Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Beka z laktaterrorystek i ekomadek

Polecane posty

Gość ekomadka
Ale o chodzi z tym eko? Co macie do eko w ogóle? Serio uważacie, że warzywa z mwrketu to to samo co wyhodowane u siebie w ogródku naturalnymi metodami? Nie, nie są mimo że ziemia czy powietrze są zanieczyszczone to różnica jest diametralna. Ja kupuję mleko od kóz które są hodowane też ekologicznie, zmieniłam szampony i mydła na naturalne i eko, zbieram zioła i znam się na nich, zbieram sok z brzozy wiosną, mam swój warzywnik, piekę sama chleb tylko na eko mąkach, nie jemy żywności wysokoprzetworzonej, nawet herbatnika nie tykam sklepowego i skończyły nam się choroby zimowe, katary, anginy, zapalenia, alergie i problemy z babskimi sprawami, bo całe lata miałam z tym problemy. Moje dzieci nie jedzą typowych słodyczy z gluk frukiem, konserwantami i skrobią modyfikowaną. Kupuję im tylko takie bez cukru ale za to ze stewią czy ksylitolem i bez chemii ew. sama robię coś. Uwierzcie mi, czekolada na ekologicznym kakao i ze stewią smakuje jak zwykła czekolad tyle, że jest dużo droższa no ale nie jemy jej codziennie. Ja nikogo do tego nie namawiam, nie przekonuję, nie nalatuję tylko żyję po swojemu. Czy dlatego trzeba mnie obśmiać i pojechać?

Gość gość
Ja akurat nie wierzę, że to "promowanie" tutaj blogu Hafiji odbywa się za jej wiedzą i zgodą. Ona jest fanatyczką kp, to fakt, ale ma jakąś tam klasę i trzyma poziom. Nie próbowałaby się reklamować w tak żałosny sposób. Moim zdaniem ta niby promocja jej bloga to nic innego, jak próba ośmieszenia jej.

Gość gość
Nie wiem, kto to jest Hurija i nie musze wiedziec. Nie podniecam sie pojedynczymi opiniami czyjejs sasiadki/szwagierki/nieznanej kafeterianki. Wystarczy opierac sie na ogolnie dostepnych profesjonalnych informacjach ( a jest tego mnóstwo ) pediatrow, psychologow, dietetyków z całego świata,autorytetów z powaznych placówek naukowych, wynikow badań i statystyk, żeby doceniac kp i zdrowe jedzenie.

Gość gość
12:40 Hafija to taka pani, co promuje kp. I nie jest kafetarianką, poswieca swe życie na wojnę ze zlymi matkami mm.

Gość gość
Słuchajcie. Laktoterrorystki jedyne czym mogą się pochwalić to tym, że długo im leci mleko z cycków. Nie ma żadnych różnic między dziećmi kp i mm (mam dwoje dzieci, syn mm, młoda kp do 6mc). Ba, moja córka kp częściej choruje- na szczęście drobne katarki. Wychowanie dzieci nie polega jedynie na wyciąganiu cyca i zarywaniu nocy. To nie jest martyrologia.

Gość gość
Laktaterrorystka -czy to taka która -1 karmi cycem do 6 roku życia (autentyczne profile z FB ) 2 terroryzuje wszystkich mlecznym cycem wokoło:D zwł matki niekarmiące 3 hejtuje wszystkich którzy mają choć 1% wątpliwości co do jej działań

Gość gość
WEJDŹ TERAZ NA http://www.igortreneronline.pl I WYGRAJ 10 TYSIĘCY ZŁOTYCH! CENA PAKIETU DZIK W PROMOCJI TO TYLKO 99 ZŁ !!! zamiast 400 ZŁ !!! opłata jest jednorazowa! PŁACISZ TYLKO RAZ! płacisz za plany na całą przemianę! Z PLANÓW KTÓRE DOSTAJESZ MOŻESZ RÓWNIEŻ KORZYSTAĆ PÓŹNIEJ I CAŁY CZAS UZYSKIWAĆ CORAZ WSPANIALSZE REZULTATY! po zakupie gotowy pakiet jest wysłany na twój e-mail w ciągu maksymalnie 2 dni UWAGA!!! jeden dzień do końca promocji !!! zamów już teraz!

Gość gość
gość dziś Słuchajcie. Laktoterrorystki jedyne czym mogą się pochwalić to tym, że długo im leci mleko z cycków. Nie ma żadnych różnic między dziećmi kp i mm (mam dwoje dzieci, syn mm, młoda kp do 6mc). Ba, moja córka kp częściej choruje- na szczęście drobne katarki. Wychowanie dzieci nie polega jedynie na wyciąganiu cyca i zarywaniu nocy. To nie jest martyrologia. xx kolejna kafeterianka wyciagajaca wnioski na podstawie wlasnego przypadku. Uwazacie , ze naukowcy z najlepszych uniwersytow swiata sa głupi? Nie znacie pojęcia badania, statystyki? I nikt madry nigdy nie mowil, ze karmienie jest jedynym czynnikiem wplywajacym na rozwój dziecka.

Gość gość
Moja koleżanka ostatnio chwaliła się że dzięki kp synka do 4 r.ż. on jest teraz super inteligentny i bierze udział w wielu olimpiadach. Czyli bez kp byłby debilem wg niej... przykre :(

Gość gość
Jakie laktoterrorystki?Jaki terror? Przykładaja komuś karabin do głowy? wg Slownika JP terror «przemoc i okrucieństwo albo groźby ich użycia stosowane wobec ludzi w celu ich zastraszenia»

Gość gość
21.49 zamiast karabinu i nabojów mają mleczny cyc ... P.S a skąd określenie "ekomaDka" ? Te D ma odróżniać od matek "normalnych" czy jak ?

Gość gość
dziś Terror, to dosłownie "strach, groza".

Gość gość
21;46 Bo zapewne jest taki inteligentny dzieki dlugiemi kp i ona dobrze o tym wie. A twoje mm karmione to chociaz zdaje z klasy do klasy w zawodowcez?

Gość gość
Długie kp to lenistwo matki. Zwleka taka z odstawieniem a potem nie ma cierpliwości żeby oduczyć dziecko cyca więc lepiej t go wywalić z bluzki i mieć spokój. Miałam wątpliwą przyjemność gościć koleżankę z 4 latkiem który wił się po podłodze bo musiał cycy i w końcu dostał bo doszło do tego że robił się siny ze złości... Dopóki to się jeszcze dzieje w domu to nie moja sprawa. Ale jaką trzeba być leniwą krową żeby rozumiemy dziecku nie potrafić wpoić jakichś zasad... straszne. Chyba taki duży chłopak nie potrzebuje cycka jak tylko mu się zachce.

Gość gość
21.46 żartobliwie doradż tamtej żeby wróciła do kp synka :P =w efekcie tak zmądrzeje że mając 18 lat zrobi habilitację :D .

Gość gość
w zawodowcez? x w tej "zawodowcez" lepi najlepsze pierogi.

Gość gość
21:53 no Ty za to cyckiem karmiona nie byłaś... inteligentna kobieta wie że dzieci się nie obraża. Chyba że Twoja matka to taka sama wredna suka jak Ty to wtedy jasne że jad i toksyny wyssałaś przez jej suta. Bez odbioru!

Gość gość
Kiedyś poszłam na zajęcia z chustowania i tam mamy stwierdziły że jak dziecko karmione kp to od razu widać bo jest bystrzejsze :D powiedziałam że moje karmione oczywiście kp a karmiłam mm i przyznały mi rację te idiotki że od razu zauważyły jak tylko z nim weszłam że to mądry cycusiowy chłopak. Więcej tam nie poszłam...

Gość gość
Mój mąż był kp i jest dyrektorem, zarabia 15 000 tyś a mój szwagier był na mm i jest obrzydliwym budowlańcem co pije na budowie, zarabia 2500. Współczuję siostrze. Karmienie jednak wpływa na naszą przyszłość.

Gość gość
22.08No w 75% to pochodzenie decyduje o karierze a nie kp czy mm. I jeszcze - w czasach niemowlęctwa obecnej "elity" kp na salonach było passe a karmiły głównie wiejskie kobiety :D

Gość gość
Inteligencja to kwestia genów. Chociażbyście do osiemnastki karmiły piersią, niewiele to pomoże, jeśli dziecko nie odziedziczyło inteligencji po rodzicach. Owszem, są badania wskazujące na nieznacznie wyższy iloraz inteligencji u dzieci kp, ale ta różnica to zaledwie 1 czy 2 punkty. Czyli w zasadzie niezauważalna, a sami badający nie potrafią jednoznacznie ocenić, czy faktycznie ta różnica wynika z kp. Powiem brzydko i dosadnie: jak ktoś się debilem urodził, to cyckiem z niego geniusza nie zrobisz.

Gość gość
dziś To bezcelowe :)

Gość gość
To jasne, ze kp jest bardziej naturalne i ze mleko kobiece ma unikalne wlasciwosci, ale niektore kobiety robia sobie sens zycia z kp chyba z braku innych sensow i usiluja wpedzac w poczucie winy kobiety, ktore nie mogly karmic, co nie jest zbyt chrześcijańską postawa...

Gość gość
22.08 hahahahhahhahhah

Gość gość
gość dziś Twoja siostra to chyba też na butli musiała być od urodzenia, skoro taka niezaradna, że sobie nie umiała wybrać męża jak się patrzy.

Gość gość
Jak urodziłam synka to byłam młoda i głupia, dałam sobie wmówić że nie wykarmię dziecka i od razu przeszłam na butlę. Syn jest trudnym dzieckiem, bardzo przeciętny we wszystkim co robi. Potem byłam bardziej świadoma i jak urodziłam córkę zawalczyłam o kp i tak 2 lata była na cycu. Córeczka jest bardzo bystra, zawsze dostawała wyróżnienia, świadectwa z paskiem ma. Więc dla mnie jednak to jak karmisz ma znaczenie. Przykro mi... trując dziecko syfem z puszki nie zrobisz z niego geniusza. Ja też popełniłam ten błąd.

Gość gość
22:56 yyyyy... jak dobrze że miałam normalną mamę. Kobieto co Ty piszesz??? Czy każde dziecko musi być geniuszem??? Ja też mam dwójkę i każde z nich jest inne, ale żadne gorsze. Syn uwielbia piłkę nożną a uczy się średnio, orłem nie jest. Córka za to uwielbia czytać książki i uczy się bardzo dobrze. Zobaczymy co będzie za kilka lat. Może syn będzie gwiazdą piłki nożnej a może córka założy własną firmę? A może skończą w sklepie czy n produkcji? Oboje kp.

Gość gość
O co chodzi? - Czy ktokowiek rozsądny podważa pogląd,że mleko matki jest zdrowsze od mieszanek? - Czy ktos byl sterroryzowany , zastraszony, odbierał groźby od "laktoterrorystek"? Gdzie problem i o co sie kłocic?

Gość gość
Jak urodziłam dziecko to do szpitala przyszła teściowa z siostrą męża, jak tylko dowiedziały się że mam problemy z karmieniem naskoczyły na mnie że moje dziecko będzie opóźnione, nie będzie mnie kochać a my zbankrutujemy przez mm. Potem po wyjściu ze szpitala ciągle dzwoniły, nachodziły mnie... nie pomagały prośby, gróźby... mialam karmić i już bo one karmiły po 2-3 lata i nie miały z tym problemów. Mąż szybko zrobił z nimi porządek ale zabrały mi całą radość z narodzin synka... Więc tak - dotknął mnie terror laktacyjny.. i jest wiele takich idiotek co wypytują inne kobiety czy karmią żeby je skarcić jeśli podają mm.