Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość luca111

Rozdzielność majątkowa.

Polecane posty

Gość luca111

Witam , mimo ,że jestem mężczyzną ,a to jest forum dla kobiet to zdecydowałem się na to pytanie tutaj ,gdyż wierzę ,że kobiety bardziej mi podpowiedzą w tej kwestii. Planujemy z narzeczoną ślub i ostatnio zacząłem myśleć nad tematem rozdzielności majątkowej. Ogólnie prowadzę działalność inwestycyjną , mimo młodego wieku dość szybko się dorobiłem i na finanse nie narzekam. Ze swoją obecną narzeczoną znam się już długo ,bo poznaliśmy się już w liceum (wtedy nie miałem dużych pieniędzy ,dlatego mam pewność ,że nie zakochała się w moim portfelu tylko we mnie). Po ślubie ma ona dokończyć studia i jeśli chce to może pracować ,oczywiście wolałbym ,aby zajmowała się domem ,ale to już jest tylko i wyłącznie jej decyzja. Nie należę również do osób ,które uważają ,że żona ma pracować w domu za darmo. Jeśli zdecyduje się na zostanie w domu to mam zamiar oprócz utrzymania jej założyć jej również konto oszczędnościowe i co jakiś czas wpłacać tam "pensje". Mimo to totalnie nie wiem jak zacząć temat rozdzielności majątkowej. Ufam jej i nie chce by pomyślała ,że jest inaczej ,ale w życiu bywa różnie. Chcę założyć wspólne konto bankowe ,również chciałbym ,aby dom ,który planujemy zbudować był wspólny ,ale jednak wolałbym mieć wyłączność nad większością swojego kapitału

Gość lucaa111
już widzę ,że pomyliłem ,chyba działy . Z góry przepraszam.