość
dziś Bo ten " tylko jeden aspekt" warunkuje pozniejsze zycie dziecka, wiesz? Dzieci kp nie chorują, sa szczuplejsze, madrzejsze a dzieki czasteczka HAMLET nie maja raka. x Pięknie prowokujesz. Pozdrawiają Cię z zaświatów miliony ludzi z wszystkich rejonów kuli ziemskiej, którzy odeszli już z tego świata na setki chorób wiele wieków temu i ciągnęli pierś w dzieciństwie, bo niewiele więcej było :)

Gość gość
10:12 Bo nie bylo mydel, higieny i CDL. Dzisiaj, w czystym i cywilizowanym swiecie, nie ma takich problemów.

Gość gość
dziś "Bo nie bylo mydel, higieny i CDL." x Bakterie, wirusy, nowotwory, choroby psychiczne i wojny to nie przypadłość XX i XXI wieku :) "Dzisiaj, w czystym i cywilizowanym swiecie, nie ma takich problemów." x Znaczy jakich? :D